reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Kati, ja płacę 150 zł za wszystko- wizyta, usg, rozmowa z położną (ważenie, ciśnienie) i wszystko co robi doktor (czy to cytologia czy wymaz) jest w cenie. Dosyć drogo, ale to ponoć świetny lekarz, specjalista od usg- b. szybko wykrywa wady itd. Na prenatalne usg testy pappa dał skierowanie, więc i tak się opłaca.

Byłam na kawce u koleżanki z moim Jaśkiem, rany jaki niegrzeczny był, aż mi głupio było... Masakra dzisiaj, cały czas albo się awanturuje albo wyje... Chyba spróbuję położyć go spać...

Misialina sto lat Babo Kochana! Mi 30 stuknęło w kwietniu, pisałam na jakimś wątku już, że wyprawiałam imprezę na 30 osób 10 kwietnia.... masakra...a wczesniej 25 urodziny wyprawiałam 2 kwietnia 2005 roku - zmarł Papież...

Traschka, nie wiem jak u Was, ale w W-wie jest taki program, że szkoła rodzenia jest bezpłatna, tylko trzeba albo mieszkać, albo pracować, albo się uczyć w W-wie.. CO prawda od stycznia to się zmienia i tylko mamy zameldowane w stolicy mogą skorzystać, ale do tej pory było tak jak pisałam...

Larvunia, tak, to ja pisałam o tej astmie, zapytaj koniecznie lekarkę... Jasiek ma i przy odpowiednich lekach naprawdę nieźle się trzyma... a wcześniej... do 2 urodzin miał 13 razy zapalenie oskrzeli i 2 razy zapalenie płuc...

Ja na usg idę jeszcze teraz w pn, tak żeby mieć spokojne święta, a potem połówkowe dopiero 31/01... Mam nadzieję, że szybko zleci...

to ja płacę 80zł w tym mam USG i badanie ginekologiczne oczywiście,jak robiłam cytologie lub jak biorę zwolnienie to wtedy 100 zł nigdy więcej

Aaa jeszcze mi sie przypomniało... Piłam u koleżanki (matka karmiąca) kawę inkę czekoladową :) Wiedziałyście, ze takie cudo jest? ;) Ja tylko normalną wersję znałam do tej pory... Pyszna, polecam!

Zebrra i Lrvunia- doskonale Was rozumiem.
Jak byłam mała (w wieku Jaśka i MArcelka- miałam ok 3-4 lata) zaczęłam strasznie chorować- zapalenie oskrzeli i płuc na zmianę. Ledwo wyzdrowiałam, tydzień spokoju i już następne. Zapalenie oskrzeli miałam kilkanaście razy. Masakra. Antybiotyk za antybiotykiem i wyobraźcie sobie, że wzięłam wszystkie antybiotyki jakie były wówczas dostępne na polskim rynku. Piszę to żeby Was pocieszyć, bo ja z tego chorowania... wyrosłam:) Tzn. mama znalazła lekarkę, która nie dawała antybiotyków (to one mnie tak osłabiały) tylko kazała leżeć w łóżku i stawiać bańki i przestałam chorować. Mój szescioletni kuzyn ma astmę od urodzenia i też z niej wyrasta (jak był malutki miał takie ataki, ze lądowali z nim w szpitalu a teraz spokój. Mam nadzieję, że Wasze chłopaki tez z tego powyrastają!

Jest też inka z magnezem i kawa zbożowa anatol waniliowa- mniam!

ja mam w duchu nadzieje ze on w koncu wyzdrowieje! wietrzylam dzis kazdy pokuj, wychlodzilam mieszkanie ale co tam lepiej wietrzyc...
inhalacje mlodemu zrobilam... puki co w dzien nie kaszle.. ale dzis w nocy tez az sie na wymioty zanosil :-( Przed snem tez wywietrze...

ja juz widzialam kawy inki w roznych smakach ale jakos mi nei podchodzi czekoladowa, probki dostalam jakies od ginki, reklamy, probki dwie tych kaw i mini butelke do karmienia i sudokrem :-D

w krakowie 120 to bardzo tanio :) ja tyle place miesiecznie plus ew 30 zł za cytologie jak ostatnio :) w cenie mam wizyte,ważenie, cisnienie i usg

aestima- a co bylo z nogą meża w koncu bo mnie to omineło

Aaa jeszcze mi sie przypomniało... Piłam u koleżanki (matka karmiąca) kawę inkę czekoladową :) Wiedziałyście, ze takie cudo jest? ;) Ja tylko normalną wersję znałam do tej pory... Pyszna, polecam!
ja mam taką inkę,ale jakoś mi nie podchodzi,chociaż teraz z braku laku można wypić
Kati ja mam wizytę 4 stycznia i też co wizyta to podgląd

reklama
Moja lekarka za jednorazową wizytę z usg bierze 150, ale jak się u niej jest przez całą ciążę to ma "promocję" i płacę 120zł. W Bielsku to dość tanio. Do tego cytologia 20.

Dziewczęta przepraszam, że was tak męczę ale może mi któraś napisze czy można uzywać takich środków do mycia typu ajax i cif... nie umiem w rękawiczkach sprzątać.

Do góry