reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Mati spał dziś w czasie drzemki 3 godziny :szok: (ostatnio wogole dłuzej spi podczas drzemki około 2 godzin) obudził sie przed 16 i dopiero skonczył jesc obiadek
chyba musiał odreagowac i odpoczac po szaleństwach z dziadkami :-)

ironia
ja sie włąsnie zastanawiam kiedy powinno sie iść do okulisty...
nie wiem czy juz teraz?
czy jeszcze za wszesnie na to?
co do jogurtów to ja np. daje Matiemu na zmiane jogurty z nestle/bobovity i zott serduszka biszkoptowe

reklama
martadelka ok, rozumiem. Sciskam:* Fajnie, że Emilka bedzie z twoją babcią i siostrą te dwa dni:)

Ironia
ale masz powera, w nowej pracy bedzie super! Co do jogurtów to ja daję zwykłe naturalne i dodaję do tego jabłka i cynamon, maliny, banana itp. Bez cukru. Mam też kilka jogurcików z babydream, mają całkiem niezły skład w porównaniu z resztą i sa znacznie tańsze.

mamoM Marysia też spała dziś prawie 3 godziny, a odkąd lepiej śpi w nocy w dzień spi max 1,5! A ja pospałam z nią ponad godzinę i czuję się jak nowonarodzona:)

tusen oj tak, pakowanie jest cudowne! Zwykle jest już choinka rozłożona, fajna muzyczka w tle, ciemna noc i pakowanie prezentów - kocham!!! Masz naprawdę sporo do kupienia. U nas też było coraz więcej, ale teraz kupujemy tylko rodzicom - składkowy, babciom i swoim chrześniakom. No i wiadomo, dzieciom i partnerom. Zresztą w tym roku mamy święta w wersji mini. Siostra i brat są co drugi rok na wigilii u rodziny mężów/żon. W zeszłym roku bylismy wszyscy razem, w tym roku tylko my. Jako jedyni mamy obie rodziny bardzo blisko siebie i zawsze jesteśmy na obu wigiliach.

Dzień Dobry

Wpadam się przywitać ale niestety odkąd wrócilam do pracy czasu na pisanie brak....:-(
Myślę o Was często, czasami staram się chociaż poczytać co u Was........chciałabym miec tyle wolnego czasu co kiedyś....

hej
ja dziś znowu 'umieram' na ból głowy od samego rana:no: nawet ketanol wzięłam a nigdy nie biorę i nic nie pomógł...:no: Emi dziś u babci i siostry, standardowo u nich dwie drzemki po godzinie na dworze:tak: dzięki temu Emi ładnie mi zasypia wieczorem:tak: dobrze że już śpi bo ja sama (M na próbie) a ból głowy nie daje mi normalnie funkcjonować...
A czy ja się Wam chwaliłam, że w końcu zamówiliśmy drzwi do mieszkania?:tak::tak::tak:

tusen no już wcześniej dziewczyny podawały mi takie rozwiązanie, ale ja nie lubię kłamać, w tym wypadku nie daj Boże prowokować losu, mimo iż nie jestem zabobonna... Co do rozmowy i argumentów - uwierz mi rozmowy były, argumenty też i jak widać nie jestem najwidoczniej żadnym autorytetem w tej dziedzinie, bo nic do nich nie trafi a Emi jest u nich od stycznia... Oj to dużo tych prezentów robisz, a zawsze masz pomysły, co komu kupić, bo ja często mam pustkę w głowie, np co kupić Mężowi
ironia ja nadal uważam, że danonki od czasu do czasu do żadne zło:-p próbowałam dawać Emi serki homogenizowane (z eko sklepu) ale nie chciała, za to dwa raz na tydzień daję jogurt naturalny z bananem lub musem jabłkowym (też z eko sklepu albo od babci, bo samego jogurtu naturalnego nie zje) zamiennie z jogurtami dla dzieci (Beabydream Rossmana mają jogurty, deserki i budyń, robiłam zwykły budyń ale Emi nie chce takiego jeść a Bobovita i nestle - drogie:baffled:).
mamoM to nieźle Mati zaszalał z drzemką:tak: Emi czasami też tak pośpi choć wolę krótszą drzemkę w ciągu dni i dzięki temu wieczorne spanie jest wcześniej.
trasiu dziękuję:* o klubiku coraz częściej myślę ale tylko na dwa dni bo finansowo na więcej nie damy rady (dwa kredyty do spłaty, za 6lat już będzie lepiej a mieszkanie jeszcze nie urządzone, choć wiem, że przecież nie to najważniejsze tylko Emi) i tak myślę czy by od lutego nie spróbować...

