reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

trasia - jest w watku zakupowym link :) jeszcze uzupelniam oferte zaczełam od tych drozszych :) ale sukcesywnie bedziemy wymiatac magazyn bo marcin przenosi biuro :tak:

spakowalam mega pake dla tego Filipka spod Poznania - Beno sam dorzucił misia pluszowego :-D

reklama
Trasia - mój zawsze na kolację tyle zjada - daje 200ml mm i do tego 5 miarek kaszki nestle z lipą na dobranoc (z tego robi się jakieś 240 ml) - i jest git, ostatnio tylko raz mi się budzi w nocy i wypija 150ml mm + 3 miarki kaszki, wtedy posmarowałam mu jeszcze dziąsełka maścią i jak zassał smoka to widocznie ta maść musiała mu wlecieć tam gdzie nie trzeba, na szczęście dziś się już to nie powtórzyło, sama jestem w szoku bo jak ciągnął cyca to nie miałam pojęcia że on tyle wypija :szok: a co do cycków i mleka to czasem jeszcze mi leci i to nie tylko kropelki i wcale ich nie dusze :baffled:
ja też jak patrzę na zdjęcia mojej koleżanki bobo na nk to mi się też chce takiego bobasa malutkiego :D a co do jutra to na pewno będzie lepiej :tak:

idę się walnąć do wyrka i film obejrzeć, papa do juterka :*

Ironia - jesteś wielka, jak byśmy mieli lepszą sytuację finansową też byśmy coś wysłali ale ostatnio nie jest u nas kolorowo niestety...
Trasia - a jakie mleko dajesz małej, może pora na zmianę?

mamusiu - ja dlatego wlasnie pomagam..u nas sie troche polepszyło odkad pracuje na pełne obroty wiec mi nie ubędzie jakos bardzo :) tym bardziej ze to rzeczy po Beniu są ciuszki, butelki, smoczki nieuzywane, pampki za za małe - kupimy tylko leki dla małego i popatrze za jakimis butami dla mamy Filipka bo ma rozmiar 38 a ja juz sie w taki nie mieszcze ;-)

żadne dziecko nie powinno byc tak biedne zeby zamiast mleka pic wode z cukrem :-( az sie serce kraja.. :no::no:

jeszcze jak człowiek jest leniwy i zrzędzi ze nic nie ma i biedny to mnie szlag trafia. ale jak ktos pracuje i mu sie noga podwinie to naprawde szkoda mi takich ludzi bo to kazdemu może sie zdarzyc... w jeden dzien ludzie maja kase, domy samochody a na nastepny dzien zostają z niczym :-(

no nic juz nie dołuje...lece zrobic wścieklą krowe i ogladam Gesslerową :-D

aha i melduje ze Benio od 13 nie zrobił biegunkowej kupki :D dostał orsalit.... tylko ja jakas dzis zamotana i podalam mu naraz zamiast dzielic to na dawki w przeciagu 4 godzin :confused2: no ale efekt jest wiec looz...zrobil o 18 kupke normalną :sorry:

Ironia - ja powinnam mieć miliony, bo mi szkoda każdej rodziny w potrzebie;-). Wszystko bym oddała innym gdybym sama nie miała dzieci. Poza tym, kiedyś zostałam sama z 2-letnim dzieckiem i masą wydatków. Na szczęście w swoim życiu poznałam kilka życzliwych osób dzięki którym łatwiej było mi przetrwać ten zły okres. Ja Zbyszkowi przesłałam kaskę. Na pewno będą wiedzieli jak ją wykorzystać. Mówisz, że Benioszka sam się dorzucił :-) Takie maleństwo a jakie ma wielkie serducho :) Buziak dla Benia :**
Trasia - faktycznie kiepskie wyjście na balkon. Proponuje przenieść złożony wózek na balkon/taras a dopiero później przenieść Marysię. Będzie Ci na pewno wygodniej i łatwiej :) Trzymam kciuki za spanie na balkonie/tarasie :) U nas jest schodek plus próg od okna balkonowego - medal dla tego, który to wymyślił. Wózek mi się nie mieści na tym schodku, ale jakoś powoli się przeciskam na balkon a że Maja lubi spać na dworze, to warto się pomęczyć ;-)
Aduś ja bardzo chętnie z tym spotkaniem i później i wcześniej. Niech ten katar idzie od nas i przyjdzie ładna pogoda, to byśmy się jakoś na spacerek umówiły :) Co do kota. Co z nim robicie kiedy wyjeżdżacie na wakacje? U mnie tylko ten minus powoduje, że zwierzaka wciąż nie ma w domu. Uwielbiam zwierzęta i coraz bardziej jestem przekonana do kota.... R. za to powoli się do tego faktu przygotowuje - zapytałam "o jego zdanie" - nie przytaknął, ale też nie zaprzeczył ;)

