reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

uhu, trochę tam stoi ten wieżowiec- odkąd pamiętam a urodziłam się kilka metrów od niego:-D Kocham, kocham piaskową w zg- jest cudna, w centrum a jak na wsi zielono, czysto i ludzie porządni, ach...! Ciul z tym, że w wieżowcu jak w 30 sek(!!!) mogę być u babci na ślicznej trawce:happy2: I dla miesia będzie tam basenik, namiocik... Tylko, ze Michał nie ma pewnej pracy, czyli kredyt to meeega ryzko, ale przecież niemożliwe, ze nic nie znajdzie, jeju cokolwiek musi być! Jego brat bez matury 2200 na rękę zarabia na wózku widłowym... A Tyle by nam starczyło plus moja pensyjka na początek, na biedne życie:szok: ALe za to z bliskimi pod bokiem:tak:
no to ja bym się w ogóle nie przejmowała tym, że to wieżowiec:tak:patrzyłam pod kątem ewentualnej sprzedaży, że wieżowcowe trudniej, ale po co mielibyście się przeprowadzać skoro taki raj tuż obok (babcia)? wygląda, że ta oferta czeka na Was:tak:a Twój M.na bank coś ciekawego znajdzie, nie ma innej opcji!

a co do naszego powrotu do GW, to... pomijając już same wątpliwości nas obojga (zarówno co do zostania, jak i powrotu), to M. od m-cy szuka pracy (dość biernie, fakt) i nic! ścisła branża, wysoka specjalizacja - dla takich brak miejsca na g-wskim rynku; ale wysłał cv do headhunterów i może coś wyszukają, bo jego kolega w taki sposób znalazł w małym mieście, a też ta sama branża; więc kto wie, kto wie;-)

reklama
Aestima przez Ciebie przeglądam oferty mieszkań z Gorzowa (co jest bez sensu, ale ciekawam jakie ceny):tak:

Leo pierwszy raz odważył się stanąć bez podporu - a miejsce wybrał sobie dość nietypowe, bo... wannę:-Dnawet udało mi się nagrać ową chwilę:tak:

Andariel, no u nas to samo i wygląda na to, że Michała branża też nie na to miasto:no: A co do dziec- mogą mieszkać w 1 pokoju początkowo skoro takie duze a potem się pomyśli, my planujemy za ok 3-4 lata... a i tak ze 2 będzie mogło mieszkać w naszeym pokoju, z nami:)

A o co chodzi z tymi headhunterami?:confused:

A, mgordon mi sprzedała inf., ze do państwowego złobka dziecko MUSI być na wszystko wg kalendarza zaszczepione- wymagana ksiażeczka i zaśw. od lek, że zdrowe i szczepione wg kalendarza szczepień:szok:

Forever i mrsmoon - co z tym zrobicie???? Bo sama różne opcje rozważam, mam sprawdzone złobki w zg i prywatne i publiczne jedno ale skoro nieszczepionych nie przyjmują to chyb prywatny lub niania tylko???

Aestima wszystko da się ominąć - w kwestii konieczności szczepień:tak:

a co do headhunterów to chodziło mi o to, że wysyłasz cv do firmy zajmującej się rekrutacją i to oni dla Ciebie wyszukują oferty; mają z tego kasę jak firma zatrudni takiego aplikującego (Ciebie);

Andariel, nie wiedziałam, a to Michałteż tak może szukać?? Muusi znaleźć takich z zg czy są ogólnopolscy. Mogę prosić o namiary????:)
U gordon oki wszystko, zdrowi, dzieciaki rosną :)
No i jak ominąć te szczepienia w kwestii żłobka?? NIe mam pomysłu...

Aestima to są takie centra rekrutacyjne/konsultingowe, mają ludzi (rekruterów) w miastach w PL; niektóre z nich są węższej specjalizacji i np. szukają raczej inżynierów, a niektóre tak ogólnie; i wysyłasz tam cv z opisem w jakiej części PL i jaka praca Cię interesuje. Oni robią research i jak coś mają to się do Ciebie zgłaszają; sama byłam na 2 spotkaniach rekrutacyjnych właśnie przez taką firmę (bo w W-wie mają siedziby, biura). O choćby coś takiego jak Start People – praca tymczasowa, praca stała, rekrutacja, selekcja, doradztwo personalne, outsourcing, payroll

i tu:
http://www.randstad.pl/content/aboutrandstad/kontakt/waw-mokotow.xml
http://www.jobsplus.pl/agencje_pracy,agencja_pracy_warszawa.html
http://workexpress.pl/

i jeszcze jobfinder, hays, grafton - sporo tego jest, tylko trzeba poczytać czy rekrutują wszystkich czy węższe specjalizacje:tak:
pytałam M. gdzie wysyłał cv, ale nie pamięta - jutro go zmolestuję by sprawdził...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry