reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Hejka! U nas upał nie miłosierny...Malwina śpi w samym pampersie...i tak jest cała mokra...trochę poczytałam co u Was ale ciężko się wbić

Kati nie poddawaj się 3mam kciuki mocno i bądź konsekwentna...u nas to trwało 2 dni :) a gdzie się wybierasz na spotkanie?

Dubeltówka jak są zielone gile to jest infekcja wirusowa pewnie...zdrówka dla dziewczynek :*

Doggi zazdroszcze truskaqwek...tez musze wyskoczyć po nie do sklepu :) Malwina uwielbia

Madzioolka udanego szkolenia

Zołzik żeby zębole szybko wyszły Edisiowi...a te trzonowce są ponoć najgorsze...polecam CAMILIE

Ironia witaj...lookam cały czas na tą spódnicę...może mi się uda :p

reklama
Doggi wibrator hahahahahahahahahahahahahahaha :-D:-D:-D
Misia planujemy się spotkać w Pszczynie z Asinką, ja proponuje piątek (jak nie będzie padać) moge po was wstąpić - będzie fajnie. A co do spódnicy to ja sie też zastanawiam moze razem u Ironii zamówimy? tylko ja tak za dwa tyg po wypłacie i spodnie rurki fajne ma też bym wzięła:-)
Misia a masz dzis czas? może lody w Wodzisławiu? chyba że u was coś fajnego np w galerii prowincji jest?
Zołza ja też polecam Camilie u nas działa rewelacja :-)

Kati bądź silna!!! Nie poddawaj się!!! "Chwilę" się przemęczycie i będzie dobrze, trzymam kciuki żeby Mati się szybko przestawił &&&&&&&&&

Zołza u mnie niestety w poblizu nie ma takiego placu, jak juz jest to duuużo dalej i nie ma na nim atrakcji dla takich małych dzieci :(

Mrsmoon pojęcia nie mam czy cytrynowe, mogę zapytać przy okazji, w aptece powinni wiedzieć o co chodzi. To odasz radę z teściową skoro jest ale jakby jej nie było :-)

Doggi chyba od dorosłych też odstraszają...

Dubeltówka u mnie pod blokiem też gówniarzeria gra w piłkę, centralnie pod znakiem "zakaz gry w piłkę"... T ich raz opier. to poszli ale że to rozwydrzony synuś sąsiadki spod spodu to jak nie gra to i tak przesiaduje i drze gębę... :wściekła/y:

Zdrówka dla Was :)

Łomajgot - nadrobiłam...
Na komary są plastry Mosquito czy jakoś tak ale w zeszłym roku średnio działały. Ale dobrze żeście mnie uświadomiły kleszczowo - przeciez Mloda do lasu pojedzie, ja się w nim wychowałam od Jej wieku i nigdy nic nie załapałam, może to niekleszczowy las, ale trzeba się zabezpieczeć.
Kati83 - powodzenia w odcycowaniu. Ja się nie decyduję jeszcze, może samo wyjdzie przez wakacje.
Mrsmoon - faktycznie wygodnicka ta Twoja Teściowa, ale trzeba zalety hotelu uzmysłowić oraz to, że jak wrócisz do pracy nie będziecie mieli czasu na wożenie w/w.
Vit D. Młodej podaję jak nie zapomnę oczywiście :baffled:
Dziś byłam w żłobku - nieszczepienie przeszło bez większych problemów w sumie, rozmawiałam też na temat spraw żywieniowych i chyba najgorzej nie będzie. Za to patrzą na mnie podejrzliwie jak na farbowaną samotną matke - zresztą punktów za to nie ma - miałam dziś wszystkie kwity na punkty, dyrektorka nie chciała, że przy umowie, ale chyba sobie doczytała pewne rzeczy... Chyba się trzeba będzie do Rady Rodziców zgłosić, ehhh... Pielęgniarka już wie gdzie pracuję - sie podaje do karty - jak dam zaświadczenie z pracy to jest stanowisko - może mnie przestana jak przygłupa traktować.... :sorry2:Opiekunki mnie przylookały jak szłam od strony placu zabaw ze jeszcze nie spietrałam - jedna nawet przyszła i żartowała ze mną - czyli już mnie kojarzą, tak samo pielęgniarka i kierowniczka. No i Młoda "dzięki" 2 grupie będzie miała 2 x w tyg. rytmikę i raz w miesiącu teatrzyk - gratis :happy2:

jeeeeeeeeeeeeezu chwila nie uwagi i mam nadrabiania tyle ze szok ;-)

kati jejku odcycowujesz.... też próbowałam. Jak narazie mi się nie udaje, bo jak młoda zaczyna przeraźliwie dusić się od płaczu odpuszczam i daje cycka.... :-( W sercu ciesze się, bo ja nie jestem gotowa, bo mi dobrze z cyckiem... Ale musze odcycować, bo od września chcę do pracy. Trzymam za Ciebie kciuki &&&&&&

zołzik , marta24 dziekuje :tak:

trasia dobry dobry ;-)

mrsmoon nie wywiało Cie?? heheheh :-p Jak nie to dawaj i do mnie posprzątać ;-)

dubeltówka ZDRÓWKA!

