reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Heja :-)
Ja już na nogach od 6.30 :dry: moja mama z Włoch przyjeżdża na 2 miesiące i postanowiłam jeszcze ogarnąć mieszkanie... Tymek właśnie się obudził. Za chwilę jakieś śniadanie i potem do Trasi :-)
Kati to współczuję kleszczy. Szukałam dzisiaj jakiegoś preparatu dla Naszych Bąbli na komary i kleszcze i znalazłam Ultrathon: ULTRATHON SPRAY PRZECIW KOMAROM - Inne Jest jeszcze maść, ale nie wiem dla jakich dzieci. Ponoć skuteczne, więc muszę wypróbować, choćby na sobie, bo mnie to zawsze komary dopadają :dry:
Doggi prezent rewelacja od taty, ale to prawda, że nie wszyscy ojcowie się zmieniają... Ale korzystają Kobieto :-)
Moon znowu teściowa?? Wesoło masz :-p
Larvunia Was to co chwila coś dopada :-( Zdrówka życzę :*

reklama
MAdzioolka zawsze. Jak jest antybiotyk i kupiki po nim nie ładne, to i dwa razy dziennie :tak:
dziekuję Kati , asinka :tak:
mrsmoon a jakoś leci ;-)

Dziewczyny nie wiem czy też na kleszcze ale na komary i inne latające paskudy skuteczne są plastry które przykleja się do ubranka albo do wózka, nazwy nie znam ale dostępne w każdej aptece, moje koleżanki polecały - wszystkei grile w zeszłym roku tak przesiedziały i dzieciaków nic nie dziabło :)

Postanowiłam twardo że będziemy Mateusza uczyć zasypiać bez piersi (od urodzenia tak zasypiał) - jednym słowem masakra!
Po kąpieli nakarmiłam go cycem (chce go jeszcze karmić żeby nie miała podwójnego szoku) i ok zaczął jeszcze biegać i sie bawić, potem poduszki na podłogę i próba usypiania i tak prawie godzina. Potem już zaczął się ryk i grzebanie mi w bluzce i lizanie mnie ale się nie poddałam. Oczywiście prawie pokłóciłam się z M. bo on jak coś się nie udaje od razu to hasło „to się nie uda” mnie roz.pier.dziela. Nosiłam go prawie pół godziny, odkładałam na łóżko i ten przeraźliwy płacz i krzyk nawet – serce mi się krajało ale w końcu zasnął! Było mi źle bardzo ale trudno kiedyś to muszę zrobić a czym później tym gorzej
Trzymajcie kciuki

Dzień dobry!
Dzisiaj moje dziecko obudziło mnie o 8:30... Jestem w trakcie budzenia się :-p
zołzik Boziu biedny Ediś... Ale tak jak piszesz dobrze, że znacie przyczynę, to pupka taka odparzona???

Niestety, częste, rzadkie, gryzące kupki robią swoje :-( Ale działamy...

Ale ale, gratuluję małego Tuptusia!!! :-)

Larvuniu, zdjęcia przepiękneeee!!!!!!!!! :-)

moon - po co sprzatasz i tak bedzie dla niej czysto przeciez :-D

:-D:rofl2::-D:rofl2::-D

Swoją drogą, Mrsmoon, co ona Was tak sobie upodobała??? :-p

Kati
, to maść robiona na receptę. Są w niej 3 składniki: Kwas borny, wazelina i lanolina. Świetnie się sprawdzała do natłuszczania buźki Ediśka zimą, kiedy miał alergiczne zmiany, ale też jest dobra na pupkę. Zobaczymy, czy poradzi sobie z tym, co teraz się tam porobiło. A kosztuje jedyne 7,50zł ;-)

Madzioolka, piszesz, że wyszliście późno i na chwilę... My mamy w parku plac zabaw ukryty wśród drzew - rewelacyjna sprawa, bo cały dzień jest tam cień. Spróbujemy dziś pójść. Gorąco u nas, ale wieje wiatr.

Asinka, Kati, ja pytałam naszą lekarkę o jakieś skuteczne preparaty przeciw kleszczom... Rozłożyła ręce i powiedziała, że do lasu zakładać długie nogawki i długi rękawek, a potem się oglądać dokładnie. Średnio mnie to zachęca do leśnych spacerów...