Hejka, ja wpadam się tylko przywitać, bo muszę nadrobić roboczo - wczoraj zaliczyłam zwałkę po poprzedniej nocy. Podczytałam trochę wczoraj stojąc w korku - droga po 16 od jednego końca - i wcale nie samego :baffled: - do drugiego - i wcale nie samego :baffled: - różnymi skrótami 1 h 20 min. :szok:. Martadelka napiszę, bo nie mogę.... :no: I i żeby z głową było ok. U nas wszystko w porządku. Andariel żyła jeszcze wczoraj wieczorem, ale nie zabrała laptopa z saloonu gdzie Teście więc na neta wejść nie mogła. :dry:

Hej, ja na chwilkę, dziś po raz drugi przyjdzie nowa niania na adaptację- po południu, proszę o &&&&&&&&&&&&&&. Od przyszłego czwartku zostają już sami, więc mamy tylko kilka dni na adaptację.... Kobitka fajna, z polecenia, pracowała w szkole. Strarsza pani ale b aktywna, jeździ na rowerze, wczoraj tarzała się z młodym po dywanie. Jestem dobrej myśli ale cała ta syt. ze zmianą niani powoduje u mnie od kilku dni ból brzucha:baffled:

hej
głowa dalej do d..., normalnie ten pieprz... ból głowy budził mnie w nocy...:baffled:

forever nie skumałam... dzięki za info o andariel, choć 'jeszcze żyła' nie brzmi poztytywnie:-p
Aestima no co Ty piszesz???????????? nowa niania????????????? ale jak to????????????????? przecież tamta miała dać znać z 1,5m-cznym wyprzedzeniem, no i w ogóle, co się stało, że jest nowa??? PISZ

hej z rana
u nas noc do 4 ok a potem to nie wiem czy Mati spał bo ja drzemałam a on nie wiem...

Aestima a to nową nianię macie? a co z tamtą? bo chyba czegos nie doczytałam... :zawstydzona/y:

martadelka wspołczuje bólu głowy, ja poprzedniej nocy miałam okropny bół głowy pierwszy raz w życiu i myslałąm ze umre, ale na szczescie tylko w nocy bolała i tyle a ty kolejny dzień :-(

miłego dnia wszystkim :-)

reklama
wrocilam z badań...masakra ile krwi mi pobrali :szok: jak wsiadłam do auta to zastanawiałam się czy dojade do domu :confused:

beni w złobku ale cos go biegunka nawiedza więc jestem pod telefonem - zęby cholerne no !! :crazy:

wysłałam wczoraj pierwszą opinię do nowej pracy po czesku i co odpisali mi choelra po czesku :-D:-D i wez teraz człowieku to rozczytaj jak ja tylko umie płynnie opowiedziec o sobie ahaha :-D:-D

u nas dziś ponuro i buro...proboje na zapas odpocząc bo od poniedziałku bedzie sajgon :szok: no i my chyab tez musimy znalezc nianie ktora by przyprowadzała benia ze złobka :-:)-(

sama nie wiem jak to zorganizować...ale M mówi ze mam sie nie martwic bo teraz moj czas na robienie "kariery" :blink:

Do góry