reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

doris - tak super dala rade :) beni zadowolony ogolnie z nowej cioci ;-)

zołza - tylko zeby z cinamon wszystko było ok ? a dlaczego anula miala operacje?

reklama
Misialinko, moja ma to samo a do tego w nocy potrafi się obudzić i 3 godziny buszować. Padam na nos, zmykam kąpać Hanię i może uda się wcześniej położyć ją spać :)

hej
Ironia, Doris - my chcemy już teraz się przeprowadzać ale teście z którymi obecnie mieszkamy namawiają nas byśmy jeszcze u nich przezimowali, mówią że kasy nie będziemy musieli wydawać na rachunki itd a nie będę ukrywać nie jesy teraz u nas z kasą najlepiej, wiec nie powiem nie jest to takie złe rozwiązanie, na pewno warte zastanowienia, na razie jeszcze mieszkamy w końcu z teściami wcale aż tak źle nam się nie mieszka, a Wy co myślicie???

pojutrze mamy z M pierwszą rocznice ślubu więc jutro roboty po pachy będę miała i pewni do Was nie zajrzę chyba że pod wieczór, sorki że tak o sobie ale jakoś nie mam weny

Misia, ależ cycujemy!!! I wcale nie widzę końca:-)Tylko na noc dostaje 2 cycki i do tego 150 ml mm. Ale w nocy koniec jedzenia! Dostaje butlę z wodą (boję się, że jak dam niekapek to sie w nocy zachłyśnie).

Witajcie, przepraszam, ale nie nadrobię. Jakieś przeziębienie syfiaste się do mnie przyplątało, od wczoraj mnie gardło boli, dziś już z nosa zaczyna mi kapać...mam nadzieję, że Mai nie zarażę...Leżę pod kocem i czekam na A, jego brata i dziewczynę brata - pojechali na zakupy. Jak wrócą, to się zwijam do łóżeczka spać.

Aestima, mgordon jak parówki to polecam kubusiowe próweczki zpm kania. Sprawdzone i polecone
AgataR ja Cię szczerze podziwiam, ledwo u siebie ogarniam a Ty z dwójką maluchów jeszcze u teściowej sprzątasz?! to dla mnie niewykonalne. Jak idzie kluskowanie? Antoś zaczął przybierać?
mamusia widać, że każde dziecko inne, moja Maja gardzi tym niekapkiem, niekapkiem z lovi też - gryzie ustnik i się śmieje:-Dno i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy - tak na wszelki wypadek dziś już życzę jak mnie rozłoży i nie będę miala siły zajrzeć
Anapi a niekapek MAM próbowałaś? Maja nawet z niego czasem się napije, z innych zupełnie nie
Misia ja też Maję chętnie bym nauczyła w nocy spać a nie jeść...jak idzie spać o 20-21 to zjada 100-150ml kaszy, później o 1-2 180ml i o 5-6 znów 140 ml...jak to zrobić?

mrsmoon, ja wczoraj przeczytałam, że takie duże bobasy absolutnie nie powinny jeść w nocy, poczytałam też tracy hogg i postanowiłam definitywnie z tym skończyć. Noc była ciężka, bo chciał cyca a ja woda i przytulanie. Moim zdaniem powinnaś najpierw wyrzucić to karmienie ok 1 w nocy i podawać jej wodę. Ja sobie daję 4 dni póki co bo więcej nie wiem czy wytrzymam- mam nadzięję, że za 4 dni już Miesio zorientuje się, że mleka w nocy nie ma, więc nie ma sensu się budzić!

hej kobitki!

ale tu dziś pustki, widać, że weekend nadchodzi ;)

przynajmniej mogłam Was troszkę nadrobić, bo na co dzień nijak mi nie wychodzi bycie na bieżąco, szczególnie z tym wątkiem.. dlatego mam nadzieję, że się nie obrazicie ale założę 2 nowe wątki, ale jeśli komuś by to przeszkadzało to niech trasia śmiało zamyka..

a właśnie traschka jak tam Marysia dziś? kolejny dzień na rączkach? współczuję, ale już na pewno niedługo się te zębiska wyrżną i wróci Twój mały aniołek :)

ironia jak Benio? kolacyjkę zjadł? bidul mały z niego, ale zaraz czołgista wróci do akcji :D fajnie, że udało Ci się tak szybko trafić na fajną opiekunkę :)

mgordon, ale Ci zazdroszczę kuchni :) a zmywarka przy dwójce maluchów to chyba jeden z priorytetów :) jak masz może jakiś sprawdzony model godny polecenia to się pochwal, bo mnie w ciągu kilku miesięcy też ten zakup czeka :)

zołzik i jak tam dzień rodzinny? Edi zadowolony?

