reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
hej
ło matko, ale żeście nastukały:-p przeczytałam pobieżnie:sorry2:

kasiu, mamoM jesteście kochane, dzięki:*
kasiu i jak ksiażka? ja wczoraj dopiero przeczytałam parę stron, ale tych wstępnych... oczy nie dały rady...
mamoM Meża masz jeszcze domu? gdzieś miał jechać po Nowym Roku...
trasiu jak dobrze, że z Marysią lepiej:biggrin2: skurcze??? ale że niby już te porodowe?:surprised: prasowania nie zazdroszczę, ja NIC nie prasuję, ani dla Emi, ani dla siebie, tak jak u Ciebie - ubranie prasuje się na mnie hihi na szczęście prawie wszystkie ciuchy mam z serii: nie trzeba prasować:-p Emi śmiga u nas w przeważnie w kapciach (mam podobne zdanie jak andariel, Aestima)
http://www.renbut.pl/fotkiduze/13-138b.jpg
kati jak z Matim???
andariel już wcześniej miałam się pytać: jak z głową Leo? śladu po kaloryferze nie widać? i tak na poważnie: co z tym kołataniem...?

i widzę, że mamy nową koleżankę:-) cześć damada:-) miło Cię 'poznać':tak: koniecznie pokaż nam Swojego Szkraba:tak::-) wiem, że masz Synka, ale nie doczytałam, jakie imię; gdzie mieszkasz (bo też nie doczytałam:sorry2:)? pytałaś się bodajże o spanie i samodzielne jedzenie: spanie - od tygodnie przełom zasypia przy zgaszonym świetle ale nie sama w łóżeczku, tylko ze mną na sofie, potem ją przenoszę, ale cieszę się niezmiernie, że nauczyła się sama wyciszyć i zasypia w ciągu 10min od zgaszenia światła:tak: samodzielne jedzenie - rączkami (pn warzywka i mięso przy obiedzie), łyżeczką też czasami je sama (jogurcik), choć nie powiem, że z wygody (żeby było szybciej) karmię sama...

a my po spacerze - Mati dziecko anioł :-) (w wózku grzeczny a potem droga powrotna na nogach i wózek prowadził za mame :-)) i po kaszce juz

fajnie u nas chłodnawe powietrze, ale dotlenilismy sie i oby nam to na dobre wyszło, w aptece zakupiłam rutinoscorbin dla siebie i dla Matiego tran :zawstydzona/y: taki: Domowa Apteczka Tran z rekina grenlandzkiego SYROP smak malinowy 165ml -
ponoć wcale nie czuc tranu, próbowałam i ok (choc nie wiem jak tran smakuje :-D), tylko bardzo geste
do tego zrobiłam zakupy i wydałam prawie 60zł :szok: praktycznie na nic

martadelka G. juz wyjechał w piątek z samego rana na dłuzszy czas :-(
brawo dla Emi za usypianie

traschka oby sie udało złapac siuśki

andariel hej

O! Martadelka WRESZCIE nas zaszczyciła:-p
wiesz co, Leo na głowie ma jeszcze pól strupa, więc ślad jakiś jest, ale to pikuś.
A co do mojego kołatania (jej, na starą babcię wyszłam) to mam je od zawsze. I to raczej nerwicowe jakieś, nie "sercowe", bo nigdy nie miałam problemów z ciśnieniem itp.

Odebrałam już 2 tel.od agencji, teraz już wiem o czym moon pisała...

MamoM - słyszałam, że lepiej podawać tran mniejszych ryb niż rekin (chodzi o gromadzenie się różnych metali w trakcie długiego życia rekina w wątrobie). U nas w tej kwestii miła odmiana- papugujący za Niną Leo domaga się swej porcji tranu co wieczór:tak:

MamoM - słyszałam, że lepiej podawać tran mniejszych ryb niż rekin (chodzi o gromadzenie się różnych metali w trakcie długiego życia rekina w wątrobie).

andariel czyli zły kupiłam :dry:

mamoM Mati anioł? no proszę - ładnie w wózku siedział? cud:tak::-)

martadelka sama jestem w szoku jak Mati ostatnio mnie miło zaskakuje :-) nie poznaje swojego dziecka

martadelko będę podawać do kwietnia, zgodnie z zaleceniem pewnej fajnej pani doktor:tak:chodzi o brak słońca i wit.D3. I potem znów od września czy października.

Wczoraj czytałam Nince do snu o Dziewczynce z zapałkami i tak się rozwyłam, że Ninka też pochlipała. Bajkom z kanonu mówię na razie NIE...

mamoM - nie, czemu od razu zły. Napisałam co słyszałam i co wydaje się mieć sensowne uzasadnienie, a decyzję co do kupna następnego sama podejmisz. Przecież i tak tego nie wylejesz,a jak Mati ładnie go pije to no problemo!

acha, martadelko - moje potomstwo pije tran norweski Mullers o aromacie cytrynowym.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry