reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

no właśnie, czy któreś dziecko z naszych się bawi w ogóle zabawkami???

Edgar czyta książeczki... Potrafi siedzieć i kilka razy strona po stronie, w tę i z powrotem oglądać, wydając przy tym dźwięki, jakby naprawdę czytał... :sorry: Ale rozmawiałyśmy o temperamentach... ;-)
Ale żeby nie było, potrafi też marudzić, nie? ;-)

reklama
:-) Edi bierze sobie sam z półki ;-) Na kolanach nie bardzo :-p

Dobra, ja się żegnam - siostra jest, zaraz ciacho, piwko i farbowanie - albo odwrotnie, jeszcze nie wiem ;-)

Ale żeście się dziś napisały...:-D
Ja miałam taki dzień, że momentami wszystko na styk było i nawet parę przepisów drogowych złamałam - no ale ogarnęłam. :tak:
Aestima - zdrówka dla Was !
Mamusia czerwcowa 2011 - super że wracasz "do ludzi" :-D
Co do zatykania dzioba - jedyna 100 % metoda - cyc - Ja - Zołza kiedyś widziała :-p
Ubieranie - my raczej lekko ale Młoda nigdy przegrzewana nie była.
Zastanawiam się czytając Wasze wczorajsze wpisy jak jest Młoda - zdecydowanie nie wisząca u nogi tylko eksplorująca, nie powtarzająca po mnie czynności no i reaguje na "nie wolno" choć co jakiś czas sprawdza czy nie zmieniłam zdania - usta w podkówkę, lekki płacz co mnie nie rusza bynajmniej.
Ojcowanie - zgodnie z ustaleniami odkąd wróciłam do pracy Tata Młodej siedzi z Nią jeden dzień pracując zdalnie i spacer "odbywając" na werandzie. Dodatkowo ostatnio jest to ten dzień w który Krysia jeździ na rehabilitacje - więc robię sobie dzień bez samochodu a Oni śmigają autem. Wczoraj nawet dokonał zapisów na zabiegi i do lekarzy na czerwiec - dałam kartkę kiedy nie np. dni meczów bo różnie może być komunikacyjnie, a kiedy tak i naprawdę całkiem sensownie to poszło. No i jest ok - wydaje mi się, że Obojgu :happy: - poza drobnymi wpadkami typu pomylenie zupki z owockami - jedzenie zostawiam przygotowane. Plus jeszcze "pilnowanie wózka" czyli spacer z Młodą gdy śpi odwiedzając Ediego :-p Ale ostatnio był to aktywny spacer, bo Krysia ani myślała spać - telefon: "mam drobny problem" :laugh2:
A ja sprzedałam Młodą Damę Babci aby się przygotować do wyjazdu. Odbiór jutro wieczorem. Umyśliwam rano wyjść popedałować póki mam na czym. :happy:

forever, jutro wieczorem??:szok: To masz wolne:-) Ale ja bym nie dała rady tyle bez mojego Bąka jeszcze:zawstydzona/y::sorry:
A jak sobie od wczoraj tak myślę o tym moim synku- jaki on jest, to podsumowałam to w głowie tak: jest b. grzeczny ( np. zawsze reaguje na nie i nie wolno), ale bardzo absorbujący. Głodny wrażeń, wydarzeń i kontaktu społecznego. No wychodzi na to, ze czysta mama!:-D
Idę na kawkę:-)

mamusia gratuluję ;-)
Aestima zdrówka dla was :-)
co do ubierania Mati dziś po południu był w bodziaku z krótkim rękawem, spodnie długie cienkie i czapka z daszkiem a wczoraj to samo tylko bodziak z długim bo było ciut chłodniej i wiało

chwalimy się Mati ma pierwszego ZĄBKA :-):-):-):-):-):-)
prawa górna jedynka

Ostatnia edycja:
Aestima - bo ja zła matka jestem....:sorry:Jeszcze mi Młoda uszami wyjdzie na wyjeździe, nawet jak będzie b. grzeczna.
Kati83 - gratulacje i faktycznie Mati się zaraził :tak: Młoda klasycznie od dołu zaczęła, ale bardzo powoli się na świat pnie to zębisko :-pMyślałam, że ostatnia do ząbkowania :happy:
A charakterologicznie to chciałam jeszcze dodać, że Młoda jest absorbująca, ale głównie Babcię która sobie na to pozwala, a Mała Spryciula to wykorzystuje. :laugh2:

reklama
Do góry