reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Doris super, że już po operacji. Trzymam kciuki za córe, żeby szybko doszła do siebie!
larvunia biedny ten twój Marcelek. Mam nadzieje, że w końcu mu przejdzie. Zdrówka dla niego.
Traschka Tobie również dużo zdrówka życzę :)
Dagamit w ciąży można stosować na 100% urosept i żurawit- tylko, że to na zakażenie dróg moczowych, a Ty masz wyssypkę o ile dobrze wyczytałam.

Dziewczyny mam informacje, że ponoć oststnie paczki i listy wysłane pocztą polska, które dojdą na święta to te wysłane we wtorek.

reklama
A ja dzisiaj zrobiłam barszczyk czerwony na wywarze mojej teściowej, a na drugie pierś z kurczaka w Żurawinie i warzywka na patelnię
ramari chyba żartujesz ja właśnie dziś zaadresowałam i jutro chcę wysyłać kartki

kati tak mi powiedział dzisiaj sprzedawca z allegro. Ponoć babeczka z poczty powiedziała, że ostatnie które dojdą to te wysłane we wtorek, ja wolałam nie ryzykować i zamówiłam kuriera. Kartki też chcę jutro wysłać, najwyżej dojdą na Sylwestra :)

zebrra u mnie dokładnie 11.40. Apr obiadu to jeszcze długo go nie zjem, ale, ze m pracuje krócej dostał instrukcje co ma zrobić na obiad stad wiem moje menu. Już mi burczy w brzuchu...

Ale u was smakołyki... ja nie chciałam wychodziś do sklepu na mróz i zrobiłam obiad z pustej lodówki... czyli pomidorówka z 1 cebuli, czosnku, puszki pomidorów i bulionetki. Wyszło zjadliwe:)
W pracy dostałam takiego krwotoku z nosa, że zachlapałam pół podłogi i całą bluzkę, nie mogłam tego zatamować! Biedne dziecko na lekcji się przestraszyło...

smutno tu dziś u nas... no ale dobra kobitki, koniec! Jak tam przygotowania do świąt? Prezenty zakupione? Choinka w drodze? Ja już prawie wszystko zakupiłam, w sobotę jadę do Pl :) rodzinki nie widziałam od ponad 8 miesięcy! A poza tym uwielbiam Boże Narodzenie :)

kasiawilde u z przygotowań jak na razie wysprzątane dwie szafy i łązienka... to by było tyle:) Nie ma choinki, nie ma prezentów, nie ma pierników, ogólnie do świątecznego klimatu daleko. U mnie początek miłej atmosfery wyznacza zawieszenie świecących gwiazdek na oknie, co zrobiłabym juz dawno temu... ale mam brudne okna i łudzę się, że je umyje zanim powieszę światełka :)

Strasznie dziś smutny dzień:-(.

To dobrze, że piszecie, że Was też głowy bolą. Bo mnie masakrycznie mocno. I myślałam, że coś złego się dzieje. Ale skoro piszecie, że tak czasem jest w II trymestrze, to znaczy, że muszę wytrzymać.

Doris, super że z córcią wszystko ok. Jak po wizycie?

larvunia moja córka ma astmę oskrzelową i w okresie jesienno-wiosennym też ciągle kaszle. Jest to głównie spowodowane tym, że przebywa więcej w zamkniętych pomieszczeniach, które niestety w takie zimno rzadziej się wietrzy.

Próbowałam również wkleić swoją rodzinkę, ale mi nie wyszło. Poproszę M. w weekend, żeby mi pomógł, to też się pochwalę. I dla odmiany wszyscy jesteśmy ciemni:tak:. Chociaż ja czasem farbuję sobie włosy na jasne pasemka.

reklama
kasiawilde on już sam się zgłosił do mycia, ale cały czas pracuje a okna trzeba raczej w ciągu dnia umyć. Myślałam, że w sobotę ale marnie to widzę bo dostał playstation3 od brata i właśnie ją podłącza... więc coś czuję, że święta raczej na mojej głowie:) Na szczęście święta są u babci więc jak czegoś nie dosprzątam to nikt nie zauważy:) Ale weekend rzeczywiście będzie ciężki...

Do góry