reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

mamo m ja napisze po raz kolejny, ze nie masz sie czym martwic, moja dominika zaczela mowic w wieku 2 lat z dnia na dzien i nie bylo sposób jej przesluchac tak paplała, moj chrzesniak w wieku 4 lat. pozwol spokojnie mateuszkowi sie rozwiajac i wszytsko przyjdzie z czasem

reklama
Dzien dobry

mamaMatiego ssss
Gabrys tez malo mowi,mysle,ze maja jeszcze czas.

Wczoraj jak poszedl spac o20.30 tak dzis wstal punkt9:szok:
Bylismy w klubie mam,wiec troche sie pobawil z irlandzkimi dziecmi,byl bardzo grzeczny:happy:
Poszedl na drzemke o1.30 ale po15min wstal i sie bawil,nie wiem co mu dobilo,wiec moze i dzis pojdzie wczesniej spac

Hej Kobiety...
Ja już po pracy, miałam dziś przez cały dzień jednego ucznia który cały czas spał. Wynudziłam się w pracy jak mops. Dokumentację mam wypełnioną na tip top. A jutro siedzę w domu z małą. Cieszę się, bo jakoś pragnę odpoczynku jak nigdy...

Hej Doris. Ja Ci nie zazdroszczę urlopu, bo sama będę miała zaraz ferie. jeszcze tylko półtora tygodnia i będę odpoczywać. I zdrówka życzę, mam nadzieję że wydobrzejesz i to nic poważnego.
Damada większość matek zupełnie nieświadomie funduje maluchom odpowiednią stymulacje. Ja ze swoim dzieckiem nawet teraz w zimie bawię sie na placu zabaw, ludzie przechodząc i widząc nas mam wrażenie, że czasem pukają sie w głowę ale chce nauczyć Werkę ze ruch na świeżym powietrzu to podstawa. Ona te chwile uwielbia, ja zresztą też :-)

Martadelka a co to za ciasteczka? Uwielbiam żurawinę, ciasteczka również i to połączenie brzmi znakomicie :-)
Aaaa, doczytałam już... muszą być pycha...

Kati miłej pracy :-)

Trasiu
bidulko.. Trzymam kciuki za poprawę nastroju :-)

Marta współczuję.. Moja główna dyr też jest taka, opiernicza po całości, czasem nawet nie zastanowi się co mówi. Tez juz się nie raz nasłuchałam..

Zołza ​masz rację z tym nakręcaniem. Niepotrzebnie wyskoczyłam z tym si i czuje sie trochę winna. A co do tych chorób to masz rację. My na kursie też u siebie doszukiwałyśmy sie omawianych zaburzeń wszelkiego rodzaju i wyszło że każda ma jakieś problemy. A zupełnie zdrowe wszystkie byłyśmy. Wiec dołączam sie do apelu, odetchnijcie proszę..
Ja przy dmuchaniu nawet zwykłego balona mam zawroty głowy....

Mrsmoon suuuupeeeeerrrr :-)

Forever hej.. Zazdroszczę spokojnych wizyt u lekarzy. U nas zawsze wrzask... :-(

MamoM
moja Weronika też słabo mówi, ale wiem ze ma czas i jakoś sie tym nie przejmuję. Na razie wystarczy mi ta jej chińszczyzna, bo tak można nazwać jej obecny język ;-)

Saffi, dobrze jest mówić o wszystkim, sama chętnie poznaję nowe rzeczy i z zaciekawieniem czytałam to, co pisałaś. Przeraziła mnie tylko późniejsza ogólna panika. To wszystko.

A balonów tez nie mogę dmuchać, tym bardziej dumna jestem, że napompowałam ten basenik ;-)

reklama
Hej, ja po wizycie u koleżanki i jej synka- jesteśmy wykopńćzeni ( byliśmy u nich od 8 razno) ale zadowoleni:)
Co do SI- jestem umówiona z terapeutką najlepszą u nas w regionie na 23- ego. Kasiuwilde, wszystko CI opiszę, popytam ją o co się martwić. Koleżanki synek ma podobne dziwactwa do Miesia, więc może chłopcy już tacy są??? no zobaczę 23- ego.
MamoM, już kiedyś Ci pisałam, że na tym etapie powód do niepokoju, to gdy dziecko nie rozumie prostych poleceń, nie wskazuje niczego palcem, nie nawiązuje kontaktu z dorosłym... Ilością wypowiadanych słów się jeszzcze na tym etapie nie martwimy;-) Choć wiem, ze matka zawsze sobie jakieś zmartwienie wynajdzie:tak:

Do góry