Dzisiaj zaczyna się nowy sezon Szpilek i Hotelu, więc powoli zmykam. Jutro na 7:30 na rtg kręgosłupa.... Kto mnie z łóżka ściągnie o tak wczesnej porze??? Dobrze, że to na drugą stronę ulicy:tak:
Dobrej nocki życzę :*

mamusiu pijemy bebilon pepti i u nas nie ma mowy o zmianie z powodu alergii.

Iza tylko, że rano Marcin znosi m wózek na dół, bo ja z 3-go piętra w kamienicy nie dałabym rade razem z Marysią więc wózka nie mam w mieszkaniu w ciągu dnia:)

Trasiu - ja mam dwie spacerówki: jedną taką masywniejszą i jedną "patyczaka" (czyt. zwykłą parasolkę, na wyjazdy itp). Szkoda, że nie masz czegoś zastępczego w domku, bo skoro M Ci na dół znosi spacerówkę, to faktycznie nie będziesz jej taszczyć znowu na górę :-/

Dobrej nocki Kochane - obejrzałam Szpilki, mogę iść spać, bo rano idę do "fotografa" z kręgosłupem ;-)

dobry
dziś spałam jak zabita, ciężko mi było wstać jak nie wiem (dziś 2 pobudki) aha i chciałam się pochwalić, że mój szykuję dziś dla mnie jakąś niespodziankę a Tymek zostaje z dziadkami :-) powiedział że ciągle siedzę w domu i dobrze mi zrobi wyjście tylko jeszcze nie wiem gdzie, podobno o 14 wychodzimy więc godzina mnie troszkę zmyliła, ale jestem ciekawa co to może być :-D:-D:-D
przekazuję dobry humorek wszystkim zmęczonym i z burym nastawieniem :tak:

hej z rana, witaj mamusia i cudnownie czytac ze humorek lepszy i ze twoj maz cos tam szykuje, superrrrrr
ja wczoraj powypelnialam te paierzyska ale nad tym siedzialam a to dla mnie koszmar
trasia kciuki za drugiego boasa, bo wiem ze niedawno o tym tez pisalas, ja sie wypisuje z tego interesu, chcialam miec 3 bobasa ale norbert skutecznie mnie do tego zniechecil:-D:szok:
dominisia ma ta wrazliwosc po mnie, szkoda ze moi rodzice nic z tym nie zrobili jak bylam mlodsza, moje zycie na pewno byloby prostsze a tak ile ja sie nacierpialam, to tylko ja wiem ale udalo mi sie wyjsc na prosta i teraz macie przed soba osobe gotowa zalozyc wlasna dzialalnosc:-)
lece kochane bo milion rzeczy przede mnado zrobienia, norbert usnala a musze jeszcze dzis te dokumenty zawiezc
milego dnia

reklama
Cześć dziewuszki :)
Witam również w całkiem przyzwoitym humorze mimo pluchy za oknem :)
Nasza nocka spoko, z jedną pobudką i cudnym porankiem, uwielbiam poranne wygłupy z Mają w łózku, to co Ona wyprawia i jakie miny przy tym strzela jest boskie :)

Mamusia to udanego i moło spędzonego popołudnia życzę :) no i brawa dla męża za domyslność i inicjatywę :)

Marta ja tez z tych raczej nieśmiałych i mało pewnych siebie, ale odkąd pracuję i obracam się wśród ludzi innych niz tylko rodzina czy znajomi to też jest gigantyczna zmiana :) trzymam kciuki za rozkręcenie firmy :)

Do góry