reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
kati też głowa czy palec daje Ci się we znaki...?
mamoM ból głowy często mi towarzyszy ale to, co było wczoraj to nie do opowiedzenia:no: przykro mi, że i Ciebie bolała, choć dobrze, że przeszło
ironia super szybka Jesteś, jeszcze raz gratuluję nowej pracy, poniedziałek pierwszy dzień?:tak: to nianię na ile godz potrzebujesz?
trasiu co tam Marysia dzisiaj wyprawia...?

hej kobitki!

forever to żeś zalatana! a jak Krysia dziś? z opiekunką? ładne 'tempo' wczoraj miałaś, to jest to czego szczerze nienawidzę w wawie - korki!
Aestima właśnie, nowa niania?!? o co chodzi? w każdym razie trzymam kciuki!
martadelka, kurcze biednaś z tą głową... ale co to jest? to migreny czy coś innego? bo strasznie Cię często nawiedzają... jako że ketonal forte swego czasu był moim najlepszym przyjacielem właśnie przez bóle głowy proszę o szczegóły!
mamoM jak drzemałaś to i dobrze, widać Mati sobie jakoś radził :)
kati trzymaj się dzielnie! a jak tam Twój palec?
ironia kiedy wyniki? &&& no i nie miałam jeszcze okazji... ale gratuluję nowej pracy!
trasia ehhh, bo to zawsze na złość jest, jak maluchy w złym humorze to i nam cierpliwości brak :( po spanku Marysi będzie lepiej! ja dziś wymiękłam posadziłam młodego przed baby einstein (uwielbia to!) i perfidnie olałam go na 20 min... też mamy swoje granice!

a u nas... hmm, normalnie! młody tak się wierzgał w nocy, z nami w łóżku rzecz jasna, że się spierdzielił (chociaż kładziemy go po środku, a przy głowie ma ścianę, przewędrował w nogi i tam spadł), ale nic mu chyba nie jest, trochę włączył syrenę... już jesteśmy tak wykończeni nockami, że nam się 'czuwanie' nie włącza i takie skutki :( czuję się jak beznadziejna mama! ale jak go zostawiamy w łóżeczku to cała nasza trójka spędza noc na nogach!

mama MATIEGO - tak dziś z opiekunką Młoda, ale jeśli nie będzie jakiś jazd to w poniedziałek do żłobka.
Martadelka - odnośnie Andariel to miałam na myśli koegzystencję z Teściami.... :-p
Ironia - no to powodzenia w "czeskim filmie" ;-) A Wasza opiekunka rano nie może zaprowadzać Benia ?
A jak tak czytam jak na się jutrzejsze spotkanie rozłazi..... :baffled: Piotruś Nutrii zaglucony, Sylvia będzie łapała siuśki Szymieniu więc nie wie ile to Jej zajmie, nie wiadomo w jakim stanie Edi Ja - Zołzy wróci ze żłobka....

kasia - oj to ciezkie nocki macie :( u nas jak mlody wymiotuje to tez bardziej czuwanie niż spanie :-( wyniki dzis po 17 juz bedą :) zobaczymy co wyjdzie pewnie nic dobrego :dry: zeby zajsc w ciaze musze najpierw poswiecic kilka lat na leczenie :baffled:

ale padłam przespałam niecałą godzinke a teraz proboje sie dobudzić bo po 14 jade po beneczka ;-) tesknie za nim ostatnio baardzo :-(

martadelka nic specjalnego, po prostu od rana jęki i krzyki o wszystko. Histeria jak tylko powiem "nie" z kładzeniem się na podłodze włącznie. I brojenie na całego, po kolei wszystko czego nie wolno z głośnym potwierdzeniem "nie nie nie" na znak, ze wie że tego nie wolno:baffled:
dobrze, że z głową już lepiej. w ciąży też miałaś migreny?

kasiawilde no niestety jakoś tak bywa, że często nasze humory są zależne od siebie. a ja akurat dziś miałam bardzo dużo do zrobienia. co to baby einstein? Marysia z łóżka nie spada, ale codziennie ma zderzenie z drzwiami, szafką itp. czasem wygląda to masakrycznie, ale ona jakaś niewzruszona jest, prawie bez reakcji...

