reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Setana- podpisuję się rękoma i nogami pod Twoim postem:)
Tusen- nie smutaj kochana (wiem,wiem łatwo mówić...). 9 dni to nie tak długo jakby się zdawało i szybko miną. Powtarzaj sobie sto razy dziennie :"wszystko będzie dobrze".
Zołza- trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie sprawy z toxo- napisz jak wrócisz co i jak!

reklama
Witajcie :)

U mnie o niebo lepszy wieczór niż te ostatnie... Włączyłam jedną tabletkę dodatkowo (w środku dnia), żeby ciśnienie na wieczór tak nie rosło i wychodzi na to, ze jest dobrze.

Za to wstałam z zaropiałymi oczami... ech jak nie urok to....

Tusen, czuję się podobnie, tym bardziej, że usg mam dopiero 06/12...

Co do liczenia miesięcy, to ja przyjęłam chyba najprostszą zasadę, skoro termin mam na 22/06 to każdego 22-ego wchodzę w kolejny miesiąc :)

Miłego dnia :)

Zebrra, fajnie, że z ciśnieniem lepiej i niech już nie świruje!:)
Ja liczę tak jak Larvunia, bo taką tabelkę znalazłam na zapytajpolozna.pl czyli wychodzi na to, że kończę 3 m-c:))

Aestima dzięki :)

Mnie jakoś ta tabelka nie przekonuje, bo dlaczego niby 3,5,6 i 9 mc mają po 5 tygodni, a reszta 4? Wolę brać pod uwagę rzeczywistą długość każdego miesiąca... :)

Zebrra, masz rację ale z tj tabelki wychodzi tak optymistycznie- ciąża starsza niż przy normalnym liczeniu i pewnie dlatego się tej tabeli trzymam:)

Hej Kobietki! Witam sie z rana...śniadanko zjadłam....miałam fazę na rogaliki z masłem...teraz mam od kilku dni fazę na chlebek z serkiem do smarowania...a nigdy wczesniej mi nie msakowało....mąż stwierdził że to jest poprostu zachwycajace jak mogą kobiecie w ciąży zmieniać sie smaki...wczoraj wieczorem troszkę sie wystraszyłam, bo mocno zakręciło mi sie w głowie a później czułam jak mi pulsuje głowa i oczy...myslałam że mi wyskoczą...przestraszyłam się....tak jakby mi ciśnienie nagle w górę podskoczyło ale trwało to może z 5-10 min....ale potem sie uspokoiło...zobaczymy co będzie dzisiaj....
Dziewczyny mam pytanie : boli Was brzuch, bo mnie od kilku dni zaczyna pobolewać, raz z prawej raz z lewej strony, jutro wizyta więc zapytam lekarza, ale troszkę mnie to martwi:-(

Wróciłam z przychodni i postanowiłam spróbować zapisać się telefonicznie do poradni. Udało się. Wizytę mam jutro o 13:50. Akurat jutro mijają 3 tyg. od ostatniego pobrania. Staram się nie panikować, ale nie pozwalam kotu wskakiwać sobie na kolana. Wiem, że jak coś, to już "po ptokach" i że przez głaskanie nie można się zarazić, ale boję się wszystkiego i z bólem serca odganiam od siebie moja kicię.

misialina - pewnie to bol od rozciągania maciczki - też tak mam..no nic trzeba pocierpieć :( ale nie powiem ciągle czuję się jak przed okresem przez to

a ja mam od wczoraj jazdę na serek fromage warzywny i weke :)

ah dzisiaj genetyczne !! :D ciekawe tylko po ilu dniach bede miec wyniki z pappa :)

super zołza juz w 13 tygodniu !! :)

reklama
Do góry