reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Hej Kochane! Jakoś kiepsko dzisiaj z pisaniem...chyba wszystkie mamuśki korzystają z pięknej pogody...my również 3 razy dzisiaj spacerek zaliczyliśmy. Pogoda cdna więc trzeba jeszcze się nią cieszyć. Nocka ciężka, Malwinia prawie co 2 godziny cycoliła.

Doris 5 miesięczny buziak dla Juleczki :*

Setanko gluten jest prosty do wprowadzenie ja łączyłam go z deserkami np z jabłuszkiem lub innym bo sama kaszka Malwinie nie podchodziła

kati no z zapasami to pobiłaś rekord...a może byś tak wpadła do nas z Matim na kawkę ? :)

reklama
Justynka u nas też kaszelek lekki, ale wydaje mi sie ze to za suche powietrze, nie wiem jak u was. Dziewczyny pisałyśmy kiedys o nawilżaczach ale nie moge tego znaleźć.
Zebrra chyba ty polecałaś jakis fajny, masz może jeszcze tego linka albo nazwę? będę wdzięczna :-)
Iza ja nocki przesypiam odkąd Mateusz skończył 2 m-ce :-) ot taki mój kochany śpioch :-) a tobie serdecznie współczuje bo ja jestem z tych co jak sie nie wyśpią to bez kija nie podchodź;-)
Mgordon ale mi smaka narobiłaś tymi naleśnikami....
Setana współczuje kochana miałam takie problemy jakieś 2-3 tyg temu - masakra!!! nie żywa chodziłam a ty masz jeszcze pieski... A pokarmu najwięcej zamroziłam ostatnio, jak Mateusz sie już najada zupką, deserkiem - to mam dwie porcje no i jeszcze przed spaniem opróżniam piersi bo 10-11 godz by mi nie wytrzymały póki co, więc jest 3 paczuszka i tak codziennie, jak wróce do pracy to nie będę tak często odciągała wiec zapasy pójdą w mig. Połozna mi mówiła że w -18 st mozna do pół roku zamrażać, ale ja max 4 m-ce będę trzymać.
Doris najlepsze życzonka dla Julci :-) i zdrówka dla Was
Misialina my też korzystamy z pogody ale Mati ostatnio na wózek sie obraził a chusta sie mu znów spodobała :-) ale póki co kręgosłup mój daje radę :-)
A dziękujemy za zaproszenie i skorzystamy chętnie ale w przyszłym tygodniu, teraz mamy auto Marcina u mechanika więc jeździ moim ale od poniedziałku powinnam go już mieć, to sie umówimy :-)

dobra tyle na razie idziemy sie kąpać bo trochę go przetrzymaliśmy dzis ;-)

Dziewczyny...piszecie o glutenie

jak kupiłam sloiczki np. zupka jarzynowa z kurczakiem i kaszką manną oraz deserek z kaszka manną więc zawierają odpowiednią ilość glutenu i nie musialam kombinować w jakiej ilości dać i z czym ;-)

u nas dzis akurat bylo paskudnie, mgliscie i zachmurzone strasznie, kazdy chodzil jak zombi zadzumiony i ja tez:no: ale jestem zmeczona, zaraz na wspolnej i spanko;-) spokojnej nocki:tak:

hej. czytam Was i czytam... ale jakoś nie mam siły odpisywać.... ehhhh.... jakoś tak kiepsko się czuję... i nic mi się nie chce! ale widzę że nie tylko ja.

Ktoś pytał (nie wiem kto- sorki) które dziecko jest tylko na cycku- oznajmiam że ANTOŚ tylko cycoli! :-)
Miłego wieczoru i spokojnej nocy ;-):tak:

Dziewczyny a co wy? ja wene miałam i mam :-)
dzień był super słonko świeciło 2 spacerki zaliczone, Mati w humorze, bawiliśmy sie cały dzień :-)
jak ja zniosę rozłąkę jak pójdę do pracy to nie wiem...

acha dziewczyny miałam zapytać, czy wasze dzieci też sie tak pocą?
bo Mateusz jak pije albo jak sie gimnastykuje to cały spocony, od koleżanki słyszałam, że tak ma być ale wole zapytać

no i jeszcze od 2 dni walcze z takim dziwnym odparzeniem pod pieluszką i nadal żadnej poprawy. Mateusz miał już odparzenia ale takie krosteczki a teraz jakby czerwone placki, jak mu to nie przejdzie to w piątek do lekarza

Kati nie chcę Ci tu nic sugerowac ale ja na Twoim mijescu gnałabym do lekarza bo jak dziecko sie poci przy piciu to wiem że nie jest dobrze...może to taka uroda Mateusza ale sprawdź to...jedź do Prokopowej ona napewno zaradzi

reklama
hej hej :)
i mnie jakoś wena opuściła po długim weekendzie ;) czytam, czytam i nie wiem jak się wbić.

Doris, buziaki dla Julki :) I dużo zdrówka dla Was.

Kati, moja Ada jak fika to stópki i rączki aż całe mokre ma. Słyszałam, że jeśli główka się poci to może, ale nie musi być to objaw niedoboru d3. Poza tym ruch i jedzonko wymagają sporo wysiłku u takiego malucha więc może akurat tak może być. Zobacz też czy np. nie jest za ciepło ubrany. W trakcie jedzenia Ty dodatkowo go grzejesz.

Setana, my jeszcze cycowi, ale może od piątku to się zmieni. Zobaczymy co pediatra powie na Adusiową wysypkę i czy da ją zaszczepić. Tak się zastanawiałam, czy wysypka może być przeciwwskazaniem do szczepienia?

Zebrra, my właśnie mamy ten probiotyk i dajemy jako nagrodę :) Jakoś lepiej idzie z tym antybiotykiem, ale chwalę go jaki jest dzielny, że musi to wypić żeby był zdrowy itd ;)

Do góry