reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

O tak, też słyszałam o wit. D. Jedna lekarka od nas z pracy o tym mówiła. Ale kremów będę używała mimo wszystko... Smaruję delikatnie, ale smaruję. No ale fajnie, że trafiliście na tak fajną lekarkę! :-)

reklama
Nic nie wiem co u Was:( doczytałam tylko 2 ost. posty
Dobrze, ze z Niuśką ok, tzn., że to tylko d, ale co do kremów- ja czytałam, że latem wystarczy nasłonecznić się co 3 dni na 6 minut by mieć odp. ilość d a reszta to samo zło dla dziecka, więc smarnuję, a te 6 minut, a nawet o wiele wiecej i tak uzbiera na luzie- jak wychodzimy na chwilunię- nie smaruję i w ciagu dnia też nie dosmarowywuję. Ale po Twoic wieściach, zaczniemy z M. chyba łykać jesienią też...

U nas sajgon trwa, dziś np szukalismy mieszkania, Micał pracy a ja odbyłam 2 rozmowy kwalifikacyjne, jedną pracę mam bankową a druga oferta- ta lepsza- jutro odp. Proszę o &&&&&&&&&&&&&&:)

a my wrocilismy ze spacerku o 21 30 !! :szok::-D młody juz śpi ale sie wybrykał..

jutro idziemy do fryzjerki :-D dzis był sie zapoznać z panią i pobawić :-p a jutro mama do kosmetyczki a dzidek do fryzjera :-D

dziewczyny nie miałam czasu pochwalić się, że Emilka dokładnie w swoje urodzinki wieczorem 'puściła się' hihi stała koło ławy i nagle (jakby to robiła od lat!:-D) sama do mnie przeszła parę kroczków!:szok::-D i potem uchachana dreptała ode mnie do M i znowu do mnie:-D:-D:-D
i tak w skrócie odnośnie moich teściów, to teraz jakbym powiedziała, że Emilka u nich nie będzie to by była taka obraza majestatu, że szok:no: wiem, że narzekaniem nic nie zdziałam, ale chociaż mogę Wam się wyżalić. Od 3 tygodnie raz w tygodniu Emilka jest z moją babcią i siostrą, żeby teściowie kompletnie nie rozpuścili Emi i rozważam, żeby mała od przyszłego września poszła do żłoba
zołzik Boziu biedny Ediś... Ale tak jak piszesz dobrze, że znacie przyczynę, to pupka taka odparzona???
doggi wow! korzystaj kobieto:tak:
andariel mogę tylko się domyślać co M Ci powiedział, oby ten stan między Wami szybko minął a przede wszystkim, żeby M szczerze Cię przeprosił, trzymaj się cieplutko. Fajna sprawa z tym lekarzem:tak: chociaż ja jakoś nie mogę wyobrazić sobie nie smarowania małej kremem z filtrem... U nas dziś były 32 stopnie!!!
ironia fryzjer?:-) koniecznie pochwal się fryzurką Beniego a Ty zrelaksuj się u kosmetyczki:-)
Aestima &&&&&&&&&&&

CZESC
wróciłam z wojaży ;-)
Byłam z rodzicami moimi u dziadków moich, było cudownie!
Dzieci mam na antybiotyku kurcze znowu , boziu kiedy to się skończy....
Później postaram się Was nadrobić.
Zdjęć kilka w "naszych wytworach" ;-) Miłego oglądania.

larvunia hej! jak samopoczucie?

Ja dziś już mam nadzieję będę wpadać częściej i coś napiszę, bo ostatnio tylko czytam. Wczoraj byłam w żłobku złożyć dokumenty. A miał wolny weekend+pn stąd moja nieobecność tutaj. Dziś przyjeżdża teściowa. Znów. Muszę trochę dom ogarnąć

