reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

witajcie, wpadam na chwile bo maly cos marudny, akurat spi ale roboty kupe mam-cieagle nie moge sie ogarnac po tych jelitowkach i imprezach wiec tak w skrocie...
z uchem ok, lekarka powiedziala ze wyglada jej to na jakis zespol-nie pamietam tej dziwnej nazwy, po prostu huczy w uszach przez jakis czas i przechodzi, byc moze ze stresu-co by sie zgadzalo, ale dzis o niebo lepiej, tylko delikatnie dzwoni
tort wstawie oczywiscie, dzieciom bardzo sie podobal i rzucily sie na ozdoby az sie dominika rozplakala ze jej tort zepsuli hehehhe chociaz nie wyszedl do konca taki staranny jaki chcialam bo niepotrzebnie dalam galaretke na sam wierzch pod ta specjalna lukrowa mase bo mi przemoklo i nie wygladalo fajnie, ale czlowiek uczy sie na bledach:tak: do tego barwniki powinny byc w proszku, ja zdobylam w plynie i trudno sie lepilo, nastepnym razem juz bede wiedziala co i jak, no i trzeba miec mnostwo czasu na to wszytsko,bo to bardzo pracochlonne a ja robilam wszytsko w biegu
odstawienie od cycka wcale mi nie idzie, wczoraj sie zlamalam i dalam mu cycucha w dzien i na noc co zaskutkowalo tym, ze mlody obudzil sie o 4 i godzine sie wsciekal:no: naparwde zmeczona jestem ta dieta, tylko czekac az sie nabawie jakies anemi albo czegos bo jem tylko kanaki i rosol, juz mam nawet wstret do jedzenia no i waga leci strasznie:no: wiec po prostu musze to zrobic i koniec

w ogole to kochane jestescie, musze zmykac bo jade na chwile do lublina a z norbertem to niestety cala wyprawa, milego dnia

reklama
Dzień dobry :)
Ja też liczyłam że sobie dziś pośpię ale mój kochany mężuś nastawił budzik na 7 rano a dzwonek ma taki że zmarłego by z grobu podniósł, niby ten budzik to po to że jak wcześniej wstanie to dzień ma dłuższy a po chwili już słyszałam okrzyki bo mecz siatkówki leciał i wszystko jasne :)
Uciekam po kawusię, wpadnę potem, miłego dnia :)

Witajcie!
Mamusia tulam Cie, bedzie dobrze kochana!
Ehhh, co tu mowic - slubny znowu w szpitalu, cos mu tam wykryli na usg nerek i musza go jeszcze ponaswietlac i wyplukac. Wczoraj dowiedzialam sie, ze moj kochany dziadziu (5 ostatnich lat w PL mieszkalam z nimi) ma raka z przezutami (pluca, watroba, jelito i nie wiadomo co jeszcze). Lekarze powiedzieli abysmy mieli nadzieje, ze doczekamy jeszcze swiat, w glowie mi huczy, jeszcze nie wiem jak o tym myslec. :-(

Witam się i ja :-)

Dzis spałysmy z Julią do godziny 10:szok:. Szok!
Teraz muszę się trochę ogarnąc, bo po 14 lecę na basen :-)
Potem nadrobię czytanie. Buziaki!

hej :)

Katamisz, śliczny czupurek :) Moja ma jaśniutkie włoski, na dodatek jej się wycierają i wygląda jak łysolek ;)

Mamusiu, ściskam Cię mocno i wierzę, że wszystko będzie dobrze!!!

Doris, niezła kondycja, ja to pewnie po przepłynięciu jednej długości bym ledwo zipała ;) Trzymam kciuki za efekty :)
Co do metek, to dzieciaki je uwielbiają. Ada też z zainteresowaniem się jej przygląda, po czym szybko do pyszczka wkłada. Mogę polecić to, my co prawda tego nie mieliśmy, ale wśród koleżanek dzieciowych robił furorę :) ** PAN METKA+książeczka+CD+DVD K's Kids**HIT* (MJ) (1929463129) - Aukcje internetowe Allegro

Mrsmoon, Zebrra, nabiał odstawiłam a mimo tego stan skóry się pogorszył, więc pediatra twierdzi, że to nie od nabiału. Z drugiej strony po odstawieniu kupy się poprawiły, bo do tej pory były śluzowate, żółtawo-zielone. Teraz zielone rzadziej się pojawiają. Do tej pory za radą pediatry stosowałam u Ady maść pośladkową, teraz do kąpieli daję Balneum (dostałam próbki).

