reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Katamisz wspierać sie możemy, ale do pracy i tak trzeba iść, ty masz jeszcze gorzej i szczerze Ci współczuje. Myśmy to tak wykombinowali, (kosztem swojego czasu, ale czego sie nie robi dla dziecka) że Marcin z Mateuszem będzie do 10.30 potem jedzie do pracy a ja będę przed 15 więc Mati będzie z babciami max 5 h. Ja mam tyle dobrze, że pracuje 7.15-15.15 no teraz do 14.15 przy karmieniu no i pn-pt. A do pracy wrócić musze M. pracuje u prywatnego wiec to nie jest takie pewne czy nie zbankrutuje... A ch same problemy...
kasiawilde witaj :-) o matko ale miałaś przejścia :szok: ty sie nie pytaj czy cię przyjmiemy bo ty nasza jesteś a teraz która ma dużo czasu! podejżewam, ze od grudnia to ja rzadko tu będę zaglądać choć na pewno będę :-)
Ironia super ze masz prace :-) widzisz a sie martwiłaś, a Benio sie świetnie zachowuje ;-) śmieszek kochany
Doris mam nadzieję, ze nocka u Ciebie w miare, Mati przespał i obudził sie z usmiechem o 7 :-)

reklama
i ja się witam
u mnie nocka średnio, ale bywało gorzej...mój m wczoraj przedłużał umowę w playu i wziął se telefon HTC desire i jeszcze wczoraj przyszedł mu sms że aktualna faktura do zapłaty to 1200 zł :szok: szok, za co nawet nigdzie nie dzwonił mam nadzieję że sprawa się wyjaśni bo zbankrutujemy:baffled:

Hejka i ja się witam! Ciężko miostatnio coś naskrobać bo Malwina daje mi popalić...a dzisiejsza nocka masakra...dzisiaj pobrałam jej mocz do zbadania...zobaczymy czy coś z moczem nie jest może dlatego taka marudna...ja wysiadam nocą...nie daje już rady...Mała ciągnie cyca co godzinę...no to se ponarzekałam

kati fakt zapomnialam pokazać te klocki...wklejam pare linków na fajne pomysły na prezent pod choinke KLOCKI Z NIESPODZIANKĄ 3 szt. Smily Kurier Łódź (1945148077) - Aukcje internetowe Allegro
ta zyrafa robi furore wsrod moich znajomych KONIK NA BIEGUNACH - SASSY - WYPRZEDAŻ!!! (1935851551) - Aukcje internetowe Allegro

EDUKACYJNE KLOCKI PIRAMID - BOIKIDO - WYPRZEDAŻ!!! (1953175553) - Aukcje internetowe Allegro

E-EDU PSZCZOŁKA TOSIA uczy bawi Mowi PL 9001 TV (1930482114) - Aukcje internetowe Allegro

FISHER PRICE M4046 MUZYCZNY PINGWIN DŹWIĘK +BON (1928233118) - Aukcje internetowe Allegro

trasia biedactwo Ty moje...ale dasz rade...szybko 4 dni przelecą

aestima jak po wizycie u neurologa?

mamusia 3mam za Ciebie kciuki i zrobiłabym to co radziła AGATA

madzioolka Ty nocny marku...post jak zwykle wzorowy

doris Malwinie sie 2 x zdarzyło przekrecic z brzucha na plecy...i teraz znowu cisza ale sie nie martwie...wszytko w swoim czasie...no i gratuluje zapału jesli chodzi o basen

anapi zdrówka dla meza...podziwiam Cie jak Ty dajesz rade

kasiawilde witaj....ciesze sie ze do nas wrocilas...jestesmy po to zeby sobie ponarzekac a my wysluchamy i poprzytulamy

Ostatnia edycja:
dzień dobry. I ja się przywitam i na tym poprzestanę żeby wam nie zasmucać.

kasiawilde witaj! Ogromnie miło widzieć cię znowu wśród nas:) Przeprowadzka zakończona? Jak się mieszka w Polsce? Współczuję przejść, to niewiarygodne ile rzeczy moze spaść na jedną osobę (no może dwie licząc z maleństwem. DObrze, że wszystko wraca do normy. Zaglądaj do nas jak najczęściej! Teraz nie ma problemów z nadrabianiem:)