Doris witaj! jaka masz teraz zmianę? i którą najbardziej lubisz?

forever dzięki za wiadomość od andariel. Już ją widzę jak z uśmiechem podaje teściowi kawkę i ciasteczko:-) rozumiem, że Krysia doszła do siebie?

Aestima kciuki masz jak w banku &&&&&&&&&& i dołączam się do pytania, dlaczego nowa niania?

mamoM skoro ty spałaś to Matu pewnie też:) inaczej dobitnie by ci uświadomił, że nie śpi:)

kati współczuję:*

Ironia może jakaś sąsiadka za parę groszy zgodziłaby się odprowadzać Benia ze żłobka?

forever coś chyba popitoliłam, sprawa z 2 dniami u babci załatwiona wczoraj przeze mnie, bo M wziął rzeczy, wózek Emilki i zszedł do samochodu i już nie wrócił na górę do rodziców, wiec ja musiałam powiedzieć, że Emilka jutro jest u mojej babci i tak juz zostanie, 3 dni u Was, 2 dni u mojej babci... I wiesz, co ja już tak smęcę, truję d... jak to mówi mój M o tesciach, teściowej, o opiece, co źle robią, co daja a czego nie - że On ma tego serdecznie dosyć i kiedyś mi powiedział: to Twój problem...:errr: a na mój wczorajszy wyrzut, że mama chciała dać Danonka, powiedział: I co by sie takiego stało, jakby zjadła jednego Danonka? hmm no niby nic...:crazy:
trasiu finanse+mój M...
Martadelka - przepraszam, ale mi to kryzysem związku co najmniej pachnie.... Nie dość, że nie zachował się zbyt elegancko - żeby nie powiedzieć gorzej - z zostawieniem Cię na pastwę w sumie Jego Rodziców to jeszcze komentarz o "Twoim problemie" no i na "nie" opcja klubiku....? :szok: Czy ja dobrze rozumiem, że Twój M. wogóle nie widzi problemu w zachowaniu Jego Rodziców ???? :no: Niestety wiele związków rozpada się przez rodziców.... :-(
Aestima - no właśnie, co u Was ?????
Traschka - u nas ogarnięte :happy2:

Ostatnia edycja:
ironia to kciuki za wyniki! a, że tęsknisz za Benim to pewnie związane z życiowymi zmianami u Was, których ostatnio sporo, będzie ok :) a naszych nocek mam po prostu dość... to zdecydowanie za długooo trwa ;(

trasia baby einstein to taki program hmm, edukacyjny? dla maluchów, trochę bajki, trochę muzyki, trochę teatrzyku, trochę obrazków z życia... zerknij sobie na youtube koniecznie, myślę, że warto... a to z Marysi niezły łobuz dziś :) ale już weekend :]

Trasia biedna!! A powiedz mi pracujesz też w soboty do południa?? Bo mogłybyśmy się wybrać do tego komisu w sobotę do południa, bo łatwiej tak bez dzieci :-) Co Ty na to??

W ogóle to hejka WAM!!

reklama
kurcze kasia trudno mi nawet cos doradzic :( u nas rzadko beni z nami śpi - ale wtedy to normalnie masakra...albo pierdzi po buzi albo kopie bo on zawsze do gory nogami śpi :-D

no wlasnie musze kogos znalezc wsrod znajomych bedzie trudno..:-( zobacze czy np nie zrobic tak zeby niania szefowej michała nie zaprowadzała benia do złobka np na 10 i ja bym go odbierała po 16 ? sama nie wiem :( do południa dzieci maja zajecia i o 11 drzemkę :-( nie chce mu tego odbierać..wolałabym zeby go ktos odbierał ok 15

Do góry