reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

tak cała tójka ma zapelenie gardła ;) dobrze chociaz ze jedne leki dla kazdego :-) :-D

ale ma sie juz dobrze psikamy sie tantum verde i apetyt tez juz wrocil ;-)

reklama
mlody juz je kolacje.. a przygotowujemy sie do ogladanie chirurgów ;) miały być mini pizze ale miśkowi chyba nie chce sie tego robic... jA bym zjadla ale niekoniecznie robiła :]

Mrsmoon, Ironia - wracać do zdrówka chorowitki &&&&&&&

Aestima - tak,to nawet Ty podawałaś tą stronkę, teraz mi się przypomniało, ale u nas niestety w nocy nic innego nie wchodzi w grę tylko cyc, ani, soczków ani herbatek a co dopiero woda, mój teraz ogólnie przeżywa okres zero picia poza cycem, bunt i już (podaję mu po trochę czekając aż apetyt na pićku wróci)
a cp do apetytu to Tymciowi na papu apetyt wrócił i to podwójny, jeszcze nigdy tak ładnie nie jadł, teraz je pól dużego słoiczka rosołku + 1,5 deserku (owoce) tylko już małe słoiczki :szok::szok::szok: bardzo mnie to cieszy bo może wreszcie nadgoni swoją wagę przez ten okres jak nic nie jadł przez swoje zęby

a u mnie przygotowania na jutrzejszą rocznicę w toku, ale to zleciało, nie wiadomo kiedy :-)

Mamusiu, u nas też w nocy nie chce wody i wrzeszczy ale trudno. Musi się oduczyć. Ale Tymcio prawie 2 miechy młodszy- to inna sprawa:)
Idę na miasto z koleżanką. Może nawet wypiję piwo i młody dostanie mm. Ile w=po wypiciu 1 piwa nie można karmić??????

Mi pediatra raz jak zapytałam o piwo, to powiedziała że jak po nocnym karmieniu sobie wypiję to następne mam opuścic, podac mm, a nestępne już normalnie. Ale to było jeszcze jak Mała była na samym cycu. Teraz nie karmimy tak często dlatego chyba tym bardziej, jedno wystarczy.

Hej dziewczyny jak tak tylko z doskoku,spałam dzisiaj 3 godziny po czym musiałam wstać i jechać do Częstochowy na egzamin.Egzamin super bo na 4 zaliczony ale jak w szkole siadałam na ławce to w udo wbiła mi się drzazga.Nie dało rady jej wyjąć w domu i musiałam jechać prywatnie do chirurga bo nie byłam nawet w stanie usiąść na ubikacji tak bolało. Chirurg naciął miejsce i nic nie mógł znaleźć,mam czekać tydzień i zgłosić się na kontrole,on podejrzewa że drzazga jest mała ale głęboko się wbiła,pech jak nic.:no:
Przepraszam że tak tylko o sobie ale padam na twarz.

reklama
pamiętam, że jak oduczalam Ninkę od cyca w nocy (a był z niej okropny cycoholik), to zaczęłam jej proponować mocno rozwodniona owsiankę (ja jednak mm nie toleruję i przy Leosiu chyba też spróbuję je ominąć), aż doszłam do samej wody - trwalo to ze 2 tyg. Gdy doszlam do samej wody corcia stwierdziła, że chyba jednak nie opłaca się wybudzac dla czegoś takiego i nastały te piękne czasy, gdy przesypiała wreszcie całe nocki:) z Leo jestem na etapie cycolenia po nocach (potrafi co 1,5-2 godz. się domagać), za to za dnia jest zbyt zajęty eksplorowaniem otoczenia/zabawą etc. by skutecznie coś wypić... więc u nas głównie nocki + po kąpieli, przed snem jest cycek; zamierzam karmić przez pierwszy rok i potem stanowczo ograniczac i odstawić;

Do góry