Misia, u neurologa ok ,pisałam wczoraj;-)
Fajny ten konik, może kupię, mówisz, że dzieciom się podoba?? Co do prezentów- ja tak jak Kati- symbolicznie, bo i tak Miesio zostanie zasypany przez babcie... Wiem na bank, że dostanie drewnianą arkę z tchibo od prababci, bo sama zamawiałam, a reszty nie wiem:biggrin2: Mam dla niego już drewnianego konika do ciągnięcia, piżamkę, bodziaka i jakiś drobiazg muszę dokupić... A i jeszcze jest mikołaj po drodze...
W temacie zabawek, Miesio dostanie po kuzynie to
Żyrafa pełna klocków FISHER PRICE melodie dźwięki (1926490080) - Aukcje internetowe Allegro polecam, bo nasz Wojtek świetnie się tym bawił, miał jeszcze takiego słonia. Tych klocków są rózne zestawy- świetna sprawa.
polecam też tą wieżę MÓJ DZIEŃ - piramidka edukacyjna w Kids Town - kolorowy pokój dziecka, mamy i Miesio uwielbia się na nią gapić, strąca klocki jak mu ustawiam po kilka, choć wiadomo, że na pełne wykorzystanie tej zabawki przyjdzie jeszcze czas:)
A, i ulubiona zabawka ( oprócz pandy rzecz jasna) naszego dziecka- koszmarne kluczyki z fp, ale Mieszko je UWIELBIA...
http://www.smerfusie.pl/i528_laugh_learn_uczace_kluczyki_fisher_price.html

Ostatnia edycja:
nic mi sie nie chce... jak sobie przypomne że za te 4 tyg do roboty.... blllleeeee...
a tak szaro, buro... duuupa i nic po za tym...

Anapi zdrówka dla męża:-)
Mamusia 1200 dobrze zera widziałam :szok:masakra mam nadzieje, ze to pomyłka
Misialina dzięki :-) i współczuje nocki:-(,
mój zrobił wczoraj bunt na owocki a dziś na zupke, spróbuje mu dać jak sie obudzi, ale cycem nie pogardził
Traschka posmuć troche, ja też smuce, posmucimy razem
Aestima przeraża mnie fakt kupowania dużej ilosci zabawek a potem dziecko sie nie umie nimi bawić i popieram drewno :-)

Kati mogę cię pocieszyć, ja zaczęłam pracować jak Marysia miała 2,5 miesiąca. Nie ma mniej przy niej ok 4h dziennie więc nie jest źle ale dla mnie to był na początku dramat. Teraz po prostu się przyzwyczaiłam i wychodzę do pracy ze spokojem. Ok miesiąca trwała moja trauma, potem wszystko wraca do normy. Po prostu tak musi być i koniec.
Dużo ofert grania odrzucam i wiem, że już więcej do mnie z tych orkiestr nie zadzwonią, bo tam się po prostu nie odmawia. Pozamykałam sobie kiedyś pootwierane drogi do super orkiestr gdzie mnie docenili i dzwonili kiedy potrzebowali kogoś na zastępstwo, to był duży sukces, teraz przepadło. Ale gdybym się zgodziła to takich wyjazdów jak ten jutro byłoby znacznie więcej a nie jestem na to gotowa.
Dlatego nie chciałabym aby Marysia była w przyszłości muzykiem, to nie jest praca dla kobiety w tym kraju. CHciałabym aby grała, ale traktowała to jako coś dodtkowego. No chyba, że sama będzie bardzo chciała.
Lata ćwiczeń, wyrzeczeń sprowadzają się do tego, że jesli urodzisz dziecko to całkowicie wypadasz z obiegu. Dobrze, że nie tylko gram ale mam moje małe suzuczki, które uczę.
NO to posmuciłam na maksa.

reklama
Witam,
Zimno dzisiaj.

Aestima
W rossmanie mieli ostatnio takie piłki gim. za nie wiecej niz 30 zł.

Z zabawek Olek uwielbia ta okropniasta zabawke fp
WARSZTAT FISHER PRICE (1949746946) - Aukcje internetowe Allegro
Amela dostała kiedys.
Mamy jeszcze garnuszka klocuszka i uczony telefon czy jakos tak - koszmarne muzyczki i piosenki ale dzieci nie tylko moje je ubustwiaja. Ja tego nie kupowałam Amela dostawała w prezencie.

Na swieta zastanawiam sie nad fontanna z ilej play s. Amela zawsze ja uwielbiała chociaz nigdy nie miała - jej kuzynka przywoziła ze Szczecina.

Ostatnia edycja:
Do góry