reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

saffi piszesz o mówieniu 15-miesięcznego dziecka, a moja Maja nic nie mówi oprócz mama, tata, baba, kot( a w zasadzie ko), bam, brum brum, didi(to jej miś) - chyba wszystko wymieniłam...pytałaś koleżanki kiedy mały zaczął mówić coś więcej? Ona bardzo dużo rozumie, ale mówić jakoś nie chce:baffled:

mrsmoon to nie takie było stricte mówienie, tylko wypowiadanie pojedynczych wyrazów, np jechała dziewczynka na rowerze, a Staś powiedział "ooo, jedzie", albo "pić wody" itp. Z tego co Sylwia mówiła to on tak od niedawna, może od miesiąca tak się rozgadał. Wcześniej prawie nic nie mówił, nawet kiepsko u niego z gaworzeniem było. I pomyliłam się, on marcowy, więc już prawie 16 miesięcy.

reklama
Właśnie wróciliśmy z basenu. Tymek kąpał się w nowym kółku i fajnie Mu to szło :-) U mnie na 4-tym piętrze nie da się wytrzymać, a jeszcze dziennie po 30 parę stopni :cool: Ale lepiej tak niż miało by cały czas padać...
Moon specjalnie dla Ciebie zrobię jutro, a do gina się nie umawiałam, bo ja chodzę prywatnie.

A w pon.lub we wtorek nad morze, znaczy do Szczecina :-)

u nas skwar- chłodzimy się tym
Little Snowflake from Super Simple Songs - YouTube
i dzięki niej Miesiu zasypia, rozczulająca co?:)
w ogóle urocza seria zasypiamy jeszcze przy
Row Row Row Your Boat - YouTube- piękne obrazki!!
i
Twinkle Twinkle Little Star - YouTube ta sówka przypomina mi Mieśka:)

a w ciągu dnia czasem puszczam mu coś żywszego z tej serii
Miesia ulubiona
Hickory Dickory Dock from Super Simple Songs - YouTube
BINGO from Super Simple Songs - YouTube
Ten In The Bed from Super Simple Songs - YouTube

moim zdaniem super simple songs są super:tak:

...a propos chłodzenia... Mężuś zrobił mi kawusię z lodami i bitą śmietaną... mniam! :-)
Zdjęcie0224.jpg

dobry wieczór:)
Zniknęłam niespodziewanie, wyjechałam na trzy dni do kolezanki do Raciborza. Przez trzy dni siedziałyśmy z Marysią w baseniku, troche pozwiedzałyśmy, było bardzo miło. Ja czuję się coraz lepiej, mdłości odpuszczają powoli. teraz nachodzą mnie mniej więcej raz dziennie i zwykle kończą się biegiem nad muszlę ale wolę tak przez chwilę i konkretnie niż całą dobę do dupy. troszkę mnie dziś bolał brzuszek, zmartwiłam się lekko... kolezanka wiadomo, że trochę pomogła przy Marysi ale jednak wszystkie prace konkretne należały tylko do mnie i dużo podnosiłam Marysię, mam nadzieję że wszystko OK z maluszkiem. Zaczynam cieplej o nim/niej mysleć:)

Ja doczytałam tylko ostatnieą stronę i jakąś środkową i napiszę tylko do Madzioolki: kochana twój T jest przez wiekszość dnia sam z Mają i wierz mi, że choćby mała była grzeczna to na pewno jest tym zmęczony. Marysia też jest grzeczna a ja mam takie momenty, że mam totalnie dosyć i po 15 licze minuty do przyjścia Marcina, żeby choć na chwilę ja zabrał :zawstydzona/y: Może T ma teraz cięższy okres i dopadło go znuzenie. Nie usprawiedliwiam go, bo wiem jakie to wnerwiające jak chce się spedzić troche czasu razem np w weekend. Ale wierzę, że w tygodniu może być zmęczony bardzo.

Cześć Trasia, fajny wyjazd, troszkę zazdroszczę basenu ale tylko troszkę bo dziś T napompował taki mały na balkon i Maja długo w nim siedziała (do momentu aż się zsikała do wody :-p) i ja tez się troszkę pochlapałam przy okazji :)

No i ja dalej obstaję przy swoim - może jestem wredna, trudno... musi się ogarnąć ten mój mężul i tyle :-p jak mu powiedziałam wczoraj żeby wziął Maję do biedronki bo nie ma papieru toaletowego (była 7 rano, pracę zaczyna o 9 na dworze super pogoda rześkie powietrze zero upałua do biedry mamy 3 minuty drogi) to nie bo mu się nie chce. Ja na prawdę wiele rozumiem i zdaję sobie sprawę że może być zmęczony ale cholera mnie trafia jak piąty czy siódmy dzień z kolei gra w diablo... life is brutal ja też nie leżę i pachnę...
Zołza ale pyyycha :tak::tak::tak:

Asinka wyczekuję jutro na wieści z samego rana :-)

reklama
Do góry