reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
hej dziewuszki
ja jak poszłam spać z ogromnym bólem głowy, tak wstałam też z bólem...:-( u nas ma być dzisiaj 28 stopni!!! mój M nie był wczoraj w ogóle zainteresowany Emilką, żeby sie z nia pobawić, wyjść na podwórko, nic:no: pierwszy raz tak było, smutne i ... wkurzajace. Poszłam spać przed 24, bo jeszcze zupkę pomidorową robiłam dla Emisi:-)
trasiu jak się czujesz dzisiaj? co do torebki to absolutnie Cię rozumiem i nie uważam, żeby to było jakieś złe czy cuś, sytuacje awaryjne też nam sie zdarzają;-)
Aestima szkoda, że musiałaś brać niepotrzebnie antybiotyki, ale (szczerze) jakoś nie jestem tym mega zdziwiona, tylko czemu niekompetencja lekarzy musi odbijać się na naszym zdrowiu... Nie wiem czy dobrze ujełam to, co chciałam wyrazić:dry:
Doggi tulam z powodu kolana, oby dziś było lepiej. Fajnie ze biznes się kręci:-)
andariel kochana przykro mi że z M nadal niefajnie, a że przy dwójce dzieciaczków 'masz dosyc' to sie absolutnie nie dziwię. Trzymam kciuki za jednak fantastyczne wakacje:-) jedziecie w nocy? jak Leo z rana? ma katarek? moja od dobrych dwóch tygodni tez jakby rzęzi ale nic poza tym
ironia jaką szafke kupiliście?
forever jak Krysia zareagowała na kredki? były już pierwsze kroki kreślarsko-malarskie?;-)
Blusia hej:-) zagladaj i pisz częściej, rozwód...:baffled:
dubeltówka przykro mi z powodu wzroku Emilki, a Emilka narzeka na noszenie okularów? skarży Ci się, że odczuwa dyskomfort, że musi je nosić? w szkole nie dokuczają?
kati :cool2: przeżyjesz;-)
Madzioolka
a Majeczka co tak z rana urzęduje? idź do dentysty koniecznie

Heja!!
Normalnie z dnia na dzień wstaję coraz bardziej niewyspana :sorry2: ale pogoda rekompensuje wszystko :-) Trzeba się wybrać na spacer od rana.
Andariel niezły sen, toż to horror :-p Ronaldo beeeeeeeeeeeeeeeee
Trasiu wszystkiego co najlepsze i jeszcze więcej :*:*
Kati na pewno dasz radę i Tobie też wszystkiego co najlepsze :-) Musimy się znowu spotkać.
Madzioolka współczuję zęba i takiej pobudki...
Blusia konkretne zdanie, czyli tylko w konkretnych miejscach, jak dla mnie. Tj. język, nos i nad wargą, no i w uszach, ale takie standardowe :-)

Witam się i ja z wisielczym humorem...Pokłóciłam się z samego rana z A...miałam odlaną przegotowaną wodę dla Mai na kaszę w dzbanku(zabrakło mi źródlanej) a on całą tą wodę wlał do ekspresu do kawy...ale się wk...powiedziałam mu, że przecież wie, że zapomnieliśmy wody kupić i teraz nie mam na czym jej kaszy zrobić i mógł zapytać, na co on się oburzył, że nie będzie pytał czy wodę może wziąć...no i się do siebie nie odzywamy. Chyba Go przeproszę, bo rzeczywiście opieprzyłam Go mocno i niewspółmiernie do wagi problemu, w końcu do sklepu mam 5 min