Mrsmoon, super że z bioderkami wsio ok, my mamy kolejną kontrolę 30.11

Zebrra, trzymam kciuki za kolejne EEG, oby leki, które dostała Wiki pomogły!

Asinka, daj znać co zdiagnozowali u Tymka. Może to faktycznie od proszku. Choć mi pediatra teraz powiedziała, że skórę mogą też podrażniać kolorowe ubranka, pewnie o barwniki chodzi.

Madzioolka, a ten krem Oilatum dobrze się rozprowadza na skórze? W sensie czy nie jest za gęsty, bo chciałabym coś co się łatwo smaruje. Zastanawiam się czy np.emulsja/balsam nie będzie lepsze.

Ironia, o 8 to i tak pięknie. Moje dzieciaki wstały obudziły się dziś o 6:30 ;)

Marta, nie łam się kochana. I tak długo Norberta karmiłaś to raz, a dwa oboje jesteście przez to spokojniejsi, bo małego brzuszek nie boli przez co i Ty się mniej denerwujesz. No, głowa do góry. Buziam :)

Misia, Kati, super że spotkanie udane i dzieciaki zadowolone :)

Anapi, przykro czytać takie smutne wieści :( Mężowi życzę szybkiego powrotu do zdrówka. Ściskam Cię mocno!!

Ada osłuchowo czysta. Dostaliśmy wapno, vit.c, pulneo. Katar nadal dość spory. Takimi falami nachodzi. Przez pewien czas jest spokój, nic nie słuchać, nic nie leci, po czym zaczyna się furczenie. Główka ładnie twardnieje, więc teraz vit d3 co drugi dzień 2 krople.
Na skórę kąpiel w emolientach + natłuszczanie.

U nas po raz pierwszy od dwóch dni nie było kupki, dziś trzeci dzień. O tyle dziwne, że do tej pory były przeważnie 2 dziennie. Bączki idą, z tym, że pierwszy raz takie śmierdzące. Do tej pory bezzapachowe gaziki puszczała ;) Czy to może być przez przeziębienie?

oj mamusiu stasznie Ci współczuję, ale trzymam kciuki, że to tylko coś niegroźnego...

dziękuję Wam za porady, niestety mój plan się nie powiódł, na noc zjadła kaszę, potem jeszcze mm, w sumie ok. 180-200 ml (20.30), a po 3 godz. pobudka, zrobiłam jej ok. 180 mm, wypiła duszkiem, zasnęła, a po 3 godzinach znów się obudziła, potem już dałam cyca, ale nie wiem dokładnie o której, ale chyba po godzinie i potem znowu po godzinie...

a jeszcze jak się pierwszy raz obudziła (23.30) to ja znów zasnąć nie mogłam i tak się kręciłam w łóżku chyba z 1,5 godziny, albo i 2.... mam okrutny dylemat, choć coś mi się wydaje, że względy finansowe wezmą górę...
miałam siedzieć z małą conajmniej do września, od tygodnia jestem na zasiłku dla bezrobotnych, ale jak to z zasiłkiem o ile dobrze się orientuję, jak odrzucę ich ofertę to mogą mi go zabrać (zasiłek na pół roku), więc to dość niepewny dochód, zostaje więc pewna pensja mojego męża, która też do zbyt wysokich nie należy, źle nie jest, no ale to nie taka znowu rewelacja, powiedzmy, że póki jest zasiłek i jego pensja to było by ok. no ale jak już wspomniałam zasiłek to nic pewnego, chyba, że Pani urzednik w pośredniaku okaże serce i da sobie spokój z wymyślaniem dla mnie posady, no ale wracając do mojegi dylematu... w piątek zadzwonił do mnie kierownik z poprzedniej firmy i mówi, że w jednej z hurtowni z ktorą współpracują poszukują pracownika do biura i się pyta czy bym chciała, no więc poszłam wczoraj na rozmowę, praca od 1 grudnia, najniższa krajowa+premia (2% od marży z zapłaconych faktur), teraz chłopaki maja ok. 1600-1800 zł, więc taka pensja nie najgorsza, biorąc pod uwagę warunki jakie są w naszym mieście, tu nikt zbyt wiele nie zarabia. no i nie wiem co mam teraz zrobić, póki co jeszcze mąż ma zaległy urlop, trochę się tego uzbierało, potem (od marca) dziadek idzie na emeryturę i się zaoferował że się wnuczką zaopiekuje (ale mąż się na to niezgadza, bo że niby dziadek sobie nie poradzi - choć ja uważam, że lepszy dziadek, niż jakaś nieznana opiekunka, która nie wiadomo co by z dzieckiem pod naszą nieobecność robiła) a potem żłobek o ile bedzie miejsce. chociaz mi na kazda mysl serce sie kroi ze mala mialaby byc bez mojej opieki, no ale jednak pieniadze biora gore, juz wole sie meczyc przez rozlake z dzieckiem niz zyc z kredytow czy pozyczek, to nie dla mnie, na a jeszcze jest inny problem, bo u nas w miescie z praca ciezko, wiec jak teraz odrzuce oferte to moze juz druga mi sie nie trafic taka ktora by mi odpowiadala, i co wtedy??? jak juz kasa bedzie naprawde potrzebna to wtedy bedzie ciezko dostac prace i bede sie lapac czegokolwiek aby tylko zarobic, hmmm, kiepska perspektywa

