reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

mama MATIEGO - że z Młodą na basen pisałam, iż idę ....A tak wogóle było super - chyba się przełamała i nawet ma radochę tylko na rękawki i insze utensylia utrzymujące na wodzie - poza deską - zdecydowane nie.
Zastanawiam się czy Krysia nie je tylko przy mnie - mojej Mamy nie liczę, bo nawet Jej szansy nie da :no::-(- wczoraj domagała się kolacji ale sama jeść nie chciała tylko się bawiła zawartością miseczki :baffled: Tym bardziej brawo dla Leo. :-p No i szczęście z Siostrą ma :happy:
Martadelka - z tym nazwiskiem mnie powaliłaś.... A wymowa w miarę podobna ? :-p

reklama
witam dziewczyny:-)

A propo termometrow to u nas elektroniczny sie nie sprawdzil,uzywamy rteciowego,to w ie normalnie mozna kupic w aptece,a z tego co wiem to w pl wycofuje te rteciowe.

mamaMatiego Gabrys tez uwielbia ogladac siebie na filmikach i w ogole inne dzieci tez :-)

kasiawilde trzymam kciuki :-)co sie stalo ,ze chodzisz na rehabilitacje z synkiem?

Ja pije kawke,Gabrys bawi sie z wujkiem.
Bylismy dzis na placu zabaw i przyeszedl chlopczyk z duzym autkiem a inne dzieci mialy schize i tez chcialy prowadzic autko a chlopczyk nie pozwalam dotykac go,Gabrys mnie zadziwil bo jak mu pwoiedzialm nie dotykaj bo chlopczyk nie chce to nie robil tego:-)a inne dzieci to sie bardzo denerwowaly ,ze nie moga tknac tego autka.
U nas dzis ladna pogoda,sloneczko swieci:-)

Co do basenu to Gabrys zawsze sie bal wody,chcialam go od najmlodszego nauczyc i chodzilam na basen,ale on nie chcial.W wannie tez za bardzo nie lubi ,jak powiem ,ze idziemy sie kapac to sie cieszy,ale chwile posiedzi i zaraz chce wychodzic.Musze znow sprobowac z basenem ,bo ja bardzo lubie chodzic i chcialbym ,zeby w koncu sie przelamal i zaczal lubiec

ja pierdziu... oj, dzisiaj Leo ma przechlapane u mnie:crazy:nie dość, że oboje z Niną wstali już po 7 i łobuzowali nie pozwalając mi tym samym na spokojne doleżenie z jednym zamkniętym okiem do - co najmniej - 8:-p, to na drzemkę udali się dopiero przed 14, do tego Leo zerwał się z wyciem tuż po 14:30 i wyje do teraz, bo nie biorę na ręce i mam stosunek obojętny; stoi przy suszarce z praniem i wyje:szok:więc pewnie zaraz Ninę obudzi; a ja chciałam jakoś chatę ogarnąć w związku z umówionymi na wieczór wizytami dwóch pośredników z biur nieruchomości:crazy:dałabym worek złota komuś, kto wziąłby go teraz ode mnie:crazy:

nie udało nam sie zebrac moczu. To jakis dramat:( Niby jak mam to zrobić, żeby była chwile wczesniej pupa umyta, odkazona octaniseptem?:( Marysia ma już traumę jak widzi pojemnik na mocz i dziś plakała jak tylko go wyjęłam. Wsadziłam ja do wanny, umyłam jej pupę, polałam nogi zimną wodą i tak stałyśmy ponad godzinę czytając bajki. Piła cały czas, nic nie wysikała. Takich prób było 3, mi wysiada kręgosłup. I ja mam oddawać mocz do badania co dwa dni.
Z tego wszystkiego Marysia nie zasnęła po południu, zaraz jedzie z Marcinem do lekarza na kontrolę. będzie nieprzytomna z niewyspania i pewnie lakarka stwierdzi, że ogólny stan Marysi jest zły.
No to sie wyżaliłam.

trasia tulam :*
współczuje bardzo, daj znac po wizycie Marysi

kati jak tam lekarz?

andariel tulam :*
nie dziwie ci sie ze zła jestes, jak na złóść gdy dzis miałąs sprzatanie to dzieciaki dały ci popalic
Nina ma jeszcze drzemki w południe? długo śpi?
wogóle to do jakiego wieku dzieciaki sypiaja w dzień? bo siostra mojego G. ma córeczke o rok starsza od Matiego i ona juz nie spi w dzień wcale :szok: zdziwiłam sie jak mi to powiedziała bo myslałam ze choc do 3,5-4 lat to dzieci maja drzemki

forever chyba źle odebrałas to co napisałam, to broń Boze nie był zarzut w stosunku do ciebie, poprostu swoje zdanie napisałam co do basenu
wazne ze Krysia sie przekonałą i jest to dla niej mile spedzony czas :tak:

kasiawilde rehabilitantka dla Kuby??? chyba nie doczytałam czegos...

asinka co sie tajniakujesz? :)

Ostatnia edycja:
Martadelko, u nas czapka to też kapka, szalik nie mówi a buty to bu. NIezła Emi z tym nazwiskiem:tak::-D
MamoM, jedyne co na tym etapie powinno martwić rodzica, to nie rozumienie prostych poleceń ( dwie opcje 1. nie słyszy 2. słyszy i nie rozumie), brak postępów w rozwoju, brak wskazywania palcem przedmiotów, nie posługiwanie się żadnymi gestami ( np pa-pa), nie nawiązywanie kontaktu z dorosłymi. Uwierz mi, to w końcu moja działka;-) Już pisałam, że mój brat na tym etapie nic nie mówił a dziś... Jest w najlepszej klasie w najlepszym liceum w mieście. Przygotowuje się właśnie od olimpiady ekonomicznej, ma za kilka dni:tak::-)

mamoM - z drzemkami rzecz indywidualna; znajomej corcia nie spala nigdy za dnia, wyjąwszy spacery; gdy tylko wchodzily do mieszkania - młodaożywala; jak pogoda nie sprzyjała spacerom - dziecko nie spalo wcale; za to nasza Ninka do teraz ma drzemke południową, która trwa godzinę, a czasem nawet ponad 2; synek znajomej przestał "drzemkować" jak skończył 2 latka - jak widzisz nie ma co porównywać;

był agent - nie czarował; ciężko będzie sprzedać za taką kasę, jaką chcemy, a raczej: musimy otrzymać by całkowicie zamknąć kredyt mieszkaniowy... no zobaczymy co to będzie;

MamoM a bo jakoś tak dziś weny brak i dzień ospały, jak dla mnie. Zrobiłam zamianę wózków Tymkowi. Ze spacerówki, którą miał na parasolkę. Zdecydowałam się na Espiro Active i dzisiaj dotarł. Zobaczymy jak się będzie sprawował.

reklama
Aestima jestes psychologiem dzieciecym hmmm?

Z tymi drzemkami to bardzo indywidualna kwestia,np mojej kolezanki corka miala drzemke do 4lat.

Pozdrawiam

Do góry