Doggi kocham Twoje posty :-D a i truskawki też lubimy ;-)

Misialina łomem się wbijaj jak drzwiami ciężko ;-)

forever ja też wit D podaję jak nei zapomne ;-)

forever pewnie jak wrócę do pracy to wybierze hotel;-)
larvunia, kati jak tak Was czytam z tym odcycowywaniem, to cieszę się, że Maja sama pogardziła cycem w wieku 7,5 m-ca:tak: Trzymam za Was kciuki!!! Im dziecko większe tym bardziej jest świadome, więc lepiej teraz niż później:tak:

reklama
hello! trochę Was nadrobiłam, ale po łebkach, bo Jaśnie Pan Leon marudny ciut:baffled:za krótko spał na spacerze i teraz sam nie wie co ze sobą zrobić; na dodatek zamiast porządnego obiadu matka zaserwowała kupne słoikowe "coś", więc nawet malego foszka na obliczu widzę;-)

co do tej wit.D3 to doktorka nam klarowała dość długo co i jak, ale oczywiście za wiele nie pamiętam:baffled: tłumaczyła na przykładzie Ninki nam, że za mało dostaje jej od zewnątrz, że ma to ścisły związek z wapniem (bo wit. pobudza jego wchłanianie)- którego we krwi ma za mało, za to w moczu znacznie za dużo; i że organizm radzi sobie ściągając wapń z kości, ale bierze go za dużo, więc nadmiar wydala z moczem; to tłumaczy też tą jej czerwoną dupkę, bo mocz tak podrażnia - no błędne koło! acha, dziewczyny - jeśli waszym dzieciom mocno poci się główka podczas snu, to nie dajcie się lekarzom odesłać z kwitkiem; Ninka od urodzenia tak miała, że podczas drzemki i nocy główkę miała po prostu mokrą, wiele razy mówiliśmy o tym pediatrze w rejonie, tak samo jak alergologom czy dermatologom napotkanym przy okazji azs - i wciąż słyszeliśmy to samo: raz, że dzieci czasem tak mają, dwa, że może mieć to związek z alergią; nikt nigdy nie zlecił badań w tym kierunku (a wraz z ukończeniem roku zaprzestaliśmy podawać wit.D), a to właśnie niedobór wit.D i gorsze wchłanianie wapnia się kłania! trzeba nam było czekać prawie 3 lata by trafić na lekarza, który nie machnął na ten fakt ręką:sorry2:

co do kremów z filtrami, to tylko jedna doktorka kazała nam smarować nimi dziecko, reszta zgodnie zalecała by nie smarować (spacery do południa a potem pod wieczór); i my tak działamy - 1 spacer od 10 do 12, a potem po 17 dopiero; a jak trzeba się ruszyć w sam środek dnia, to zawsze długi przewiewny rękaw typu cienka bawełna czy len, by nie spalić skóry; z Ninką jedna alergolożka kazała nam kupić mega-drogi krem a aptece, z b.dużym filtrem (nie pamiętam już nazwy, ale to był strasznie wysoki faktor); jak posmarowałam tym skórę Niny, to beczała ze łzami, tak ją ta chemia piekła; od tamtej pory nie smaruję; a ta lekarka jedynie potwierdziła słuszność takiego działania.

jezusie zaraz mi nerw puści do Leona - prawdziwy facet: maruda i upierdliwiec bo nie dospał...

jeśli chodzi o odcycowanie to myślę (na swoim przykładzie), że jeśli naprawdę chcemy już zakończyć przygodę z cycoleniem, to idzie dość łatwo; ale jeśli mamy choćby cień wątpliwości, dziecko tak łatwo się nie podda:-Dnie mniej jednak trzymam za Was kciuki:tak:

rozwalił mnie tekst ironii do moon - że po co sprząta skoro dla teściowej i tak będzie czysto:-D

Leo coś mi przestawił w kompie - jedno fiknięcie nogą i mam teraz kobylaste litery, ikonki itd. - ktoś wie jak to zmienić na mniejsze???:confused:

Do góry