reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Mgordon, kluczyki Miesio też dostał- w życiu bym nie kupiła:no: Ale on uwielbia. Wasz warsztat też mu się szalenie podobał i pewnie gdyby nie walnął się tym młotkiem między oczy, to jeszcze dłuuugo by się nim bawił. Że już nie wspomnę jak uwielbia Waszą karuzelę z fp...:-)

reklama
Witajcie,

Dziś znów dzień w biegu, rano udało nam się pospać do 9, później z Mają do pediatry po skierowanie na usg główki, małe zakupy i do domu. W domu Maja zjadła obiad(cyca nie chciała) i na spacer, bo tak ładnie słonko świeciło, że szkoda było nie iść...Zaraz ja naszykuję sobie sałatkę z kurczakiem i zasiądę na relaks z bb;-)

Aestima tak myślałam, że z Miesiem wszystko ok:tak: U nas dalej obroty praktycznie tylko przez lewy boczek, w zasadzie to turlanie w lewą stronę...prawa dla niej nie istnieje, zaraz ją chyba wezmę w obroty;-) Piłki na allegro poszukaj
Doris podziwiam Cię szczerze za ten basen:tak: na efekty raczej długo nie będziesz musiała czekać, woda szybko rzeźbi ciało. Ja jakoś zmusić się do jakiegokolwiek ruchu nie mogę, dobrze, że na rehabilitację chodzę, to chociaż te 3 tygodnie się poruszam trochę...
trasia tulam:* wiem, że Ci smutno, to pierwsze takie długie rozstanie...będzie dobrze, zobaczysz:tak: I nawet babcie pewnie nie będą potrzebne do pomocy. Pomyśl o powrocie - ale Marysia będzie się cieszyć!!!
kati u nas bunt cycowy, w dzień cyc jest bleee...za to w nocy Maja nadrabia a ja chodzę potem jak zombie...
katamisz nie martw się włosami, mi garściami wychodzą...
kasiawilde witaj ponownie! zaglądaj do nas częściej:tak: widzę, że sporo nieszczęść się na Was zwaliło, mam nadzieję, że to już tylko niemiłe wspomnienie i więcej przygód nie będziecie mieć...
mamusia 1200zł:szok: szok, mam nadzieję, że to jakaś pomyłka. Jak samopoczucie?
Misialina dobrze, że mocz zawiozłaś, może to rzeczywiście bakterie, a jeśli nie to chyba na skok rozwojowy trzeba zwalić...
trasia w tym kraju przed większością kobiet, które urodzą dziecko zamyka się wiele drzwi...jakby to jakaś kara miała być:-( ja się chyba do Szwecji wyniosę...

Przypomniało mi się jeszcze jedno - Maja nie ma kataru w dzień, za to w nocy od wczoraj tak jej zatyka nos, że frida idzie w ruch. Wczorajsza noc - 1 odciąganie, dzisiejsza - już 3...Czy to możliwe, że jej się cofa jedzenie? W sypialni mamy 22 stopnie, jakby to był katar to chyba i w dzień by go miała?

hejka niestety dopadla mmnie wczoraj na noc jelitowka jeszcze raz, myslslam ze umre, ze zoladek mi wybuchnie, lykalam nospe za nospa:no:jestem wykonczona choc czueje sie odrobine lepiej, wpadne moze wieczorem to poczytam co tam u was ....buziaczki

mrsmoon - sprawa wyjaśniona, te 1200zł to pomyłka za to telefon z salonu play mu wczoraj trefny sprzedali ale na szczęście po godzinie użerania wymienili na nowy :szok: samopoczucie średnie staram się w ogólę o tym nie myśleć choć chwilami mnie dopada deprecha, ale ogólnie jest ok;-) dziękuję że pytasz :tak:
a co do katarku Twojej Majeczki to raczej mało prawdopodobne żeby miała tylko w nocy no chyba że jest uczulona na coś co jest w łóżeczku i ją to alergizuje np.jakaś pluszowa zabawka czy coś, refluks nie wiem jak nie ulewa w nocy to chyba też raczej nie jest, zadzwoń do swojej piguły środowiskowej niech pobuja tyłek i się jej wypytasz o to co Cię interesuje, ja tak robię jak wstyd mi iść z jakąś - możliwe - drobnostką do lekarza :-) w końcu po to ona jest, daj znać i trzymam kciuki by szybko to przeszło

