hello
Nadaje z pracy;-), zrobiłam sobie chwile rpzerwy
U nas z dyscypliną róznie bywa, zwłaszcza ze dwójka to jest trudniej bo jak jedno cos majstruje, a Adaś to typowy majsterkowicz to Ania tez często podłapuje i pomimo tego ze nawet ona moze by i posłuchała to czasem bierze przykład z brata i tez probuje cos majstrowac pomimo tego ze nie wolno. No ale tak to juz z dziećmi jest i zawsze to co zakazane smakuje najlepiej. Starszakom jeszcze trudniej to wytłumaczyć, co prawda one mają już innego typu wybryki, ale mają. Te mamuski które maja juz starsze dzieci wiedzą o czym piszę i wiadomo, ze np. bunt dzieci nie kończy sie na buncie dwulatka bo później jest bunt trzylatka, czterolatka, pięciolatka itd, itd... To tak troche zboczyłam z tematu, ale tak mi sie jakos przypomniało.
Słowa :dziekuje", "proszę", "przepraszam" u nas na porządku dziennym i tzreba je dzieciom mówić bo później mają je wpojone i np. Jula u mnie niesłuchana strasznie, ale przeprosic potrafi i wie ze jak nabroi to trzeba przeprosić.
a jak julka znosi blizniaki???dokuczaja jej??? norbert to zameczylby dominike. bidna nawet bajki nie moze obejrzec przy nim bo jej tv wylacza
Nawet nie ma jakis wiekszych problemów, bawi sie z nimi, oczywiscie jest to chwilowe bo oni mają "inne" zabawy, bliźniaki ją uwielbiają i zawsze jak ją widzą to piszczą i rechoczą, także fajnie. bajki... no cóż piloty muszą byc poza zasięgiem bąków a zwłaszcza Adaśka bo to jednak z najulubieńszych zabawek więc jak uda sie im do nich dorwać to wiadomo, ze mamy szybki pogląd całego programu TV
aga widok mus byc super choć ja bym nie dała jeszcze dzieciom naszego jedzenia
Dzieciaki dostają swoje jedzonko, czasem cos skosztują od nas. Bąki nie mają żadnych alergii pokarmowych więc myśle, ze im to nie zaszkodzi. Poza tym zaczynam ich przyzwyczajać do "normalnego" jedzenia, które moga juz jesć. Wczorajszy sznycelek był zdobyty przez Adasia, normalnie nie dostaje;-)
Aestima, a dlaczego chlebek z masłem uważasz ze niedobry, przecież maluchy w wieku naszych bąków mogą juz chlebek i masełko, moje juz jedzą
Tak w nawiązaniu do diety, to fajna tabelka
Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 10 miesiąc życia. - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety