reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Anapi kupiła je moja mama w sklepie u nas, są to firmy next przede wszystkim. Babka sprowadza ciuchy nowe z anglii ponoć to ich firma. Ale firma disney też mam wywijane rękawy- to kupiłam w tesco
Aestima, Traschka to zależy od dziecka, Mateuszowi jest w sam raz jak były noce cieplejsze a dałam mu kołderke to skopywał pod śpiworkiem nóżkami na śpiąco i w nocy mu zmieniłam na kocyk i był już spokój.
Zebrra fajną macie umowe, oby tylko koleżance sie nie odwidziało...
Aestima super te torby :-)
Asinka ja mam kilka torebek z tej firmy i dobrze się noszą :-)
dubeltówka jak dobrze że choroby juz za wami :-)
mrsmoon super, ze Majka zdrowsza :-)
dziewczyny ja mieszkam w domu i wierzcie mi w starym budownictwie można zmarznąć... my już przepalamy głównie po południu żeby do kąpania nie trzeba było dogrzewać farelką, a koszty masakra, dobrze, ze z tesciami sie składamy na pół.
Agata dobrze, ze masz zajęcie, a Antoś - jaki duży masakra! to ja myślałam ze mój Mati duży chłop (4m-ce 7300 g)
Anapi mój tak trzyma kołderke w wózku ;-)
Aestima ja bym oba wzięła jak by za drogie nie były

Ostatnia edycja:
Traschka ja używam dwa albo trzy razy, no chyba ze posika ;-) a i mam juz duże kąpielowe bo do tych dzieciecych sie juz dawno nie miesci
Saffi życzonka dla Weroniki :-)
Aestima tamte torby ładniejsze
Mamusia współczuje, może skok sie mu zaczyna? a jak tam blizna lepiej?
Doris super :-) gratki dla Juleczki za zjadanie deserków :-)
Trasia tulę mocno, tak mi was szkoda, ale jedz choć z bólem choćby zmiksowane...a przede wszystkim dużo pij, bedzie dobrze:-)
Aestima święta racja :-) ja też tak myślałam o wodzie i mleku i działało :-)a moja mama mi na początku mówiła pij dużo wody to pokarm ci napłynie, coś w tym jest...:-)
Misialina ja też odebrałam w rossmanie paczuszke :-) a właśnie jak podajesz gluten? i pisałaś że kaszke dajesz a to z łyżeczki czy z butli?
Trasia ty to powinnaś najdłuzej z nas karmić za te wszystkie trudności :-) a moze te zupki dla dzieci jedz, np jarzynowa. Zmiksowane to a same dobre witaminy
ja maskotki piore na 40 st

My (tzn mama i Mateusz) z tatą w domku czekamy na pogode by wyjechać w góry... jutro wybiore sie na zakupy, mam "zarezerwowaną" dużą kołdrę 2x2,20 m w sklepie bo teraz jak nas jest trzech w łóżku to przeważnie Marcinowi na plecy nie starcza ;-) więc zainwestujemy, taki wspólny prezent na swięta już. No i może dla mnie sie jakaś bluzka znajdzie albo coś innego fajnego :-) licze na to :-D

Ostatnia edycja:
TRASIU bidulko może spróbuj babcinych metod: weź do buzi wigotna, ciepła torebkę z herbata i trzymaj przez 5 min; drugi sposób: pól szklanki wody utlenionej dodaj lyzke sody i lyzeczke soli, dokładnie wymieszaj i płucz buzie kilka razy dziennie. Na ból pomaga zel dla dzieci na zabkowanie.
TRASIU a może chcesz Nystatyne?

Ostatnia edycja:
Zebrra dzięki :-) ale mam zamówioną wełnianą, a w innych pościelach jak śpię to kataru siennego dostaje, dziwne no nie na pierze to rozumiem ale na takie sztuczne to chyba moja psycha taka zjechana że tak działa... człowiek to dziwna istota;-)

cześć dziewczynki,ale u was produkcja się wzmogła:-p

A teraz pytanie z serii tych bardziej żenujących:
ręcznika dla dziecka po kąpieli używacie tylko raz i dajecie do prania? Czy używacie jednego np dwa razy?

to ja w ogóle ewenement jestem,bo uprałam ze 3x go dopiero,ale jakoś nie wydaje mi się,żeby coś się przez to stało Kalinie,przecież tylko ona go używa i to dosłownie przez 2min dziennie:confused2:

O rany, rany! To mój ośmiotysięczny post :)
Korzystając z okazji, że to taki specjalny post, pragnę poinformować, że jutro mija rok, od zrobienia przeze mnie testu ciążowego i chciałam Wam za ten rok bardzo podziękować! Wiele wniosłyście do mojego życia, dziękuję! Buziole dla Was Kochane :***

hahah przypomniałaś mi.ja w sumie to test zrobiłam jako formalność,bo domyślałam się,że jestem w ciąży.
a swoją drogą wyszło mi,że zaszłam po moich urodzinach zaraz,ale zachodze w głowę kiedy,bo urodziny były do 5.00 rano,spiłam się jak bąk,nawet 2 tabletki na kaca wtedy wzięłam i czułam się dobrze,ale nie wiem kiedy to się mogło stać:rofl2::rofl2:

ja nie jestem z wami od początku,ale fajnie,że jesteście,może zaglądam rzadziej niż kiedyś,ale czuję się z wami związana i zawsze jak rozmawiam z koleżankami o dzieciach to często podaje was jako przykład,np. a dziewczyny na forum to to,a dziewczyny na forum to tamto:happy: heheh

reklama

WITAM PORANNIE:-)

FORUM to dobry wynalazek; zawsze można ''pogadać", rozwiać wątpliwości i wiadomo że nasze problemy nie są tylko naszymi, bo każda z nas ma dużżże doświadczenie w różnej dziedzinie. Ja odkryłam was dopiero w styczniu ale bardzo się cieszę ze dołączyłam do grona fajnych brzuszków a teraz mamuś:-).

Noc jak każda z małymi pobudkami;Franio nadal zasmarkany i kaszlący, pewnie ma to po mnie, bo ja jako dziecko smarkałam i kasłałam od września do marca do czasu kiedy to wyjechalismy na kilka lat z Polski, zmiana klimatu wyleczyła mnie na długie lata.

DORIS
plan jest nadal aktualny, wczoraj byłam na badaniach krwi, u dentysty i ginekologa( cytologia), więc jeśli wszystkie badania są OK to w styczniu zaczynamy starania.:happy:

Idę po kawcie bo pogoda za oknem typowo barowa, głowa boli jak na dobrym kacu, więc trzeba się rozbudzić:tak:.

U mnie dzisiaj pracowity dzień w kuchni bo z 10 kg buraków robię sałatki na zimowe obiady, a gdzies po drodze obiad, ale co????? pjęcia nie mam

MIŁEGO DNIA NAM WSZYSTKIM ŻYCZĘ:-)

Do góry