martadelka Maja zjadła brokułową ze smakiem!!! dzięki! jak chcesz jakieś przepisy, to tu jest dużo Przepisy-dla-dzieci.pl - Wyszukaj
forever dzięki! ja też pogadam z alergologiem o mleku, wczoraj byłam na zebraniu w żłobku i znów pozytywnie mnie zaskoczyli - nie dają żadnych słodyczy dzieciom. Tylko ciasto dietetyczne, które sami pieką. W ogóle fajnie, bo gotują wszystko rano, nic z dnia na dzień, wszystko świeże. Pytałam o niekapek - można dać swój podpisany, w I grupie nie ma jako takich wyznaczonych godzin spania, Panie kładą dzieci jak widzą, że są śpiące. Uczulili na sprawdzanie raz w tygodniu włosów pod kątem wiadomo czego, bo ponoć się zdarzają takie niemiłe niespodzianki, adaptacja też od 3.09. Dostałam umowę do podpisania, dziś zawożę z powrotem.
asinka kiedy testujesz?
trasia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! chyba lepiej u Ciebie, co? Mdłości jeszcze masz? Maja też lubi bawić się w piasku, a co gorsza próbuje go jeść...muszę jej strasznie pilnować. Ciekawe co będzie na plaży...
Z kąpielą nie potrafię Ci pomóc:-( Maja nie lubi jak z wanny ją wyciągam, prawie zawsze jest płacz. Może wejdź pierwsza, posiedź chwilę i dopiero Marysię weź? Teraz sobie przypominam, że ze 3 m-ce temu Maja miała bunt wannowy, ale krótki - parę dni i właśnie tak robiłam
Zamiast tablicy proponuję farbę tablicową fluggera, ja zamierzam w kuchni sobie pas na szerokość stołu zrobić
hehe, ale się uśmiałam z czekolady:-D:-D:-D
zołzik jak Edi w I grupie, to bez stresu, położą Go jak będzie śpiący
larvunia u mnie ostatnio cisza zwiastowała wyjadanie kotu jedzenia...mam nadzieję, ze tylko sosu spróbowała
ironia nie dziwię sie Beniowi jak więcej niani nie ma niż jest...
andariel a ja myślę, ze odżyjesz jad morzem, w końcu będziesz miała dużo rąk do pomocy przy dzieciach:tak:i tego Ci życzę!I zgadzam się z dziewczynami - im bardziej CI się nie chce jechać, tym jest fajniej!
Jak dziś Leo? Na diecie trwam wyobraź sobie, dwie czekolady sobie leżą:tak: dodatkowo przerzuciłam się na pieczywo chrupie żytnie z miodem(pyyycha)
Aestima rozbawiłaś mnie tą policją:-D:-D:-D
Doggi my many aqua doodle ale Maja na raze mało zaiteresowana
dubeltówka szkoda Emilki:-( a dużą ma wadę? Udanej imprezy!
kati a Ty masz dziś urodziny? Wszystkiego najlepszegooooo!!!
Madzioolka u nas niewiele lepiej - pobudka przed 6 i słaba nocka - obstawiam zęba. Wczoraj doszła przesyłka - girlanda już wisi:tak:chustki super, dziś na pewno jedna na spacer będzie założona!

Blusia hej! Wpadaj do nas i żal się częściej, ja po wylaniu żali tutaj zawsze lżej się czuję

hej laski
moja ominika rozpocela wczoraj wakacje, bylo zakonczenie roku i od dzis mam przesrane, na pewno bede to rzadziej zagladac. a tak w ogole to wczoraj bylam z niej taka dumna, zobaczylam ze caly ten trudny, ktory idzie w wychowanie dziecka waca sie z nawiazka. dostalam taki jej opis i generalnie byly tam same dobre rzeczy o niej, w ogole pani napisala ze dziecko niedosc ze uzdolnione plastycznie(manualnie) to do tego pieknie wiersze recytuje i spiewa( nie wiem po kim akurat ten spiew bo wszyscy kwiczymy ak zarzynane swinie) i zacheca nas do wysylania jej na jakies festiwale...no mozecie sobie wyobrazic jaka chodzilam dumna

andariel mam ochote ci dupe skopac na otrzesienie, nie marudz tylko jedz nad to morze i wypoczywaj, beda tesciowie to ci sie choc troche dziecmi zajma a nagotowac mozesz troche w domu i zapasterzowac.... ja bym wiele dala zeby moc na dwa tyg wyjechac na d morze:-(

