reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

byłam u gina, to nie jest żaden mięśniak tylko guz, który się jeszcze bardziej powiększył, nie miałam nic z nim robione miałam jedynie biopsję czy on jest złośliwy czy też nie, wyniki będą dopiero za około miesiąca...to będzie najdłuższy miesiąc mojego życia, jestem załamana...

reklama
mamusia przepraszam, ale nic mądrego do głowy mi nie przychodzi...:-(nawet nie próbuję sobie wyobrazić co dla Ciebie znaczy ten miesiąc...tulam i ściskam mocno. Na pewno okaże się, że guz niezłośliwy, ale co przeżyjesz to Twoje...A nie da się jakoś przyspieszyć tych wyników?

Mgordon ja miałam dzisiaj na obiad wątróbkę drobiową z ziemniakami. Wczoraj miałam rolady wołowe, sama robiłam :-)

Powiedzcie jak wygląda uczulenie na proszek do prania?? Już od jakiegoś czasu piorę Tymkowe ubranka w zwykłym, a dzisiaj patrzę, a na całym ciele ma czerwone plamki :-( Najpierw zauważyłam tylko na pupce i myślałam, że to od pampersów, bo zmieniałam ostatnio na 4... Nie wiem co to może być...

asinka spróbuj wrócić do poprzedniego proszku i zobacz czy plamki znikną, to jedyny sposób:-(
AgataR tak mi do głowy przyszło, bo myślę cały czas o Antku Twoim - po mleku AR też zwraca? Są jeszcze takie kaszki na gęsto w słoiczkach, np. Hippa, może takiego klucha nie zwróci?
kati kiedy masz wyniki rekrutacji?

mrsmoon - niestety się nie da, też bym chciała mieć to już za sobą, ale lekarz wysyła to do ośrodka hemopatologii czy coś takiego (już mi się miesza wszystko w głowie) i dopiero za około miesiąc będą wyniki, fuck :-(

mamusia dobrze, że Tymcia masz - na pewno ten miesiąc szybciej zleci:tak: wiem, że łatwo się mówi, ale postaraj się nie myśleć o tym w ogóle...chłopaków w domu zostaw na cały dzień, a Ty idź i się odpręż i zrelaksuj

MAMUSIU a ja myślałam ze dzisiaj idziesz po wynik histopatologii. Przepraszam ze tak wprost ale najlepiej będzie jak wezmiesz swoje dokumenty i pojedziesz do Olsztyna to najbliższy przyzwoity szpital z ginekologia onkologiczna.

reklama
Witajcie :-)

ja dziś prawie caly dzień poza domem. Zakupy, szukanie tapczanu dla Dominiki, obiad i rodziców itd. Wrócilismy po 17 i tak siedzę i staram się nadrobić zaległości.

Mamusia
....jestem z Tobą i bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki. Myślę, że wszystko będzie dobrze. Nie denerwuj się.

AgataR...a mały Antoś też wcześniej tak zwracał? Czy to ostatnio się tak pogorszylo. Trzymam za Was kciuki, wszystko będzie dobrze!

Misialina...tak mi się przypomniało dziś, bo pisałas ostatnio, że Malwince udzało się przekręcić z brzuszka na placy a ja czytałam dziś artykuł w jakiejś gazecie o rozwoju niemowląt i tam jest napisane, że dziecko najpierw przekręca się z pleców na brzuszek i to w wieku ok 5/6 miesiąca. Natomiast z brzuszka na plecy duużo później bo dopiero ok 7/8 miesiąca zycia także dzieci mają jeszcze czas :-).

Asinka...może to rzeczywiście od proszku, spróbuj wrócić do tego co poprzednio prałaś i zobaczysz.

Mrsmoon.....cieszę się że bioderka u Majeczki w porządku. My też mamy przyjść jak Julcia zacznie chodzić. Jeśli chodzi o basen to naprawdę, 22 baseny to mało. Płynełam spokojnie, wręcz relaksacyjnie. Jutro też idę na basen i postaram się 30 basenów zrobić :-). Basen podobno rewelacyjnie pomaga na cellulit a ja mam naprawdę, z tym duuuuuży problem.

Jeśli chodzi o Julię to ona budzi się w nocy 4,5 razy ale ja już ostatnio słabo to kontroluję, bo wkładam jej cyca do buzi i śpię dalej :-).
Po fasoli, grochu i innych rzeczach wzdymających Julci nic a nic nie jest. Probowałam już wszystkiego i jest dobrze.

Mgordon...ale masz dobrze, że Olek śpi w łóżeczku. Ja wczoraj do godz. 24 trzy razy odkladałam Julię do łóżeczka....spała po ok 30 minut, po czym się budziła i koniec spania tylko marudzenie. Po 24 wzięłam ją do łożka i od razu zasnęła mocnym misiowym snem :-)

Trasia....ja nie wyobrażam sobie zostawić Julii na 4 dni, nie wyobrażam sobie zostawić jej nawet na 1 dzień. To u mnie nie wykonalne. Rozumiem, że masz taką pracę ale nie wiem jak poradzisz sobie z laktacją itd... Będę za Ciebie trzymać kciuki mocno aby czas szybko zleciał...

Ironia....a czemu mówisz, że masz nadzieję, że nie będzieć niespodzianek przy kolejnym dziecku (chodzi o karmienie). Przeciez Ty odstawiłaś Małego o ile dobrze pamiętam, bo karmienie Cię męczyło i pisałaś, że jak przestałaś karmić to odetchnęłaś.

Kati...a zdjęcie Malwinki z Mateuszkiem zrobilaś? Zrobiłaś :-). Właśnie zauważyłam na wątku foto. Sa ąliczni!

Marta...i jak ucho? Byłaś u lekarza? Włąsnie przeczytałam, że odstawiasz małego od piersi> Tylko ze względu na tą alergię czy też ze względu, że wracasz do pracy. Chyba Trasia ostatnio pisała, że lekarka jej powiedziała, że dobrze, że karmi pomimo alergii.

Blusia....dużo zdróka dla Was.

Aestima...dobrze, że z głową lepiej. mam nadzieje, że niebawem całkiem Ci przejdzie.

Aneczka...witaj. Chyba większość z naszych dzieci przechodzi okres częstego budzenia się w nocy i większego marudzenia. Mam nadzieję, że szybko to minie.

Dubeltówka...a do kiedy Ty zostajesz w PL?

Ostatnia edycja:
Do góry