reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Marysia też nie potrafi się przedstawić. Ale imię ma niełatwe do wymówienia, choć pewnie gdyby chciała znalazłaby zamiennik.
andariel a jak Ninka przyjęła zmianę imienia Leosia? :)

reklama
wiesz co trasiu, zupełnie "bezboleśnie" - krótko funkcjonował Adaś, bo dość szybko mówiliśmy do niego Leo, a sama zmiana formalnie nastąpiła nieco później; i Ninka prędko przestawiła się na Leosia - jednak była jeszcze mały kajtek i nie zdążyła się zbytnio przyzwyczaić; teraz jest śmieszniej, jak oglądamy czasem jakiś filmik np. z maja, tuż po powrocie do domu, a na nim gadam do małego "Adasiu":happy2:i wtedy są pytania - co, jak i dlaczego;-)

Andariel, no nie mieści mi się w głowie, że gadałaś do Małego "Adasiu":-D TAk się do Lea przyzwyczaiłam!
Z tymi lizakami, to świetny pomysł, żeby przynosić 18 miesięcznemu dziecku:baffled: Dobrze, że ten głuptasek dał sobie odebrać:-p Słodyczy Miesio też nie lubi- czasami dostał lubisia i zawsze wzgardził, biszkopty, herbatniki- jednego zje, ale bez wielkiej chęci, tak od niechcenia więc przestałam w ogóle oferować. Czekoladę- kostkę zje ale tylko gorzką. I do buzi trzeba mu kawalątek włożyć, bo jak do ręki dałam, to histeria, że brudne paluszki:szok: NIe lubi być brudny:no: Ciast, ciastek domowych- niebardzo. Lubi konkrety, zwłaszcza warzywa, owoce też ale mniej. No ale lizak mu posmakował ... NA szczęście po 10 min porzucił w dywanie:)
MamoM, jak łatwo można wywnioskować z rozmowy- sowa to cukiernia;-)
Cukiernia Sowa

Aestima mi też się w głowie nie mieści:-Dzwł. że zdrobnienie ADAŚ mi od początku nie pasowało, a mówić do takiego pyrtka ADAMIE to jakoś tak jednak dziwnie;-)za to Leo (Leoś, Leoncjo, Leonidas, Leonardo) pasuje idealnie; a ostatnio zajrzałam na bloga Green Canoe i przypadkiem odkryłam, że jej synek też Leo;
moje dzieciaki uwielbiają słodycze wszelakie - mam wrażenie, że Nina poszłaby z obcym za rączkę gdyby oferował słodkości:baffled:

Tak, tak Aśka z gc ma Leona:tak: I też taki blondasek jak nasze chłopaki, przynajmniej myślę o zdjęciach gdy był młodszy, nie wiem jak wygląda teraz, ostatnio nie bywam w zielonym czółnie;)

trasia nie ma czerwonych policzkow,ostatnio daje mu dosc duzo danonkow wiec moze od tego.Jak byl malutki mial stwierdzona skaze bialkowa,ale po roku przeszlam na normalne mleko i bylo ok.Jak mial 2 mc dostal wysypki i lekarka stwierdzila ,ze to skaza ,pozniej podawalam malemu posilki z bialkiem i nic mu nie bylo.Wiec wtedy wydawalo mi sie ,ze to pewnie nie skaza,tylko poprostu dostal wysypke ,no ale teraz te policzki szorstkie mnie zastanawiaja.

kati to masz rozgadanego synka:-)

U mojego mozna slowa policzyc na jednej rece.

Tez bardzo lubi oglada zdjecia i najbardziej rozsmiesza mnie ,ze jak widzi dzidzie to mowi ta ta hehhe,nie wiem czemu,ale wydaje mi sie ,ze mu trudno jest wymowic dzi i przechodzi mu to w ta.

Nie polecam kupowac niekapka do picia bo ponoc bardzo psuje zgryz,zreszta slomka tez psuje,ale slyszalam ,ze niekapki bardzo.

aha zapomnialam napisac,ze Gabrys bardzo lubi slodycze i jak mu dam czekoladke lub rodzynki to odrazu ma usmiech na buzi i o niebo lepszy humorek:-)

witam porannie z zimowej krainy :-)

śniegu u nas napadało wiec dzis sanki pójda w ruch a juz straciłąm nadzieje ze beda jeszcze uzywane i wyniosłam je na góre :sorry:
u was tez biało?

u nas dzis noc cudowna, Mati obudził sie o 6:30, troche sie poprzytulalismy i od razu robilismy mleko

andariel
po jakim czasie zmienialiscie Leo (Adasiowi) imię?

kati
Mati uwielbia ogladac filmiki na moim telefonie ze swoim udziałem
jakis czas temu zachwycał sie albumami z naszymi ślubnymi zdjeciami, ale zostały schowane bo swą sympatie wyrazał zbyt energicznie :-p

miłego dnia wszystkim :-)

reklama
Do góry