reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

mamusia najważniejsze pozytywne nastawienie! Zamiast siedzieć w domu rozwijasz się, nie denerwujesz się na Tymka, że nic nie możesz zrobić w domu, a po powrocie z pracy dajesz mu tyle miłości, ile przez cały dzień nazbierałaś:tak:Głowa do góry! A jak w pracy?

reklama
moon - zachrzan straszny, nie wiadomo w co ręce włożyć, jeszcze nie jestem przyzwyczajona do takiego rodzaju pracy tzn pracy nie przy dziecku/domu itd, wiec muszę się trochę ogarnąć i myślę że nie będzie aż źle

ale sie ciesze mamusia ze dałas rade !! dzielna mamuśka :tak::tak: z dnia na dzien bedzie coraz lepiej :) ja po 5 miesiacach bez pracy w ogole czulam sie jak matołek :-D

mamusia co ty pieprzysz to znaczy ze ja też jestem złą matką bo chodze do pracy!!!!!;-):-)
zobaczysz, ze to ci dobrze zrobi, Tymek nie będzie takim mamin synkiem, ty wychodzisz do ludzi, a nie non stop to samo, masz mobilizację, żeby dobrze wyglądać, się ubrać itp. a na początku to zawsze jest ciężko, popatrz na to z tej strony że ja wróciłam do pracy jak Mati miał 6 i pół m-ca a np Traschka jak Marysia miała chyba ok 3 m-cy!!!
i wszyscy mają sie dobrze, wiadomo że nie zawsze jest kolorowo ale daj sobie ok miesiąca i zobaczysz, czy w twoim przypadku ma to sens :-)
Będzie dobrze :-):-):-)
mrsmoon jak zakupy ? wiesz przeczytałam, ze jedziesz i po powrocie z pracy spakowałam Mateusza i też wybyłam ;-)
Ironia a co fajnego w lidlu?

dziewczyny muszę wam napisać jak Mati się zmienił po powrocie z naszego zlotu. Wcześniej był taki nieśmiały raczej, musiał z kimś chwilę pobyć, zeby sie do kogoś uśmiechnąć czy zaczepić, a od naszego zlotu to on wszystkie panie w sklepie czy kościele zagaduje swoim nieśmiertelnym "eeee", śmieje sie do nich za spodnie ostatnio jedna zlapał i znów "eeee". Normalnie nie poznaje go :-) ale cieszę sie bardzo. A i jeszcze bardzo ciągnie jak widzi gdzieś dzieci, dzis w biedronce zaczepiał 2 letnia dziewczynkę i chciał jej buziaka dawać :szok::-) ale ona sie wstydziła, masakra.... co za podrywacz mi rośnie.;-):-)

Miałam pisać więcej ale i mnie ostatnio stale coś....

dziś jak budziłam Dominikę zauważylam u mniej na biodrze taką czerwoną plamkę, taki jakby krwiaczek - przestraszylam sie, bo ona nic takiego nie miała wcześniej i polecialyśmy do dermatologa. Dobrze, że Mama była u mnie to została z Julią.
Dermatolog powiedzial, że to naczyniak i kazał usunąć. Dostałysmy skierowanie do szpitala więc jutro jedziemy. Dodatkowo jutro przyjeżdża Julii chrzestna z córeczką a ja nie mogę się ogarnąć z niczym. Zrobiłam jak na razie ciasto Domek baby Jagi dla gości a jutro obiad chyba będzie gotował M.

Julia coraz bardziej rozrabia, pewnie lada moment zacznie chodzić......Poza tym ostatnio coraz mniej ssie cyca a ja mam coraz mniej mleka :-(. Z jednej strony wiem, że karmię ją juz dlugo ale z drugiej jakoś nie jestem jeszcze wcale gotowa na zaprzestanie karmienia.

To tyle w malym skrócie.......
Postaram sie wiecej pisać ale jutro cięzki dzień przede mną....
Buziaki dla Wszystkich!

hej
witajcie z rana
ostatnio mało się udzielacie gdzie was wywiało?
Doris to kciuki za dziś &&&&&&&&&&&&&& dasz rade i pokaż fotki tortu

reklama
barmanka jeszcze raz gratuluję prześlicznej córci, taka malusia:-):-):-)
mamusia ja tak samo jak kati wróciłam do pracy jak Emilka miała 6,5 m-ca więc porównywalnie zobacz o ile dłużej zostałaś w domku z Tymciem, trzeba cieszyć się z tego, co jest, robić wszystko, żeby było lepiej ale się nie zadręczać
dubeltówka jak zdrówko?
marta ślę buziaki
doris trzymam kciuki za jutrzejszy dzień &&&

Do góry