no i tak mysle i spac przez to niemoge

a ja znowu tak tylko o sobie... obiecuje poprawe ale tymczasem musze sie pozegnac, mala domaga sie uwagi

Witam :-)
U nas nocka w miarę spokojnie. Pobudka o 1.30, potem o 4, przebudzenie o 5 i spanie do 7, ale nakarmiłam, zmieniłam pieluchę i zasnął jeszcze i spaliśmy do... 10 :szok: Czuję się wyspana!! Także lekarz nam dzisiaj odpadł, bo babka wcześnie dzisiaj wychodzi, ale na szczęście plamki na brzuchu i nóżkach zniknęły :-) Zostało jeszcze trochę na pleckach i pupci. A powiedzcie mi, to może być od selera?? Bo szwagierka mi właśnie coś takiego powiedziała i żeby wykąpała Tymka w nadmanganianie potasu. I najważniejsze DZIĘKUJĘ za pomoc i wsparcie!!
Katamisz Gracjana ma niesamowite włoski!! Mój kudłatek zrobił się łysawy... Została Mu tylko grzywa przez środek i wygląda jak tatarzyn :-D:-D
Doris szkoda, że tak daleko do siebie mamy, bo chętnie bym też na basen pochodziła. Tak to robię po 120 brzuszków dziennie i jakieś ćwiczenia na uda i pośladki.
Madzioolka Tymuś chyba Cię posłuchał :-) Możesz Mu tak jeszcze mówić... Co do proszku, to dzisiaj kupię ten Vizir Sensitive i przepiorę ubranka od Tymka. Mam nadzieję, że to pomoże... A w kinie byliśmy na... Przed Świtem :-D z sagi Zmierzchu. Ja jestem zafascynowana tą sagą, ale bardziej wolę książki niż filmy.

Witam sie popoludniowo (sorki, ze bez plskich znakow ale Asia na rekach)
Blusia wczoraj mialam przedostatnia wizyte, za tydzien ostatnia i w koncu problem z glowy:sorry:
mamusia zaciskam mocno kciuki za pozytywne wiesci, oby ten miesiac szybko przelecial i ciesze sie ze z mezem wszystko sie ulozylo
Doris do 3 grudnia jestem u rodzicow a do 17 u tesciowej pozniej wracam do domu i zachodze w glowe jak przez tydzien mam ogarnąc swieta
madzioolka wlasnie wczoraj odebralam dowod:-) paszportu nie zdazylam wyrobic wiec w kwietniu zloze podanie bo do czerwca 2012 jest wazny
anapi moj dziadek tez mial raka z przezutami i dawali mu 3 tygodnie zycia przezył prawie 3 miesiace i gdyby nie miazdzyca i amputacja nogi to pozyłby nawet dluzej, wspolczuje sytuacji bo wiem ze nie jest latwo

wczoraj bylam w kinie na 'saga zmierzch przed switem' i polecam:-)
emilka poszla z babcia do sklepu mimo ze zakatarzona a ja ide asi nosek wyczyscic bo tez co charczy, d pozniej

reklama
mamusia
To faktycznie długo, moja mama miała wysyłany do gdaańska ale czekała ok 7 dni.

Madziolka
Nie z kuroniówka to nie zalezy od wysokosci dochodów małzonka tylko od innych wymagań.

I do urzedu dzisiaj nie dojechałam;-) ale jutro obowiazkowo.
Juz po szczepieniach - opisze na odpowiednim watku.
Normalnie szooook:szok: - moj niejadek w ciagu 6 tygodni przybrał 290g!
To 48,(3) na tydzien.
Spadł z 25 centyla na 10. A smieje sie jak głupi do sera . . .

Do góry