reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Martadelka - samo imię jest ok aczkolwiek dość popularne ostatnio jak się okazuje, po prostu przyzwyczaiłam się do Jerzyka.... :baffled: Ja może juz taka jestem - wiedziałam, że Młoda będzie Krysia zanim została nawet zrobiona a i jeszcze wcześniej ;-)aczkolwiek gdzieś tam w tle majaczyły inne imiona np. Marysia :-p ale bez przekonania....

reklama
martadelko bo ona dziwnie reagowała odkąd pamiętam na rzeczy typu jogurt, tj. gdy zjadała raz na jakiś czas to ok, zero brzydkich rzeczy, ale gdy regularnie jej podawałam, to coś ze skórą od razu wyłaziło; nie wiem czy alergia (wg lekarzy nie bardzo) czy chodzi o naturę tego pożywienia (wg 5przemian - silnie wychładzająca, co dla atopików daje takie reakcje); no i nawet brzuszek ją bolał, a gdy przestawąlam podawać, jest ok; chyba zrobimy testy skórne, podpytam dziś pani dr kiedy jest sens, bo że do 3 roku życia nie warto to już wiem;
ale fakt też, że w sezonie grzewczym co delikatniejsze skórki cierpi (sama chodzę i się drapię, ale śladów brak);

świat jest piękny: trasia ma Szymonka a moja baaaardzo dobra koleżanka jet w upragnionej ciąży!!!:-)
forever kumam, trasia na pewno chciała, żeby i M podobało się imię (tzw złoty środek)
andariel mojej Emi też czasami pojawią się suche plamki (czerwone) na policzkach, ale nie gdy jest z nami (bo w wekend piękna cera), więc może faktycznie u teściów jest za sucho...? na którą macie do lekarza?

Ale się wkurzyłam, nie było prądy przez całą drzemkę MIesia:baffled: A miałam popracować i z Wami popisać:wściekła/y:
Teraz powoli się zbieramy do babć, pół niedzieli ślęczeliśmy z M. nad prezentem( zaraz wrzucę efekt na zdjęciowy:-))...

Asinko,
byłam raz jak byłmaleńki i pytałam dwóch znajomych o radę w sprawie bucików, nie oglądali Miesia... Też myślę, żeby kontrolnie pójść, może na 2 lata

A właśnie Aestimy post mi przypomniał co przygotowaliscie na dzień babci i dziadka?
Bo trasia to wiadomo - Szymek to super prezent dla babc i dziadków :-)

Martadelko, Twoje przyjacółka w ciaży a naszych znajomych synek dziś sie urodził- tak jak Szymonek! Właśnie dostałam fotkę na kom. i jest cudny, dwa takie słodkie bobaski- naoglądałam się i aż mi się chce takich słodkości malutkich!:-p

mamoM no trasia to się najlepiej spisała:-D u mnie symbolicznie karta dla jednego i drugiego, Emi trzymała długopis i podpisałyśmy kartki + narysowałam obok imienia Emi kotka i Emi go 'pokolorowała' - myślę, że to wystarczy, ogólnie jestem za prezentami zrobionymi własnoręcznie (chodzi mi o taki dzień jak dzień babci, dziadka, mamy, taty) przez dziecko, bo wtedy bo ma ogromne znaczenie dla obdarowywanych (rodzice oczywiście pomagają), może zakupie teściowej czekoladki a M tacie piwko:-p wpier myślałam o kalendarzu ze zdjęciami ale jednak nie:sorry: do moich rodziców podjedziemy za tydzień i tak samo po karteczce dostaną:sorry: i buziaka od wnuczki

reklama
Martadelko, świetny prezent i piękna pamiątka, my też jesteśmy za własnoręcznymi albo fotkami ( bo cieszą dziadków niezmiernie). A na ur poszczególnych os. zawsze kupujemy kartkę ,podpisujemy się a Miesio pod spodem rysuje swoje koła:-) teraz też Miesio serduszka dla dziadków pokolorował:tak: A miał ich do pokolorowania 6 !!

Do góry