reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Marta - piękne zdjęcie, uwielbiam takie ciepło dzieciaczków a z tego zdjęcia ewidentnie ono aż bije ;)
Zołzik - cieszę się że czujesz się już lepiej
Misia - ale Ci zazdroszczę takiego wypadu i wytańczenia się na mzxa, a to mama wydaje mi się już być świadomym, w końcu Truskaweczka to już duża dziewczynka
Trasia - fajnie że Cię doceniają w pracy, niestety w dzisiejszych czasach nie zdaż się to często, i gratuluję nowych możliwości
Marta - mam nadzieję że z Dominiką to nic poważnego i szybko minie
mgordon, kate009 - u nas też śpiworek się sprawdza
mgordon - szałwie? muszę sprubować, thx
Doris - oby to były ząbki, i wytrwałości dużo życzę
Dubeltówka - ale z tym zasypianiem dzieciaczków masz dobrze, też tak chce
Trasia - gratuluję pomysłu na działalność, mam nadzieję że załatwiania pójdą błyskawicą i wsjo będzie po Twojej myśli

reklama
fajne te kulki, u nas Marysia bawi się komodą z kolorowymi autkami do przekładania zamiast kulek. ALe take biedronkowe też bym mogła sobie sprawić.
Jeśli chodzi o imię to dla chłopca chciałabym Mieszko :zawstydzona/y: Ale chyba nie przejdize u Marcina. Imienia dla dziewczynki nie mam więc drugi będzie musiał być chłopak, choć Marcin twardo utrzymuje że on chce mieć same córeczki:)

Trasia zięć i syn Mieszko, no co Ty:-D Ale prawwda, że ładnie wybrałam, co??? < dumna> :-)
A wiesz, na sylwestra byliśmy u ludzi- on nazywa się Mirko ( nie mylić z Mirek) a jego bracia to Madart i Miłek i stwierdziłam, ze Mieszko do nich bardzo pasuje. Chcieli go zresztą adoptować:-) Bo syna też nazwali na M- Marcel.
Bujam M. w foteliku odnośnie nienoszenia go... Bo w łóżeczku w dzień nie zaśnie, nie ma bata...

i ja mam sie do dupy :(

grypa na całego...na oczy nie widzę - robię sobie w piątek wolne i ładuje się do łózka... urodziny michała chyba przełozymy albo zrobie cos dobrego tylko dla nas :-( ujnia na calego....

dzien dobry kobitki!

ale zima, u mnie prawie -20st! kiedy my wyjdziemy na spacer, już ponad tydzień nie byliśmy grrr!

Madzioolka ale lipa z tym samochodem! a będziesz mogła przynajmniej wcześniej wyjść z pracy, skoro godzinkę nadrobiłaś? ;)

Trasia może Radosna Akademia jeśli wesoła Ci nie leży? Mam nadzieję, że humorek Marysi się poprawi, ja już świruję jak słyszę buuuuuuuczenie!

Aestima nie zazdroszczę kłopotów zdrowotnych, jak nie nosić takiego Malucha? ale rzeczywiście dobrze, że to nie serducho :)

Marta szkoda, że Ci z tym biznesem nie wypalilo, ale na pewno przyjdzie dobry czas :) Ale tu masz rację nauczanie angielskiego ma dużą konkurencję, niestety! Uczysz przedszkolaki prawda? Może mi polecisz jakąś fajną książkę czy cuś? To bym sobie podoszkalała siostrzenicę, a niestety doświadczenie przy maluchach mam niewielkie...

mamusia gratulacje dla siostry! u nas jest tak, że Kubik ma siostrę cioteczną starszą o 9 miesięcy, a teraz będzie mieć braciszka ciotecznego młodszego o 8 miesięcy, więc za kilka lat będzie wesoło :)

ironia zdrówka! myślę, że dzień wolny będzie pomocny :)

Hej Babeczki!

Tęsknię za spacerami - ale dziś też nie wyjdę z młodym, bo zamarzniemy
:baffled:

Aestima, mój Ediś też przeżywał kryzys i w pewnym momencie domagał się rączek. Walczyliśmy około tygodnia. Z ciężkim sercem, ale uparcie odkładałam go do łóżeczka. W pewnym momencie stwierdziłam, że jeszcze chwila i się złamię... i wtedy mały przestał histeryzować ;-)

Zołza a nie wychodzicie, bo zimno i o komfort chodzi czy coś może się stać maluchoim??
U nas - 11 i chciałam na godzinkę iść..
2 dni temu spał raz 1h a potem 2 h na blakonie ale po wyjęciu z wózka był cieplusieńki ( mamy mocno zabudowany, bezwietrzny balkon) a było - 7 na termometrze.
Ja nie rozumiem czemu nie wychodzą mamy na spacer przy takich temp chociaż na chwilkę, ale tak się tej panice okolicznych mam poddałam, że M. wczoraj doradziłam nie iść z młodym i teraz też w łózeczku go uśpiłam, ale po południu na godzinkę chyba pójdziemy... Co myślicie?

reklama
Aestima - ja wczoraj zapytałam o to lekarkę na wizycie - powiedziała, że wg niej do -10 można z takim maluchem wychodzić.. ale u nas dziś -20, więc jeśli temp. nie wzrośnie to raczej zostaniemy w domku.Tym bardziej, że po wczorajszym szczepieniu mały może być osłabiony trochę... Ale do wczoraj Antek codziennie był na spacerku po ok. godzince...
Aha - i pamiętajcie, żeby grubo posmarować twarzyczki jakimś tłustym kremem, bo niedawno koleżanka mojego M. wróciła z takiego spacerku i dziecko miało jakieś czerwone plamy na policzkach, twarde i brzydkie... i u lekarza okazało się, że to odmrożenia! :szok: A właśnie niczym go nie smarowała przed wyjściem....

Do góry