Jeszcze Kati, co do odstawiania cyca. Trzymam kciuki, oczywiście, ale muszę napisać, że moja ciocia miała tak, jak powiedział jej lekarz: tydzień przeraźliwego ryku i męczarni, ale po tygodniu święty spokój. Oby i u Was skutecznie i w miarę szybko wszystko poszło :-)

Trochę po łebkach odpiszę:zawstydzona/y:
W kwestii wit. D Mai neurolożka ma zdanie podobne do lek. Aestimy - co za dużo to niezdrowo, wg niej w przyszłości efektem przedwakowania wit. D mogą być zwapnienia w nerkach
andariel cieszę się, że z Ninką wszystko ok, że to tylko niedobór wit. D
martadelka gratuluję pierwszych kroczków!
kati trzymam za Ciebie kciuki, jak zaczęłaś naukę, to nie daj się złamać! Bądź konsekwentna. My też mieliśmy problem z nauczeniem Mai zasypiania w łóżeczku, kilka dni było strasznych, ale trwało to krócej niż tydzień, więc głowa do góry - dzieci szybko się dostosowują do nowych zmian:tak:

Aestima &&&&&& zaciśnięte!! Daj znać
zołza Mai idzie górna dwójka, ale na szczęście gorączki nie ma. Za to budzi się w nocy często...
Doggi aaaaale gest ma tata! Superrrr!
ironia czekam na zdjęcie ostrzyżonego Benia!!!
Madzioolka w czw rano teściowa jedzie. On a ma tu jakieś służbowe spotkania i bardzo jej się spodobało nocowanie u nas...A przecież pewnie dostałaby w ramach delegacji hotel w centrum...to nie, woli do nas przyjechać na obrzeża, ale my jej dupsko wszędzie musimy wozić. Wszędzie, od odebrania z dworca poprzez wożenie na spotkania i z powrotem aż do odwiezienia na pkp z powrotem:wściekła/y::wściekła/y:Na szczęście w domu dużo jej nie będzie, jutro koło 10 A ją zawozi i odbiera wieczorem:tak:A w czw bye:-D
Te plastry to cytrynowe? Bo jak tak to nie działają w naszym przypadku:no:
zołza ano widzisz, upodobała sobie...co do kremu do dupki - kiedyś czytałam, żeby z kwasem bornym u dzieci bardzo ostrożnie, ale nie pamiętam dlaczego, może zapytaj dra google?

hej laski:)
tak pieknie jest ze malo co na kompie siedze, bo mi szkda czasu. zyje juz urlopem. w zasadzie jutro mam owlne i tylko 4 razy jeszcze w przedszkolu i wakacje, szkoda, ze to tzw.urlop bezplatny, ale trudno...

kati kochana &&&&7 kciuki, wiecznie plakac nie bedzie, my tak zrobilismy z malym jak nam w nocy nie dawal spac nie wiedziec czemu i wyryczal sie jednej nocy i od tamtej pory z zasadzie z malymi wyjatkami ładnie spi, bedzie odbrze
martadelka chyba dla zdrowych relacji lepiej jak macie mozliwosc oddac dziecko pod opieke kogos innego, lepiej nie bedzie
asia udanego spotkania z trasia
madziolka to jakis horror toco piszesz z tym smietnikiem, mnie wkurza sasiad co mi wiecznie zaglada przez plot i napierdziela jakims mlotem z rana ale taki smietnik to chyba gorsze
aestima trzymam kicuki za was mocno i gratulacje artykulu o tobie, bomba
trasia jak sie czujesz?
larvunia piekne zdjecia, ty rowniez jestes mama z pasja dla mnie:)
moon no znowu jtescowa:szok: moja juz zapodala takiego focha, ze juz chybakoniec swiata. po tym jak k jej pwoiedzial w koncu o tej akcji na swietach ze to bylo trohe niemile sie obrazila na umur na mnie, juz widze jak mnie przekilnia i wymysla od wariatek, ciekawe czy jutro zadzwoni do mnie z zyczeniami
hej zolza

ech lece łepetyne umyc

reklama
Do góry