reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
ja zawsze mam problem z tym jak ubrać dzieci w taką pogodę bo niby ciepło, bardzo ciepło, ale z drugiej strony jak zawieje to może jednak za chłodno. Tym bardziej ze jeszcze dwa dni temu kurtka a teraz krótki rękaw. U mnie zreszta mam ubiera bo z nimi siedzi i jakos wydaje mi sie ze za ciepło ich ubiera. Jak byscie zobavzyły ile mam ciuchów w walizkach na ten weekend to chyba byście padły, samych bidziaków1/3 walizki bo z długim, krótkim i bez rekawów... trzeba byc przygotowanym na każdą ewentualność:-D

Maja śpi, A w pracy, a ja biorę się wreszcie za nadrabianie głównego...nastrój do d...powiedziałam A, że powinien więcej czasu z M spędzać, bo dziecko nieprzyzwyczajone do niego i od razu w ryk wpada jak jest z nim a mnie widzi...a on na to, że pracuje i rano nie będzie z nią wstawał. Błędne koło

Witamy się i my :-) bardzo słonecznie :-)
Nocka jak zwykle bardzo spokojna i pobudka przed 8.
A dzisiaj znowu przepiękna pogoda i zaraz wybieramy się na spacer. Trzeba korzystać :-) Wczoraj ubrałam Tymka w podkoszulkę z krótkim rękawkiem i na to ogrodniczki 3/4 plus tenisówy i czapka z daszkiem. Dzisiaj będzie podobnie.

U mnie zreszta mam ubiera bo z nimi siedzi i jakos wydaje mi sie ze za ciepło ich ubiera.

Przeraża mnie, jak niektóre mamy ubierają dzieciaki - a raczej jak je przegrzewają. Oczywiście, trzeba brać pod uwagę, jak ciepłolubne jest dziecko, ale kombinezon wczoraj to lekka przeginka :eek: Ja do wczorajszego zestawu wzięłam kocyk, w razie czego - i była rozpinana bluza [cienka] - w razie czego. Sama miałam krótki rękaw i na słonku było super!

Mrsmoon, ja staram się "obarczać" Kudłatego Ediśkiem popołudniami - wczoraj obaj wylądowali na podłodze i się bawili - niezły widok ;-) Ale muszę go trochę motywować, bo on raczej nie ma pomysłów na zabawy z małym.

zolzik my mamy taki problem, że A wraca głównie ok. 18.40 z pracy a wychodzi 9.20 z domu. Maję kąpiemy po 19, więc po południu brakuje czasu, a A to typ sowy, rano nie zwlecze się z łóżka

reklama
Mrsmoon, a no to rzeczywiście nie macie za fajnie z tym czasem... :-(

Aestima, ja ciągle wierzę, że to zębiska. &&&&

Musze się pochwalić - wyszła mi rewelacyjna szyneczka! :-D Właśnie konsumuję kanapeczki - mniam! :-)

Do góry