reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

doris az sie popłakałan, najgorzej ze nie mam z kim popgadac o problemach, troskach, zmartwieniach. z M. w tych sprawach sie nie dogadujemy, w ogole mam wrazenie ze coraz bardziej nadajemy na innych falach:-(

reklama
aga - ja ooglnie dzialam w branzy reklamy e-marketingu i prowadzenie sklepow internetowych... mam teraz dwa sklepy i innych klientow wiec ogolnie jest masakra... biegam z telefonem w jednej rece dziecko w drugiej papiery i telefon ;) ale lubie to ... niewyspana jestem jak cholera bo pracuje mniej wieceh od 7-1 w nocy ;) a wstaje o 6 :-) ale to nie szkodzi;-)

Agunia, a gdzie Ty mieszkasz? Chętnie bym wpadła i pogadała. Możesz zawsze nam się tu wyżalać!
Dzieczyny, moje Maleństwo ma 37,2 i z minuty na minutę cieplejszy. Co robić????????? CO kupić w razie gdyby trzeba było obniżać ( jak skoczy do 38,5)??

Zapomniałam dodać, że na tym termometrze on ma zawsze 36,5 więc teraz ewidentnie skoczyła. Mierzyłam 3 h temu a jest coraz cieplejszy. Jak się obudzi sprawdzę znowu ile ma. Ze szczepionki nici, trzeba odwołać...

Aestima, w razie gorączki możesz kupić paracetamol albo ibuprofen w syropie [jest mnóstwo preparatów z tymi lekami]. My mamy oba, w razie gdyby jeden nie działał, bo wtedy nie można za wcześnie podac tego samego, a można podać inny lek. Ale tak naprawdę to nigdy nie trzeba było takich kombinacji stosować. Tylko pilnuj, żeby nie podać za dużo ani za często. Niech Miesio nie choruje! :*

znalezione w ogloszeniach BB :)

Uwaga. Prawdziwa gratka, dla osób z problemami z kręgosłupem. Jeśli masz skierowanie na rehabilitację ruchową kręgosłupa lędźwiowo-krzyżowego. Jesteś w wieku: 30-50 lat. Mieszkasz w Warszawie, jej okolicach lub masz możliwość dojazdu zgłoś się do nas. Dzięki naszej współpracy z jednym z gabinetów fizjoterapeutycznych masz szansę na bezpłatny cykl rehabilitacyjny. Więcej informacji pod adresem kontakt@babyboom.pl

ech, Maryśka coś zasnąć nie może. Wreszcie się jej udało ale ja przed nią kilka razy zasnęła. A ona cięgle chce się na ten brzuch przewracać, już ma oczy zamknięte i niby śpi i przez sen na brzuch... i po spaniu.

aaga kiedy was ten pech opuści? A może jednak złożysz podania o pracę do innych miejsc? Nic nie szkodzi spróbować. Stworzysz jedno dobre cv i powysyłasz oferty. Jeśli się nie uda to trudno, ale szkoda tak odpuszczać bez próby. Nigdy nie wiadomo jak się nasze życie potoczy. Najważniejsze, że jakaś praca jakby co jest i masz gdzie wracać, wiele z nas tego nie ma. Nie poddawaj się, działaj! My cię tu będziemy wspierać jak możemy:) A może masz ochotę na jakieś spotkanie z grupą południową? Może udałoby się znaleźć wspólny weekend?

Anapi znam ten ból, ja ostatnio spaliłam całą zupę, która miała być na trzy dni. Wszystko do kosza...

Ironia pracy masz w cholerę, ale najważniejsze że ty szczęśliwa jesteś. Mnie najbardziej w mojej pracy męczą dojazdy i głupie godziny. Normalni ludzie o 16 kończą pracę a ja dopiero zaczynam i źle mi z tym. Często wracam przed północą po koncercie, a większość koncertów na Śląsku. Zazdroszczę zawsze reszcie kwartetu, że dziewczyny już pewnie smacznie śpią a ja jeszcze w trasie do domu jestem...

Doris nic tylko życzyć więcej takich nocek! A jak z kupkami, lepiej coś?

Aestima ja mam panadol w syropie (paracetamol) o smaku truskawkowym. DO tego jest taka miarka jak strzykawka, Marysia uwielbia ten syrop! Na szczęście rzadko podaję, dwa razy w życiu dostała ale oblizywała się po nim strasznie:)

reklama
Aestima
Nagoraczke syrop z ibuprofenem bo tez przeciwzapalny. Zawsze miałam nurofen teraz znalazłam tańszy zamiennik bufenik , dzieciaki połykaja bez problemu nawet moj niejadek. Na opakowaniu podaja od 2,5 ml do 5 ml w tym wieku my teraz podajemy 4 ml (według zaleceń lekarza). Podaje sie zazwyczaj co 8 h - 3 razy na dobe przez 3 dni nawet jak goraczki nie ma ze wzgledu na działanie przeciwzapalne .
Ja robie tak 3 dni leczenia w domu - a jak nie pomaga albo sie pogarsza to do lekarza.

Do góry