reklama
zebrra
Potrójna mama :)
Trasia, no mam alergika, ale alergie pokarmowe to dla mnie nowość... Mam jakieś pojęcie, ale nigdy nie zgłębiałam tematu, bo po prostu nie było takiej potrzeby... Odstawię ten seler, pietruszkę też odstawić? No i na czym wtedy gotowac zupkę? Sama marchew, ziemniak i por?
Trasia, no mam alergika, ale alergie pokarmowe to dla mnie nowość... Mam jakieś pojęcie, ale nigdy nie zgłębiałam tematu, bo po prostu nie było takiej potrzeby... Odstawię ten seler, pietruszkę też odstawić? No i na czym wtedy gotowac zupkę? Sama marchew, ziemniak i por?
Ja tak zaczynałam. Z tym, że por czy cebulkę daję od niedawna. No i mięsko dodaję osobno, bo wywar z mięsa też mocno uczula [zjadłam zupę i małego wysypało :/]. Najpierw dałam plasterek pietruszki, potem zwiększałam. I tak się bujam z każdym nowym produktem Buraczki można :-) Brokuły :-)
zebrra
Tak jak pisze Agabre, możemy, ale proporcjonalnie... Swoją drogą, jak urodził się Jaś, to można było jeszcze odliczyć za cały rok
zebrra dodaj brokuły, kalafior, groszek, szpinak, cukinię, jest wiele warzyw do gotowania zupek
Ze szpinakiem i kalafiorem też pomalutku trzeba ;-) Nadmiar szpinaku coś tam wypłukuje, a kalafior potrafi wzdymać, więc dla brzuszkowców też nie za bardzo ;-) He he, ja już się przyzwyczaiłam do tych zabaw kulinarnych, ale jak by mi ktoś parę miesięcy temu powiedział, że się tak będę musiała bujać...
zebrra
Brokuły, kalafior, buraki, szpinak odpadają - Bartek robi bleee i potem z pełna buzią "pffff" ale cukinię wypróbuję dzięki
Zołza, tak, o tym wywarze to wiem, ja go wylewam i dodaję samo mięsko. No i gotuję je oddzielnie...
Zołza, tak, o tym wywarze to wiem, ja go wylewam i dodaję samo mięsko. No i gotuję je oddzielnie...
reklama
katamisz
Fanka BB :)
Hej dziewuszki kochane:-)
Ale Wam normalnie zazd:-)szczę tego powera do kuchennych rewolucji dzieciowych...Ja to ze względu na brak czasu na gotowanie na razie na gotowcach jadę ale już coraz częściej myślę o wprowadzeniu zupek bo to taniej i zdrowiej wychodzi.A gotujecie dalej tylko na eko??
Ale Wam normalnie zazd:-)szczę tego powera do kuchennych rewolucji dzieciowych...Ja to ze względu na brak czasu na gotowanie na razie na gotowcach jadę ale już coraz częściej myślę o wprowadzeniu zupek bo to taniej i zdrowiej wychodzi.A gotujecie dalej tylko na eko??