reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
MGORDON zgrzytanie zębami to jeden z objawów owsików. Jak Amelka będzie spała to musisz rozchylic pośladki i zajrzeć do pupci powinno być widać takie malutkie bialutkie cieniutkie niteczki to własnie owsiki. Zwróć uwge czy czasem Amelka nie drapie sie po pupci. Gdyby to sie potwierdziło to wszyscy domownicy musza sie przeleczyc.

Dobrej nocki. Zajrze do Was jutro po pracy,

Anapi - ja miałam to samo, Tymek ma takie okresy przejściowe raz chce pić raz nie, ale się nie poddaje i daje mu po trochu dalej aż samo minie
Zołza - mam nadzieję że kuchnia wyjdzie taka piękna jaką chciałaś
Aestima - super że dalej cycujesz, chyba jak narazie jesteś najlepsza w najdłuższym cycowaniu ;)
a co do podawania wody w nocy to ja na razie jestem przeciwna, podobno nocne cycowanie wpływa b.pozytywnie na dziecko i będzie mądrzejsze - tak czytałam i tego będę się trzymać
Mrsmoon - to Maja już w swoim pokoiku śpi? to pięknie, ja jestem za leniwa by w nocy tak daleko łazić i bała bym się że młodego nie usłyszę, a jak Ty się czujesz?? nie ma żadnej poprawy? bierzesz jakieś tabletki/witaminki? ja wczoraj też się zle czułam i katar mnie zaatakował ale zapodałam sobie aspirin c i dziś jestem nowo narodzona, oby Ci te szybko przeszło

Mamusia, to chyba nawet ja wrzucałam ten link o wpływie nocnego cycowania na rozwój mózgu, połączeń nerwowych:-) Ale to chodziło o maluszki, poza tym do 1 roku życia kształtują się nawyki żywieniowe, do 2 organizm uczy się ile, jak często jeść i później trudno te nawyki zmienić a nocne podjadanie to chyba nienajlepszy pomysł na przyszłość;-) No i o swój komfort też trzeba w koncu zadbać, ehhh...

Tak w ogóle to dzień dobry:)))
Idę na zakupy a mąż do kompa siada i robić będzie projekt, więc jak zrobi sobie jakąś przerwę to do Was wpadnę:)

reklama
Do góry