reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Ja wczoraj mialam taki problem tylko, że z obiadem, za cholerę nie mogłam wstać z kanapy....zmywać też nienawidzę, zmywarka to noblistka jak dla mnie:-)
Misia a ile posiłków mlecznych zjada Malwinka

reklama
hello
Nadaje z pracy;-), zrobiłam sobie chwile rpzerwy
U nas z dyscypliną róznie bywa, zwłaszcza ze dwójka to jest trudniej bo jak jedno cos majstruje, a Adaś to typowy majsterkowicz to Ania tez często podłapuje i pomimo tego ze nawet ona moze by i posłuchała to czasem bierze przykład z brata i tez probuje cos majstrowac pomimo tego ze nie wolno. No ale tak to juz z dziećmi jest i zawsze to co zakazane smakuje najlepiej. Starszakom jeszcze trudniej to wytłumaczyć, co prawda one mają już innego typu wybryki, ale mają. Te mamuski które maja juz starsze dzieci wiedzą o czym piszę i wiadomo, ze np. bunt dzieci nie kończy sie na buncie dwulatka bo później jest bunt trzylatka, czterolatka, pięciolatka itd, itd... To tak troche zboczyłam z tematu, ale tak mi sie jakos przypomniało.
Słowa :dziekuje", "proszę", "przepraszam" u nas na porządku dziennym i tzreba je dzieciom mówić bo później mają je wpojone i np. Jula u mnie niesłuchana strasznie, ale przeprosic potrafi i wie ze jak nabroi to trzeba przeprosić.
a jak julka znosi blizniaki???dokuczaja jej??? norbert to zameczylby dominike. bidna nawet bajki nie moze obejrzec przy nim bo jej tv wylacza:eek:
Nawet nie ma jakis wiekszych problemów, bawi sie z nimi, oczywiscie jest to chwilowe bo oni mają "inne" zabawy, bliźniaki ją uwielbiają i zawsze jak ją widzą to piszczą i rechoczą, także fajnie. bajki... no cóż piloty muszą byc poza zasięgiem bąków a zwłaszcza Adaśka bo to jednak z najulubieńszych zabawek więc jak uda sie im do nich dorwać to wiadomo, ze mamy szybki pogląd całego programu TV:-D

aga widok mus byc super choć ja bym nie dała jeszcze dzieciom naszego jedzenia:)
Dzieciaki dostają swoje jedzonko, czasem cos skosztują od nas. Bąki nie mają żadnych alergii pokarmowych więc myśle, ze im to nie zaszkodzi. Poza tym zaczynam ich przyzwyczajać do "normalnego" jedzenia, które moga juz jesć. Wczorajszy sznycelek był zdobyty przez Adasia, normalnie nie dostaje;-):-D
Aestima, a dlaczego chlebek z masłem uważasz ze niedobry, przecież maluchy w wieku naszych bąków mogą juz chlebek i masełko, moje juz jedzą

Tak w nawiązaniu do diety, to fajna tabelka
Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 10 miesiąc życia. - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

300- 600?? Na op. hippa ( 3, po 10 m-cu) jest napisane, że jedną porcję ( 210) na dobę... Mój pije 210, cyc w nocy, 1-2 kaszki ( są w niej 3-4 miarki mm). Za mało??

aga, u nas masełko po roczku:) I mimo, że inne maluchy jedzą, to skoro ja nie daję- moja babcia powinna to uszanować, prawda?

Hmm u nas jest tak że Malwina chodzi 2 razy w ciągu dnia spać i wtedy zasypia przy cycu...potem na noc wypije z butli ok 100 ml mm i potem 3 razy w nocu ciągnie cyca ...matko Święta ja naprawdę będę miala cięzko ją odstawić

Aestima specjalnie na str. bebilonu doczytałam, pamiętam jak mówiłaś, ze na hippie mniej, a na bebilonie 2 3x210. Maja je przeważnie połowę tego, bo 2x kaszkę na 150ml mm(2x 5 miarek), ale nie schizuję. Czasem zje trzecią taką porcję, ale rzadko

Misia proponuję Ci wprowadzić przede wszystkim na kolację sycącą kaszkę łyżeczką, Maja je o 18.30-19 i wytrzymuje do 7 rano czyli 12h bez jedzenia. A jak wypije butlą 150ml mm+ 2 miarki kaszki, to koło 3-4 już głodna się budzi. Ale butla tylko wtedy jest wieczorem jak jest już tak śpiąca, że nie zje wieczorem kaszki z miseczki

reklama
Do góry