hej
Asinka
tak, dwa razy miał kleszcza dzień po dniu, nie unikniemy tego bo mieszkamy przy lesie ale żeby aż tak!
A co do niedzieli to u mnie odpada, bo to jedyny dzień w którym jesteśmy razem w sensie mamy wspólny czas wolny, a po pracy nie ma sprawy nawet mogłabym sie godzinke zwolnić któryś dzień to byłoby możliwe taki przyjazd :-)
Ironia sama bym nie chciała póki co wyciagać kleszczy, raz pojechałam do lekarki (prywatnej- nie wzięła kasy), a raz do przychodni.
Zołza już doczytałam że to od ząbków, biedny Ediś, my też aktualnie ząbkujemy wczoraj wyszła prawa górna dwójka i nocka lepsza 2 pobudki tylko :-) A jak sie nazywa ta maść? bo MAti często ma dupkę zeszczypana
Doggi ja bym poszła go opierdzielić, żeby choć zrobił przerwy na drzemki Olki a z kasątatusiową na działke - sper :-)
Madzioolka ja bym nie czekała ze sprawą tylko od razu napisała do jakieś lokalnej gazety/radia - teraz niekiedy tylko tak sie podstawowe rzeczy załatwia :-(
Martadelka moja teściowa też czasem ma wybryki, ale takie coś:szok: masakra musicie razem z mężem być stanowczy i najwyżej podziękować im za opiekę, wiem że dobrze sie mówi gorzej z realizacja ale postraszyć mozna.
Ironia nienawidze takich sytuacji, mój M ma tak w obecnej pracy (dzięki bogu już tylko 2 i pół m-ca) że podstawa na konto do 10-tego a reszta na rękę do - niewadomo kiedy !!!! i tak jest 19 - nasty a my nic nie mamy!!!!!
Buty piękne ale ten obcas - ja max 6 cm wiecej nie wyrobie
Adariel jak dobrze ze trafiliscie w końcu na dobrego lekarza, my ostatnio nie podajemy wit D jak jest słonko a i żadko smaruję przeważnie trzymam w cieniu a Mati i tak ma ciemniejszą karnację po mnie. A po kąpieli to w ogóle od 2 m-cy nie smaruje bo potem sie poci masakrycznie i ten kremmozna z niego ścierać
Aestima &&&&&&&&&&&
Ironia miłego dnia u kosmetyczki :-)
Larvunia hej ogladałam zdjątka super :-)
mrsmoon znów teściowa!!!! - ło matko współczuję

reklama
Cześć
U mnie wczoraj tez był oponad 30st, wyszłyśmy z Mają o 18.30 i wytrzymałam tylko 15 minut i powrót do domu, nie da się funkcjonować w takie upały ;/

Martadelka no teściowie bankowo zarzucą focha, ten typ tak ma, musisz sama przed sobą zrobić rachunek - albo dobro Emilki albo dobre relacje zteściami (które chyba już teraz dobre nie są no ale do tego potzreba obu stron, sama nic nie zdziałasz a skoro oni już olewają Twoje zdanie to nie chcę być złym prorokiem ale lepiej nie będzie moim zdaniem). Decyzja niełatwa dlatego trzymam za Ciebie kciuki abyś postapiła zdognie z własnym (i męża) uznaniem a nie na melodię teściów :* &&&&&&&&
No i gratulacje dla Emilki!!!! Majce jeszcze długo do chodzenia ale wczoraj sama wstała na środku dywanu stała przez chwilę a mine miała - "OOOOO mamo - co ja zrobiłam?!?!? chyba mnie ratuj!!!" :-D

Doggi
no to tata ma gest :) Super!!! Mój teśc też tak czasem teściowej dowali :D bo ona też jak kosmitka się zazwyczaj zachowuje a poglądy to juz wogóle ma nie z tej ziemi, szkda gadać :p

Aestima no to dalej kciuki za Wasze prace &&&&&&&&&&&

Andariel to ciekawe co piszesz, nie wiedziałam że wit D tak ważna też u dorosłych... Ja Mają smaruję ja wychodzimy rano albo w południe, po południu i wieczorem żadko... Oby u Was atmosfera sie szybko oczyściła ale ja też z tych pamiętliwych i długo kiszę w sobie zadrę...

Mrsmoon
przesyłam wirtulane wsparcie na czas wizyty teściowej :) Na długo przyjeżdża??

Ironia zazdroszczę fryzjera, ja się już miesiąc zbieram żeby pójśc grzywke obciąć i chyba skończy sie na tym że sama dopadnę ją nozyczkami bo jakoś mi nie podrodze (a fryzjerke mam obok mojej mamy u której bywam często :p)

Zozła biedny Ediś :* tyle zębów na raz, takie silne objawy... ale dobrze że to "tylko" zęby a żadne chróbsko, oby wyszły jak najszybciej &&&&&

Larvunia zdrówka dla Was. A podajesz dzieciom jakies probiotyki do tych antybiotyków?? Ja po historii tej malej Oliwki mojej koleżanki tołkuję wszystkim naookoło o probiotykach teraz ... Super że wyjazd udany :):):)

Trasia jak Twoje plecy i ogólne samopoczucie?? Dziś juz jesteś sama z Mąrysią bez Twojej mamy, dobrze kojarzę? Dajesz radę?

A w kwestii mojej wczorajszej historii o smietniku pod oknem - dzis od 4 jakieś kruki/wrony wywlekały na zewnątrz wszytskie śmieci, krakały przeraźliwie że nie szło spać, zamknęłam okno żeby choć trochę zagłuszyć ten hałas to po 10 minutach zrobił się taki zaduch że i tak musiałam wstać i wyjść bo nie dąło się spac w tym ukropie ;/

Tymczasem zmykam bo zaraz mam szkoleni jakieś, bee :(, dobrze że katering będzie :p

Miłego dzionka :)

Do góry