reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

dziewczynki kochane, z Gracjaną juz wszystko w porzadku, katamisz pisała że jest tendencja wzrostowa w wynikach badan i nie ma już powodów do niepokoju. Tylko kontrolnie powtórzą badanie za jakiś czas. Nasze kciuki jak zwykle działają:)

ja dzisiaj biegałam z Marysią po parku przez dwie godziny, moim celem było ja zmęczyć żeby zasnęła w dzień po ludzku, bo ostatnio straszne histerie były w południe. No i zasnęła bez protestów:-) teraz gotuje ziemniaczki do barszczyku i zaraz odgrzeję sobie zapiekankę, jak cudownie mieć gotowy cały obiad od rodziców!

madzioolka u nas tak samo - o 20 Marysia juz po bajce leży sama w łóżeczku i albo zasypia bardzo szybko (zwykle) albo gada do siebie przez jakiś czs i też zasypia. Czasami woła któregoś z nas, wtedy trzeba jej sie pokazać i tyle. Dla mnie wieczór też jest dla nas, w ciągu dnia nie mam zwykle chwilio dla siebie więc to jest czas w którym mogę siąść. Nie wyobrażam sobie żeby kłaść ja póżniej, byłabym wykończona:zawstydzona/y: w dzień zwykle zasypia ok 12, ale ostatnio przesuwa sobie sama czas na 13. Nie ma to wpływu na jej zasypianie wieczorne. Szczerze mówiąc kilka razy się zdarzyło że w dzień zasnęła bardzo póxno, ok 16 np i mimo to o 20 grzecznie zasnęła na noc:)

mamoM roboty pewnie sporo przy domu ale i tak ci cholernie zazdroszczę! To moje wielkie marzenie -dom i ogród. mieszkam w centrum miasta - miejsce do mieszkania genialne dla pary bez dzieci, albo z dziećmi w liceum. Ale z małym dzieckiem to koszmar.

martadelka u was chyba trudno ustalić rutynowy plan dnia, bo u każdego Emilka ma inaczej. Dlatego trudiej jej się dostosować. Marysia pod kątem spania jest troche jak zegarek - wszystko musi grać. Zwykle fajnie, ale jak gdzieś wychodzimy to jest problem, bo nie wiadomo jak i gdzie ja połozyć.

reklama
Hejka, fajnie, że z Gracjaną wszystko ok. Ze spaniem Młodej jest w miarę - o ile nie jest chora - za to wieczorem coraz póżniej się kładzie. Dziś mi zaczeła płakac 4.30., może jakiś zły sen, musiałam wstać i poprzytulać :happy2:
Co do mieszkania poza miastem to jest to dobre dla osób bezdzietnych, z dziećmi w wieku przedprzedszkolnym i z dorosłymi - nie wyobrazam sobie bycia przez kilkanaście lat kierowcą swojego dziecka chyba, że jest to dom w mieście, dobrym dojazdem, komunikacją no i oczywiście ogródkiem.:happy2: Ja mam tramwaj pod domem - 5 czy 6 przystanków do Dworca Centralnego, kilka przecznic do dwóch wylotówek, 2 przecznice do centrum handlowego - i 3 do cmentarza :-p - 5 minut do skwerku z górką, 7 do całkiem wypasionego placu zabawa, 15 do parku który teraz będą rewitalizować, 20 na Starówkę, 30 na Wisłę. - i 2 miejsca w garażu podziemnym - dzięki Bogu że rozszerzają strefę płatnego parkowania, bo ścisk jest nieziemski :eek: I na działkę ok. 40 min. do 60 min. I jest mi tak dobrze. :tak:

Super że z Gracjaną już dobrze!!! :):):)

Trasia u nas tak samo - ciężko zmusić Maję do zaśnięcia w innym otoczeniu niż dom, tzn udaje się ale po długich przebojach i śpi zazwyczaj króciutko, max 30-40 minut

Forever no Ty masz bardzo dobrą lokalizację mieszkania, nie da się zaprzeczyć :) Ja też nie narzekam ogólnie bo raz że mieszkam w małym mieście (w dużym bym się zadusiła) to jeszcze na peryferiach na nowym osiedlu i niby peryferie ale że miasto małe to nigdzie nie jest tak na prawdę daleko ;) do pracy przed remontem dróg jeździłam max 30 minut więc też dobry wynik.
Ogólnie w moich stronach brakuje mi jedynie Ikei ale do Wawy nie jest aż tak daleko żeby nie skoczyć raz na jakiś czas. Najbliższy wypad już w tą środę ale będziemy w Jankach nie na Targówku więc nie wiem czy któraś jest chętna na kawę na takim wygnanowie :)