blusia fajnie ze jestes ale co ty piszesz rozwod???? pisz czesciej i wylewaj tutaj swoje zale
trasia 10000 lat w zdrowiu i milosci z okazji urodzin:) wracaj szybko do formy bo brak tu twoich pieknych wzorow postow
mrsmoon no chyba powinnas przeprosic:baffled::happy2: ja tez narwaniec jestem i czasami mi strasznie glupio, tak sie czepiac bo K to dobry maz wiec wyluzowalam ostatnio i biore kilka wiekszychwdechow
kati jesli masz dzis urodziny tobie rozwnies wszystkiego naj naj nja, a odnosnie tego co pytalas to musisz szukac fizjoterapeuty-rehabilitanka zajmujacego sie terapia manualna bo byc moze przyczyna lezy w lasnie w jakies blokadzie w organizmie a ja wyczytalam ze zatoki sa objawem zlego fukcjonowania nerek, bo jesli zle filtruja to caly syf odklada sie w zatokach

ja tak po lebkach, musze druga kawe dopic bo dzieci mnie juz wymeczyly od rana, ale fajnie byc na urlopie mimo wszytsko no i koniecznie musze cos uszyc, juz mam pomysl na jedna rzecz:)

dziękuje dziewczyny :-)
tak mam dzis urodziny jeszcze dwudzieste ostatnie ;-)
Martadelka współczuje bólu głowy :-( ja bym bez tabletki nie dała rady...
Asinka jak tam samopoczucie? A jak wizyta mamy? co do spotkania ja chętna :-)
Mrsmoon tak to zawsze jest że o pierdy sie kłócimy a poważne sprawy mozna normalnie wytłumaczyć, dajcie sobie gorącego buziaka na dzień dobry po pracy i bedzie ok :-)
Marta ale Wam dobrze :-) no i gratuluję takiej zdolniachy, też bym pękała z dumy :-)
a za takim rehabilitantem sie porozglądam

marta - no, pojechałaś z tymi zarzynanymi świniami:-Da poza tym to co, chciałabyś zgarnąć całą pulę talentów?;-)przecież coś dla innych zostać musi;-)i gratuluję zdolnej córci - pękaj sobie z dumy do woli:tak:

dzięki dziewczyny za pocieszenie:tak:jakis okropny dzień byl wczoraj, dziś jest lepiej; nocka kiepska, bo młody się wiercił niczym owsik w dupie - katar mu przeszkadzał; mam wrażenie, że nie zmrużyłam oka, bo wiecznie go albo ściągałam spod oparcia (twarde drewniane), albo zwalałam z siebie, bo się pchał; no nic, byle nic poważnego z tego nie było; dziś już gluty widoczne, więc gruszka poszła w ruch; grunt, że apetyt ma, zaraz dostanie owsiankę na 2 śniadanie to go rozgrzeje od środka i mam nadzieję, że imbir go z tego wyciągnie; swoją drogą - pojęcia nie mam skąd ta infekcja (no chyba, że to ząbki), bo ani kontaktu z dzieciakami nie mieliśmy przez ostatnie ponad 2 tyg., ani z nikim chorym się nie widzieliśmy:confused:dopadło go i tyle;
dubeltówko - współczuję; a Emilce przeszkadzają okularki? albo czy skarży się, że czegoś nie widzi itp.?
moon - ja też bym opieprzyła w takiej syt. (ale za tekst, że przecież nie będzie pytać o wodę to bym nie przeprosiła raczej...)
Madzioolka - brrrrrrrr, jak Ty chcesz z takim bólem w robocie wytrzymać??? akurat na weekend Cię musiało dopaść...

zmykam na razie dopieścić owsiankę;-)

reklama
Kati to jesteś tylko o 2 lata starsza, bo my z Trasią z jednego rocznika :-) Więc nie ma tak źle ;-) To trzeba pomyśleć nad datą...
Moon współczuję poranka, ale jak się ma @ to tak bywa z nastrojem, a w szczególności bojowym :-p Będzie dobrze.
Marta gratulację z powodu Dominiki :-) niech Cię duma rozpiera, a dla Dominiki jakiś deser pyszny na dzisiaj :-)

Do góry