reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
forever - a nie myślałaś o tym żeby zmienić pracę lub przerzucić sie tylko na DG ? M też ju miał dość tyrania za kilka osób ale gdyby odszedł wszystko by sie posypało bo nie miałby kto tego robić 2 osobowa firma :)

hej
u mnie trzeci dzień ból głowy+okres, humor do kitu, niech mnie ktoś dobije..
trasiu hmmm no to łatwo nie miałaś/nie masz...; zero śniadania - to faktycznie świnia jesteś...:-D ja muszę zgłębić temat, bo że dziecko dorasta, walczy o swoje, stawia się itd to kumam ale taka histeria, której nie umiem okiełznać żadnymi sposobami...?
forever no u nas problem dopiero od niedawna, odbiór u teściów akurat bez problemu bo mi podprowadzają Emi na przystanek; rano akurat nie ma na szczęście większego problemu z ubraniem; powiem Ci, że mi się wydaje, że Emi ma też dosyć intensywnie, w moim subiektywnym odczuciu oczywiście, dla mnie za bogaty harmonogram dnia, wypełniony mnóstwem atrakcji, nie jest dobrym pomysłem, plus finansowo - nas nie stać. Fajnie, że Krysia taka bezproblemowa:tak:
ironia to się motywuj/cie;-) spanie to inna kwestia: 1-2 książeczki, gaszę światło i góra do 15min Emi zasypia (z którymś z nas)

u nas usypianie wyglada tak bajeczka mycie butla ja czytam jedną bajeczkę i ktos z nim zasypia :) w tym czasie jak ze mną to śpiewam mu jeszcze kołysanki albo opowiadam baje a jak z M to on przez dobry przykład go usypia i po 3 minutach sam już chrapie :p

Ironia - bardzo bym chciała zmienić pracę ale w mojej branży porobiło się b. tragicznie co też wyklucza li tylko działalność - szarpania się z klientami o każde 50 zł mam dość już teraz.... Weź pod uwagę, że my same jesteśmy więc jak nie pójdzie to dramat.
Felkaa - no bez przesady z tym harmonogramem całego dnia, odbierana jest Młoda ze żłobka o 15.30., 16.00. i tak modelowo tylko we wtorki przeze mnie i jedziemy na basen gdzie pływa z Tatą - jak na razie sponsoruje atrakcje - w poniedziałki kładzie Młodą spać Tata, w czwartki moja Mama a w piątki zazwyczaj też by Krysia jest u Niej - ja zdycham po całym tygodniu. Atrakcje są w weekendy i niektóre - jak się dobrze poszpera - całkiem za darmo albo za naprawdę niewiele. Ja od dawna nie chodzę na obiady w pracy tylko coś przynoszę z domu, sama też się nie wypuszczam w Polskę jak kiedyś, jest okres mniej lub bardziej intensywnych aktywności. Tak 200 - 300 zł miesięcznie na to schodzi myślę, latem mniej na pewno by się na zewnątrz siedzi ale za to więcej jeździ przez to - benzyna. Wolę sobie czegoś odmówić bo zresztą nie umiałabym zbytnio inaczej czasu z Młodą spędzić. A pogoda podła, chyba coś z ciśnieniem jest.
Krysia bezproblemowa w 99 % - i jak się zdarzy ten 1 % to wtedy ja mam problem by sonie z tym poradzić :-)
Młoda zasypia sama .... Inna sprawa, że wstyd pisać o której i czasem po mnie... Ja już bym nie miała siły na to...

heeeeeeeeeej :-)
ale żeście naprodukowały :-)
nie odpisze wszystkim bo nie dam rady, ale tyle co pamietam
Impreza udana w 100 % dzieciaki się wybawiły a Mati zdrowy :-) kaszlnął może 2 razy dziś - zioła i nat. metody górą :-)
Pytacie co na przeziębienie ból gardła - węgiel leczniczy w tabletkach ssać ja ssałam rano na czczo, po śniadaniu obiedzie i kolacji po 2 tabletki - jak mi zielarz mówił, węgiel kumuluje wszystkie toksyny i wydala je z organizmu w całości - tylko uwaga min. 2 litry napojów dziennie. Ja z zatwardzeniami problemów nie miałam ale może być różnie.
Jeśli chodzi o miód i cytrynę - to 3/4 szklanki wody przegotowanej letniej łyżka miodu spadziowego i łyżka soku z cytryny - ja dodawałam do tego jeszcze sok z aloesuale teraz już zostałam tylko z cytr i miodem.
W środę mam kontrolę i zobaczymy co mi powie - czuję sie "odpukać" świetnie :-) troche mi słabawo było bo od niepamiętnych czasów miałam bolesny okres ale teraz ok :-)
A cha i sok z buraka świeżo wyciśnięty działa cuda na przeziębienie (ja piłam szklanke tak co 2 dzień ale z sokiem z marchwi) a teraz podawałam po łyżce Mateuszowi 3 razy dziennie
kończę chwilowo bo koleżanka ma z córką przyjechać
a cha Trasia może dla teściowej zainteresowalibyście się takim preparatem - działa m. in po chemioterapii
Betuleco - zawiesina - Sklep