Zmykam obejrzeć jakiś film z mężolem.
Do juterka :*

a nooooom pustki straszne!

forever
i jak tam pierwszy dzień w żłobku po długiej przerwie? no my właśnie na wioskę się wyprowadzamy, ale źle nie jest... na upartego jakieś 5km tylko do centrum naszego miasteczka, ale zapewne sobie poszoferujemy :)

martadelka ale Emi małooooo śpi... ile jej na dobę w takim razie wychodzi - 10h?
mamoM aaa no pewnie, że wygoniłam, mam nadzieję, że wieczór udany ;-) a 3 i pół roku jak na budowę domu to i tak chyba niezły wynik :) a co swoje to swoje jednak! dużo przed Wami, ale przy domu to robota jest zawsze :) my posadziliśmy tuje (tak to się pisze? :p) przy ogrodzeniu już w 5 miesięcy po kupnie działki! a niech sobie rosną przy budowie! ojjj wypytałabym o milion rzeczy przy kawce, szkoda, że Ty tak daleko!

Madzioolka, trasia, u nas 20-20.30 to czas spania. bo chociaż ten wieczór zawsze przerywany lataniem do małego, to i tak to bezcenna chwila oddechu!

ale fajnie, ze z Gracjaną już dobrze :) a u mnie kontynuacja kiepskiego humoru, a może bardziej weszłam w fazę 'tumiwisizmu' ;-)

ale dziś jest fantastyczny dzień!!!:-) same rewelacyjne wieści: wyniki Gracki podskoczyły, Kasia może być już spokojniejsza:tak::-):-):-) mała Antosia jutro będzie miała tydzień i ... sama już oddycha:szok::-):-):-) dziś ściągnęli maskę wspomagającą oddychania, i Antosia dostaje mamine mleczko przez sondę:szok::-):-):-) po prostu cud, jak czytałam smsy płakałam jak bóbr:zawstydzona/y: dzielna mała dziewczynka, jutro idę Je odwiedzić w szpitalu:-) do tego inna z moich bliskich koleżanek wyszła dziś ze szpitala, drugi miesiąc ciąży... bliźniaczej, na szczęście i przyszła mama i Fasolki mają się dobrze:-)
życie jest piękne:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

trasiu kiedyś nie było żadnego problemu z drzemką popołudniową, wózek i heja, 3 min i Emi spała, niestety dziadkowie rozpuścili Emi i zamiast wózka były... rączki dziadka... Ciężko teraz żeby zasnęła w wózku a w domu tez jej to łatwo nie przychodzi...:no: i tak dobrze, że mi i M pozwala się wsadzić do wózka i kawałek w wózku przejedzie...
kasiu dla przykładu: wczoraj zasnęła 22.30, pobudka 6,30 (8godz snu) i drzemkę miała 13.30-16.30 (3godz. snu:szok: gdyby była u nas to najpóźniej o 16 byśmy obudzili ale dziadkowie nie...), czyli akurat dzisiaj łącznie 11 godz, i tak jest przeważnie, bo z reguły zasypia ok.22 i w dzień kima 1,5-2godz (10-11godz snu). A Kuba ile łącznie śpi? A u reszty jak jest?

martadelko tak pozytywne posty to Ty pisz częściej! bardzo się cieszę, ze u wszystkich kobitek + Fasolek wszystko się lepiej układa! a Antosia to jest w ogóle super dziewczynka :) :) :)
co do spania to Kubi ostatnio śpi około 11h max 12h w nocy (jakość snu jednak pozostawia tu wiele do życzenia..), a w dzień ostatnio 1h-1,5h, więc szału u nas też nie ma, jednak minimum 12h się zazwyczaj zbiera.. też jestem ciekawa jak u innych maluchów?

Madzioolka - obawiam się, że niestety nie tym razem :-( I wygnajewo i rano mamy lekarza z Młodą dokładnie na drugim krańcu miasta i troszkę roboty oraz terminowych spraw u mnie w tym tygodniu - b. żałuję :sorry2:
Kasiawilde - w żłobku ok, ja dziś tam nie dotarłam ;-)Na kawę oczywiście zapraszam - praktycznie zgodnie z podziałem stolicy mieszkam w Śródmieściu, geograficznie Północne.
Martadelka - naprawdę super wieści :-D

reklama
Do góry