hej
ja dziś znowu 'umieram' na ból głowy od samego rana

nawet ketanol wzięłam a nigdy nie biorę i nic nie pomógł...

Emi dziś u babci i siostry, standardowo u nich dwie drzemki po godzinie na dworze

dzięki temu Emi ładnie mi zasypia wieczorem

dobrze że już śpi bo ja sama (M na próbie) a ból głowy nie daje mi normalnie funkcjonować...
A czy ja się Wam chwaliłam, że w końcu zamówiliśmy drzwi do mieszkania?

tusen no już wcześniej dziewczyny podawały mi takie rozwiązanie, ale ja nie lubię kłamać, w tym wypadku nie daj Boże prowokować losu, mimo iż nie jestem zabobonna... Co do rozmowy i argumentów - uwierz mi rozmowy były, argumenty też i jak widać nie jestem najwidoczniej żadnym autorytetem w tej dziedzinie, bo nic do nich nie trafi a Emi jest u nich od stycznia... Oj to dużo tych prezentów robisz, a zawsze masz pomysły, co komu kupić, bo ja często mam pustkę w głowie, np co kupić Mężowi
ironia ja nadal uważam, że danonki od czasu do czasu do żadne zło

próbowałam dawać Emi serki homogenizowane (z eko sklepu) ale nie chciała, za to dwa raz na tydzień daję jogurt naturalny z bananem lub musem jabłkowym (też z eko sklepu albo od babci, bo samego jogurtu naturalnego nie zje) zamiennie z jogurtami dla dzieci (Beabydream Rossmana mają jogurty, deserki i budyń, robiłam zwykły budyń ale Emi nie chce takiego jeść a Bobovita i nestle - drogie

).
mamoM to nieźle Mati zaszalał z drzemką

Emi czasami też tak pośpi choć wolę krótszą drzemkę w ciągu dni i dzięki temu wieczorne spanie jest wcześniej.
trasiu dziękuję:* o klubiku coraz częściej myślę ale tylko na dwa dni bo finansowo na więcej nie damy rady (dwa kredyty do spłaty, za 6lat już będzie lepiej a mieszkanie jeszcze nie urządzone, choć wiem, że przecież nie to najważniejsze tylko Emi) i tak myślę czy by od lutego nie spróbować...