Felkaa, Adariel, Doris, Trasia - dziewczyny Wy byłyscie w zeszłym roku nad morzem polskim potrzebuję namiarów na fajne noclegi w cichszej miejscowości najlepiej na zachodnim wybrzeżu - będę wdzięczna :-)

hej

ja drugi dzien gosci mialam, ale fajnie było, dzieciaki sie wywściekały:) moj mąż idzie jutro po urlopie do pracy,oj będzie mi smutno, bardzo pomagał mi przy płaczącym Kacperku i zostaje sama:( ech....

kati ale super,że jestes zdrowsza
felka nie wiem czemu bolał mnie ten zołądek, kilka dni tak miałam, zresztą jestem podziębiona i jakoś źle sie czuje. mam nadzieje,że dolgliwości szybko ci miną
ironia masz złote dziecko, ale drugie już takie nie będzie , moge sie założyć,że bedzie mialo temperament po tobie. ja nawet nie piszę jak norbert potafi sie zachowywać , bo wstyd:rofl2:
felka u nas nie ma problemu z wychodzeniem jak na razie, ale norbert straszny histeryk , doprowadza mnie doszału jego wrzask jak coś mu sie umani i naprawde wymaga to ode mnie morza cierpliwości,zeby mu cos wytłumaczyć, tym bardziej,że ja sama jestem nerwus.momentami mam łzy w oczach z bezilności, ale przeceż damy jakoś rade:tak:

reklama
Wow!!! Normalnie nie wierzę, ruch tutaj prawie jak w w 2011 roku, super bardzo mi się to podoba
Ja dziś wolne miałam ale trochę zajęć przy laptopie więc cały dzień spędziłam na zgrywaniu plików, pogoda u nas beznadziejna, nawet nie było jak wyjść z Julią na spacer, cały dzień lał deszcz. Ciekawe gdzie ta zima i śnieg.
Nie odpiszę wszystkiego, bo mało już pamiętam
Felka, my byśmy chcieli, żadnych specjalnych starań nie ma, bo się zabezpieczamy w ...decydującym momencie, ale tylko w tym momencie :-)
Ironia...co to za wieści
Olga...widzę, że i Ciebie przywołaliśmym fajna ta podstawka ale je też chyba wolałabym wózek podwójny ze względu na warunki pogodowe.
Forever...Ty to masz dobrze, opieka nad Krysią zorganizowana, możesz spokojnie pracować i nawet odpoczywać
Marta..dasz radę, wszystko będzie dobrze, jesteś doświadczoną mamą :-)
Kati....ja jeżdże głónie do Świnoujścia do mieszkania moich rodziców ale jeśłi chodzi o pomorze zachodnie to polecam jedną z mniejszych i spokojniejszych miejscowości typu Dziwnówek, Międzywodzie, Pogorzelica, odradzam Międzyzdroje, Pobierowo bo tam masa ludzi, to takie popularne miejscowości i każdy tam jechać chce a potem to przez miasteczko ciężko przejść takie tłumy nie mówiąc już o leżeniu na plaży gdzie niestety miejsca nie ma.
Oczywiście największa, najszersza i najpiękniejsza plaża jest w Świnoujściu ale to już spore miasto
Asinka...a Ty kiedy kupujesz ten wózek podwójny? Wybierasz się latem w moje okolice?
Trasia...tak myślałam, że Ty ta diecie SB, dużo schudłaś? Osiągnęłaś już wymarzoną wagę?
Andariel...u nas też ostatnio króluje Mini Mini ale głównie Świnka Peppa
Garyciak...napisz coś o sobie

Do góry