reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Mrsmoon - Maja jak była na antybiotyku robiła podobne kupki. Probiotyk załatwił sprawę. Co do skóry, też mi się wydaje, że może to być od suchego powietrza w domu. U Mai też czasami wyczuwam drobne miejsca suchej skórki.. Zdrówka dla Mai i oby do wiosny :*
Zebrra - jak widzisz Bartuś nie tylko dogonił ale i przegonił niektórych rówieśników :) :*

reklama
Nadrobiłam dzisiejszy dzień chociaż
zeberko matko! 8 zębów???!!! dawaj zdjęcie, u nas dalej piękne bledziutkie dziąsełka
hehe:-Dmoja mama też majtki prasuje:-Da ja generalnie prasuję wszystko oprócz majtek i skarpetek. Mai ubranka mają priorytet na prasowanie
Doris oj ciesz się kochana, ciesz, że Julia jeszcze stacjonarna. Ja teraz śniadanie jem godzinę i zimną herbatą popijam...
dubeltówka ja chyba bym w depresję wpadła w takim klimacie...
Iza powiem Ci, że ja też nie mogę się przyzwyczaić, że Mai na spacerze nie widzę. To okienko w budce to dla mnie za mało, co chwila do niej zaglądam od przodu. A tak poza tematem wózków - cieszę się ogromnie, że do nas wróciłaś!!!:tak:
Maja tak jak Twój Igor gania za odkurzaczem;-)
Aaaaa...no i liczę, że my się wreszcie spotkamy jak te choróbska odpuszczą w końcu:tak:
stopa witaj!!!
trasia u nas to samo, marudzę A w słuchawkę jaka to Maja marudna, on wraca z pracy, ja biorę się za gotowanie/sprzątanie(znikam z widoku) i dziecko anioł jest. Pojawię się na chwilę - jęki wracają. Dzieciaki chyba sobie nas upodobały do miętolenia i przytulania. Maja uwielbia na mnie włazić jak tylko siedzę na podłodze obok niej
andariel jedyna nowość to gotowane przeze mnie eko marchewka, jabłko i banan(w słoiczkach jakdła i było ok)...teraz wróciłam do hippa a jak jej się poprawi wracam do gotowania. Aaaa... i kaszka jaglana holle - też eko - póki co odstawiłam, ale nie wierzę w alergię na kaszę jaglaną

trasia uwierz mi, że dla Marysi jestes najważniejszą osoba na świecie....ja mam taka teorię odnośnie marudznia przy mamie a przy innych nie, mianowicie, nasze dziedziolki wiedzą, że mama jest najcierpliwszą osobą w całej galaktyce i mogą wtedy być strasznie nieznośne, i pozwolić sobie na wszelkie frustracje i złości a mamusia i tak będzie spokojna, nie zezłości się a nawet przytuli żeby ukoić dzieciowe nerwy:tak:
mrsmoon o depresji nie musisz mi dwa razy powtarzać, przechodzę to co przesilenie, no może nie depresję ale chandrę....masakra mówię Ci:no:
zebrra Bartuś chodzi:szok:wow....ja się strasznie boję chodzenia:sorry:

Mrsmoon - jak najbardziej czekam na nasze spotkanko :)) Jedziecie na "zlot" w kwietniu?

Maja zasnęła na brzuszku. Przełożyłam ją na podusie bo usnęła w poprzek. Później do niej zaglądam a ona śpi na buzi, ale buzię miała na rączkach... Przez tę sprawę z Madzią tak się boję, że Mai może coś się stać.... Tego nie można inaczej nazwać jak jakaś schiza... Zaglądałam do niej co jakiś czas mimo, że w pokoju miałam nianię. Pospała 2 godziny i od razu inne dziecko :)
Idziemy się pobawić, bo niedługo chłopaki przyjdą.
Oglądałyście jak wózek z dzieckiem stoczył się na tory? Normalnie "medal" temu chłopu co to minął wózek i przeszedł dalej! :wściekła/y:

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/o-krok-od-tragedii-wozek-wjechal-na-tory,1,5018800,wiadomosc.html

Ostatnia edycja:
Hejka! My już po drzemce...jako.s ostatnio mało śpi w dzień Malwina 3 x po pól godziny...jestem wykończona

Trasia oj jak Ty też coś wymyślisz...Marysia Cię uwielbia kobieto...i chce być ciągle z Tobą i dlatego tak marudzi...ja nie moge sie Malwinie pokazywać jak A. się nią zajmuje bo zarz zaczyna marudzić i chce do mnie na ręce...mamulczok z niej straszny...synek taki nie był

Zebra gratulujemy ząbków u Bartusia no i brawo że tak już zasuwa...u nas jeszcze Malwina nawet nie raczkuje...za cięzką dupcię chyba ma :)

Mrsmonn u nas też such i szorstka skórka od paru dni na policzkach aż na szyjke schodzi i na dłoniach...ale Mediderm bardzo pomaga więc polecam

Aestima, Trasia moja Truskawa też się boi odkurzacza za to synke uwielbiał jak był w tym wieku

Dubeltówka ja bym oszalała w takim klimacie....chroniczny brak słońca bardzo źle na mnie wpływa

Stopa witaj w naszym gronie...miło Cie poznać

Doris jak tam po Viburcolu Juleczka przesypia nockę??

Marta ale Ci zazdroszcze tych lekcji...ja za chwilę chyba oszaleje w domu...normalnie już *******ca pomału dostaję

hej, byłam u rehabilitanta, przyjęła mnie po ciemku ( wysiadł prąd w budynku) i nie wzięła kasy:) Pomacała mnie i ponoć jestem mega powykrzywiana, przesunięte biodra, miednica itp... Nie widziałam... Mam nadzieję, że da się coś jeszcze ze mną zrobić... Jutro mam dzwonić- przejrzy dokumentacje i pogadamy... :-(
Teraz poczytam co u Was...

Pytanie do mam starszaków - Amela od 2 dni ma nieswiezy oddech - zeby myje jej 3 razy dziennie po 3 minuty, jezyk tez jej szoruje. Przydki zapach jest odrazu po umyciu. Pomysły?

reklama
A gardło ok? Bo ponoć przy zapaleniu gardła może być nieświeży. A u dentysty byłyście? Czytam tu, że przeważnie n.o i dzieci to próchnica...

Do góry