Hej

Caly dzien mnie prawie nie było....
rano bylam z Julia u lekarza, dr kazała podawać caly czas syrop na zaparcia, zwiększyć dawkę i podawać płatki owsiane do zupek i deserków. Nie mam pojęcia jak je zrobić, bo ja daję dania ze słoiczków, a te płatki to chyba najpierw ugotować trzeba....
Potem siedziałam sobie u rodziców i niedawno wróciłam do domku. Julia lezy na macie na brzuchu i udało jej się raz przewrócić z brzuszka na plecy :-)

Katamisz...ja wiem, że my startowałyśmy od tej samej wagi ale pod koniec ciąży ja Cię sporo przegoniłam, poza tym ja jeszcze mam ok 7,5 kg do wagi z pierwszego wpisu w karcie ciąży a waga stoi jak zaklęta:crazy:. Zdecydowałam się na basen, bo pływanie podobno bardzo modeluje sylwetkę i likwiduje cellulit. Jutro lecę też pływać :-). A co do pokazywania się w stroju na basenie to nie zwracam na to uwagi, to nie plaża tam prawie same grubasy do basenu lecą a w wodzie nie widać:tak::rofl2::-)

Anapi...dużo zdrowia dla Twojego męża, dobrze że udaje Ci się samej wszystko ogarnąć przy malych dzieciach :-)

Kati...u mnie nocka jak codzień, pobudki 3/4, nie wiem, nie liczę bo Julia spi z nami więc cycuś do buziaka i śpimy dalej :-). Oby tylko Julia poszła spać wcześniej niż wczoraj. ok. 19.30 będę ją kąpać.

Larvunia...witaj....czy Ty też wykonujesz takie duże poduszki do siedzenia?

Mamusia...jak samopoczucie? mam nadzieje, że nie martwisz się stale. ja iem, że będzie dobrze :-). Czytam też, że wyjasnilaś z tym rachunkiem.To super! I napisz czy ten telefon HTC jest dobry?

Misialina...Ty chodzilas z kijkami a ja chyba wolę basen. na razie mam zapał, zobaczymy jak będzie dalej, brzuszki też robię ale mało, bo tylko 40 dziennie. Daj znać jak wyniki Malwinki.

Trasia...wierzę w Ciebie! dasz rade a 4 dni szybko miną.

Aestima...ale masz dobrze, że Miesio dostanie tyyyle zabawek :-). U mnie to babcie i dziadkowie wszystko muszą dzielić na całą moją trójkę:tak:

Mgordon...witaj :-)

Mrsmoon...czemu idziesz na USG glówki, bo nie pamiętam. Coś Cie niepokoi? Zatkany nosek Mai jest spowodowany zbyt suchym powietrzem w nocy. Zalącz wieczorem nawilżacz jeśli, masz albo połóż mokry ręcznik na grzejniku albo wstaw do pokoju suszarkę z suszącym sie praniem.
Jeśli chodzi o basen to mnie zaraziła tym koleżanka...schudla 20kg tylko plywając regularnie!! Szok!

Marta...znowu jelitówka??? Zdrowka dla Ciebie!

My zaraz będziemy się szykować do kapieli :-). Muszę nadrobic też ogladanie seriali, bo ostatnio do tyłu jestem.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się z Wami.
Dzisiaj mam jeszcze większego doła niż wczoraj:angry:Dzwonił mój dyrektor i prosił abym wróciła troszkę wcześniej bo "potrzebują mnie":crazy:5 grudnia mam iść do pracy:-:)-:)-(Kurcze zgodziłam się tylko dlatego ,że umowę mam do połowy stycznia i mógłby po złości mi jej nie przedłużyć.Druga sprawa to to ,że w grudniu mamy 13-tke ale premiową i jak bym nie przyszła teraz to może mi po złości nic nie dać z tej puli...ehhh MASAKRA!!Ja nie wiem jak to przeżyję :-:)-:)-(

Przepraszam ,że tak tylko o sobie ale czuję się z tym fatalnie :-( Mam ochotę coś rozwalić ze złości :no::wściekła/y:

Doris z tego co pamiętam podobnie zaczęłyśmy i chyba też skończyłyśmy (wagą) ciążę.Zaczęłam od 60 kg a zakończyłam 84 kg.Na tą chwilę ważę od 2 mies 69...:szok:

Do góry