reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Mrsmoon - Maja jak była na antybiotyku robiła podobne kupki. Probiotyk załatwił sprawę. Co do skóry, też mi się wydaje, że może to być od suchego powietrza w domu. U Mai też czasami wyczuwam drobne miejsca suchej skórki.. Zdrówka dla Mai i oby do wiosny :*
Zebrra - jak widzisz Bartuś nie tylko dogonił ale i przegonił niektórych rówieśników :) :*

reklama
Nadrobiłam dzisiejszy dzień chociaż
zeberko matko! 8 zębów???!!! dawaj zdjęcie, u nas dalej piękne bledziutkie dziąsełka
hehe:-Dmoja mama też majtki prasuje:-Da ja generalnie prasuję wszystko oprócz majtek i skarpetek. Mai ubranka mają priorytet na prasowanie
Doris oj ciesz się kochana, ciesz, że Julia jeszcze stacjonarna. Ja teraz śniadanie jem godzinę i zimną herbatą popijam...
dubeltówka ja chyba bym w depresję wpadła w takim klimacie...
Iza powiem Ci, że ja też nie mogę się przyzwyczaić, że Mai na spacerze nie widzę. To okienko w budce to dla mnie za mało, co chwila do niej zaglądam od przodu. A tak poza tematem wózków - cieszę się ogromnie, że do nas wróciłaś!!!:tak:
Maja tak jak Twój Igor gania za odkurzaczem;-)
Aaaaa...no i liczę, że my się wreszcie spotkamy jak te choróbska odpuszczą w końcu:tak:
stopa witaj!!!
trasia u nas to samo, marudzę A w słuchawkę jaka to Maja marudna, on wraca z pracy, ja biorę się za gotowanie/sprzątanie(znikam z widoku) i dziecko anioł jest. Pojawię się na chwilę - jęki wracają. Dzieciaki chyba sobie nas upodobały do miętolenia i przytulania. Maja uwielbia na mnie włazić jak tylko siedzę na podłodze obok niej
andariel jedyna nowość to gotowane przeze mnie eko marchewka, jabłko i banan(w słoiczkach jakdła i było ok)...teraz wróciłam do hippa a jak jej się poprawi wracam do gotowania. Aaaa... i kaszka jaglana holle - też eko - póki co odstawiłam, ale nie wierzę w alergię na kaszę jaglaną

trasia uwierz mi, że dla Marysi jestes najważniejszą osoba na świecie....ja mam taka teorię odnośnie marudznia przy mamie a przy innych nie, mianowicie, nasze dziedziolki wiedzą, że mama jest najcierpliwszą osobą w całej galaktyce i mogą wtedy być strasznie nieznośne, i pozwolić sobie na wszelkie frustracje i złości a mamusia i tak będzie spokojna, nie zezłości się a nawet przytuli żeby ukoić dzieciowe nerwy:tak:
mrsmoon o depresji nie musisz mi dwa razy powtarzać, przechodzę to co przesilenie, no może nie depresję ale chandrę....masakra mówię Ci:no:
zebrra Bartuś chodzi:szok:wow....ja się strasznie boję chodzenia:sorry:

Mrsmoon - jak najbardziej czekam na nasze spotkanko :)) Jedziecie na "zlot" w kwietniu?

Maja zasnęła na brzuszku. Przełożyłam ją na podusie bo usnęła w poprzek. Później do niej zaglądam a ona śpi na buzi, ale buzię miała na rączkach... Przez tę sprawę z Madzią tak się boję, że Mai może coś się stać.... Tego nie można inaczej nazwać jak jakaś schiza... Zaglądałam do niej co jakiś czas mimo, że w pokoju miałam nianię. Pospała 2 godziny i od razu inne dziecko :)
Idziemy się pobawić, bo niedługo chłopaki przyjdą.
Oglądałyście jak wózek z dzieckiem stoczył się na tory? Normalnie "medal" temu chłopu co to minął wózek i przeszedł dalej! :wściekła/y:

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/o-krok-od-tragedii-wozek-wjechal-na-tory,1,5018800,wiadomosc.html

Ostatnia edycja:
Hejka! My już po drzemce...jako.s ostatnio mało śpi w dzień Malwina 3 x po pól godziny...jestem wykończona

Trasia oj jak Ty też coś wymyślisz...Marysia Cię uwielbia kobieto...i chce być ciągle z Tobą i dlatego tak marudzi...ja nie moge sie Malwinie pokazywać jak A. się nią zajmuje bo zarz zaczyna marudzić i chce do mnie na ręce...mamulczok z niej straszny...synek taki nie był

Zebra gratulujemy ząbków u Bartusia no i brawo że tak już zasuwa...u nas jeszcze Malwina nawet nie raczkuje...za cięzką dupcię chyba ma :)

Mrsmonn u nas też such i szorstka skórka od paru dni na policzkach aż na szyjke schodzi i na dłoniach...ale Mediderm bardzo pomaga więc polecam

Aestima, Trasia moja Truskawa też się boi odkurzacza za to synke uwielbiał jak był w tym wieku

Dubeltówka ja bym oszalała w takim klimacie....chroniczny brak słońca bardzo źle na mnie wpływa

Stopa witaj w naszym gronie...miło Cie poznać

Doris jak tam po Viburcolu Juleczka przesypia nockę??

Marta ale Ci zazdroszcze tych lekcji...ja za chwilę chyba oszaleje w domu...normalnie już *******ca pomału dostaję

hej, byłam u rehabilitanta, przyjęła mnie po ciemku ( wysiadł prąd w budynku) i nie wzięła kasy:) Pomacała mnie i ponoć jestem mega powykrzywiana, przesunięte biodra, miednica itp... Nie widziałam... Mam nadzieję, że da się coś jeszcze ze mną zrobić... Jutro mam dzwonić- przejrzy dokumentacje i pogadamy... :-(
Teraz poczytam co u Was...

Pytanie do mam starszaków - Amela od 2 dni ma nieswiezy oddech - zeby myje jej 3 razy dziennie po 3 minuty, jezyk tez jej szoruje. Przydki zapach jest odrazu po umyciu. Pomysły?

reklama
A gardło ok? Bo ponoć przy zapaleniu gardła może być nieświeży. A u dentysty byłyście? Czytam tu, że przeważnie n.o i dzieci to próchnica...

Do góry