reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

nareszcie weekend, widzę, że i u Was sądne nocki...u nas dziś przerwa w spaniu między 3 a 4, polożyłam się wpół do 1, a wstałam 6.20, jakoś żyję, głównie myślą o weekendzie;-)M
Madzioolka ano tak wyszło, że Mama moja siedzi i w sumie bardzo sobie chwalimy takie rozwiązanie:tak: My ślę, że to może być jednak początek buntu dwulatka, dzieci teraz szybciej dojrzewają:rofl2: Cieszę się, że z mamą coraz lepiej:tak:
tuo to chyba z okolic Białegostoku paniusia się wywodzi:-D
trasia gratuluję! miło być docenionym, o, widzę, że powtórzyłam słowa Madzioolki;-)

mamoM spóźnione sto lat!

U nas pokrótce: Naja zdrowa, dużo gada, zaraz Wam napiszę co, bo codziennie po 2-3 nowe słowa:tak:ale jestem dumna!

wiadomo - mama, tata, baba, ale oprócz tego:
dziadzia, Ania, bama=banan, lama=lampa, ciena=cena, ko=kot, kulik=królik, piś=pies, pić, łopa=łopata, Maja, baja, oko, dom, lala, sok, kaka=kaczka, teraz mówi sześ - nie wiem czy to sześć czy cześć;-), leń i kilka innych, o których zapomniałam. Nocki słabe od chwili zachorowania na rota- 3 dni spała z nami i są negatywne efekty...Ponadto potrafi się przechylić w łóżeczku na barierce, odbić nogami i przeważyć, już 2 razy ją uratowałam przed upadkiem, skubaniec podciąga się rękami...więc w weekend najprawdopodobniej zmieniamy łóżeczko na łóżko ikeowe z barierką.
W pracy nudy...

reklama
szybkie podsumowanie dzisiejszej wizyty:)
Jerzyk wazy prawie 1,5 kg! Lekarz mówi, że nie z wielki, ale może to dobrze? mam wrażenie, że Marysia była utuczona przez te witaminy a potem taka drobinka się z niej zrobiła. Z maluchem wszystko w najlepszym porządku, szyjka trzyma. Jest już odwrócony główką w dół i mam nadzieje, że tak zostanie.

Witajci
Pisze z pracy z telefonu. U nas dobrze tylko ja zmeczona ta praca do 22. Niedziela wolna wiec troche nadrobie.
Buziaki dla wszystkich

ło mamo, kobity jakiś zalatany dzień miałam... podczytałam ale już nic nie pamiętam... no nic, spróbuję jeszcze raz jutro ;)

a z tego co zapamiętałam to
Madzioolka super, że mamie tak świetnie idzie!!
Trasia ale fajnie, że z maluchem wszystko oki, 1,5 kg, świetnie :) a mi się wciąż wydaje, że Ty jesteś na początku ciąży jakoś ;)

a teraz najważniejsze...
moon masz coś do osób z okolic Białegostoku?!?! tudzież do 'sledzikowania'??? :wściekła/y:

sorki kobitki, reszta jutro :) dobrej nocki!

witam porannie :-)
pewnie beda tu pustki z racji weekendu...

mrsmoon dzieki za zyczenia
no to z Mai akrobatka niezła ;-)

traschka super ze z maluszkiem wszystko dobrze i niech rośnie
a na kiedy ty masz dokłądnie termin?
to juz imię Jerzyk przesądzone czy macie inne nowe typy?

Doris to odpoczynku życze w niedziele :-)

miłego weekendu życze wszystkim

kasiawilde skadze znowu, mam tam nawet rodzine!
mamoM szczerze mowiac mam dylemat, bo bede musiala pozegnac sie z monitorem oddechu, bo jakos do tej pory troche z lenistwa troche z przezornosci i strachu nie demontowalam. Z drugiej strony to baaardzo noebezpieczne jak Maja tak sie wiesza....
trasiu doprawdy nie wiem kiedy ten czas od naszego spotkania w Wisle zlecial...ciesze sie, ze z Jerzykiem wsio ok!
Milego dnia dziewczynki! Ja dzis musze ogarnac dwa tematy-sprzatanie i szarlotke

dzień dobry! ja już po porannych zajęciach, dzis nawet luz. potem jade do Katowic na próbę i skocze do Ikei po szafę! (forever nie martw się - nie ja ją będę nosić:)) Ale się cieszę, ułożę sobie wszystkie ciuszki wieczorem!

mrsmoon witaj:) Marysia też próbuje wychodzić z łóżeczka ale na szczęscie sposób ma z przekładaniem nóżki przez górę. jak jej sie uda wydostać to przynajmniej nie spadnie na głowę:baffled:

madzioolka cudownie czytać takie wieści o mamie! Wierzę, że odzyska sprawność również w ręce!

mamoM imię absolutnie nie przesądzone:-D tak naprawdę pewnie się zmieni, bo Marcin kreci nosem... no ale nie chcę tak bezosobowa o nim mówić więc póki co jest Jerzykiem. Termin mam na 20 stycznia. Zaczynam 8 miesiąc...

Doris nie zazdroszczę pracy do 22, ja bym chyba zasnęła pod koniec;-)

No Młoda jakby mimo wszystko lepiej - lekarz nam na razie odpuścił antybiotyk...:-p
Traschka - fajnie, że u Jerzyka wszystko ok :happy:, po 10 jesteś już po porannych zajęciach :szok: masz zdrowie.... Ja musiałam wstać rano aby jechać na BioBazar - Babcia nr 2 nocowała, bo jakieś szkolenie ma od 10 więc jestem nieżywa...:baffled:
Mrsmoon - w szoku jestem, że Maja taka akrobatka :szok:, Młoda myślę, że jeszcze długo nie wpadnie na taki pomysł bo insze łóżeczko dla Niej to będzie gruuubasza operacja a efekt niepewny - wielkość pokoju.
edit:moja mała prośba do zafejsbukowanych - na BioBazarze dostałam dla Młodej piękny plakat z polskimi ptakami od http://www.jestemnaptak.pl/ - b. prosili o polubienie ich na fb więc jeśli Którejś z Was przypadną do gustu byłabym zobowiązana za to :tak: A tak wogóle to mają ciekawe rzeczy w sklepiku - broszki z filcu w kształcie ptaków, motyli czy łosi widziałam na własne oczy i są naprawdę fajne, a na wiosnę to pewnie mnie czeka u nich zakup karmnika na działkę - Młoda będzie zachwycona wizytami skrzydlatych gości.

Ostatnia edycja:
trasia jak tam ikeowe zakupy? Dawaj zdjęcia szafy!!! My byliśmy dziś na rozeznaniu, a teraz A pojechał po zakupy, padło na to łóżko MINNEN Rama łóżka, reg. dług./podst.szczeb - biały - IKEA, bo ma regulowaną długość i rośnie z dzieckiem, teraz ustawimy na min. czyli 135 cm. Przy okazji pochwalę się Wam meblami w salonie, bo martadelka się upominała, a ja wcześniej nie miałam czasu. Sorry za jakość - zdjęcie robiłam tel. przy słabym oświetleniu
2012-11-03 17.40.55.jpg

reklama
Mrsmoon - a wiesz, że jak sobie dziś oglądałam ofertę Ikea to te mi się najbardziej podobało :-p Tylko u Młodej ani nie pasuje ani by nie weszło :eek: Salon Ci się... zaludnia ;-)

Do góry