Agatka ja też myślę, że słusznie dostałaś mały opierdziel :) nie za dużo na jedną małą osóbkę? ;) no ale ja pewnie i tak postąpiłabym tak jak Ty :p aaaa ja na bieżąco nie jestem i sorki za pytanie nie na czasie, ale rozumiem, że Franio jednak do przedszkola nie chodzi? nie udało się?

Anapi, mój mały nie toleruje niekapków, to dla niego taka nowa zabawka i tyle :p ale jak nie chce pić z butli albo doidy to po prostu mu daje po łyczku z normalnego kubka (mam z krecikiem i chyba to go hipnotyzuje :p) no i myślę, że małymi kroczkami, po łyku, nawet co parę minut i załapie :)

Doris jejku ale Ci fajnie, ja nad naszym możem chyba z 10 lat nie byłam, a wcześniej co roku spędzałam dwa tygodnie w Niechorzu :) miłego pobytu :)

Misia ja już się nauczyłam, że nie można glośno wypowiadać takich rzeczy, nie wiem jak to działa... ale powiem 'o małemu dawno pielucha nie przeciekła' i potem muszę go trzy razy pod rząd przebierać :)

agabre i jak udało się okiełznać Hanię o przyzwoitej porze?

mamusia ja myślę, że jeśli dobrze Wam się mieszka z teściami to nie ma nad czym się zastanawiać, przynajmniej na spokojnie będziecie sobie zwozić rzeczy, dekorować itp, a przy tym to na pewno nie będzie mała oszczędność kasy... a jeśli będzie coś nie tak to zawsze przecież możecie zdecydować, że jednak się wyprowadzacie, nie podpisujesz kontraktu na pół roku... i też dołączam się do życzeń, bo w weekend pewnie nie uda mi się zajrzeć :)

mrsmoon zdrówka! ja jak mnie coś bierze to profilaktycznie przy karmieniu, przewijaniu i bliższym kontakcie noszę maseczkę i chociaż ostatnio oboje z mężem mieliśmy wirusowe zapalenie oskrzeli to mały się nie zaraził... tylko ja miałam skórę na rękach popękaną do krwi od ciągłego mycia :p na pewno będzie oki, tylko szybko wracaj do sił... no i już miałam jakiś czas temu spytać, jak tam spanie z eko misiem?

Aestima powodzenia! mi też pediatra mówiła, żeby próbować nie karmić w nocy i zazwyczaj nam się udaje od jakiś 2 tygodni, mały na noc dostaje mm + 3 łyżeczki kaszki (w sumie wychodzi około 210ml)... ale od razu zastrzegła, że niektóre dzieci do roku mają taką potrzebę i żeby nie robić nic na siłę..

coś dubeltówka się dawno nie odezywała?

AESTIMA kochana ja to wszystko wiem,raz kiedys dalam jej wode w nocy,to prawie w histerie wpadla...Problem jest taki,ze ona iweczorem max 150zje.Dzis zrobilam ok.220 wieczorem i co?zjadla 140 i pac lapkami w butelke.A jak ona sie wieczorem na noc nie naje to jaki skutek ze sie budzi.Daj.znac jak bedzie.u Was po tych 4-ch dniach,moze zrobie drugie podejscie jak sie Wam powiedzie.Trzymam kciuki.za Twoja wytrwalosc!!!

Aestima
Miesio w szoku pewnie, ze cyca w nocy nie ma, a spodobało mi sie jak napisałas : " że mleka w nocy nie ma, więc nie ma sensu się budzić!" :-) :rofl2::-D Zawsze na tulu mozna sie obudzic ;-)
Olek sie budzi w nocy na smoka raz albo dwa.

kasiawidle
My mamy bosha do zabudowy nie znam sie na tym M. wybierał, ja pewnie tak jak z pralka jeden program bede uzywac:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
KASIAWILDE ekomis troche wyciszyl Maje.o tyle,ze spi u siebie do rana z przerwami 10-minutowymi na karmienie.Szukam dalej sposobu na przesypianie nocy...Maja mu dzis oko wyrwala;-)i urwala tez tasiemke ktora mocuje ochraniacz do lozeczka tzn. tasiemka zostala przymocowana do lozeczka a ochraniacz od niej oderwala...demolka normalnie;-)

Do góry