reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Fajnie teraz piszę się posty, kurcze teraz jak mała zaczęła się obracać na brzuch to nie mogę jej spuszczać prawie z oczu bo ląduje w róznych miejscach, tak się kręci i nie chce leżec już spokojnie na plecach tylko zawsze się obraca. A jak już się obruci to jęczy i stęka :-) Nie da jej się dogodzić, taka maruda mi się zrobiła ostatnio.
Doris - ja stosowałam urinal i lekarka poecała mi herbatę z żurawiny że pomaga na probleczy z pęcherzem i mi to pomagało
mrsmoon - zdrowiej szybciutko, ja też mam kartę w enelmedzie i wykorzystuje ich ma max :))
Trasia - nie martw się karmieniem ja mam taki problem ze młoda chce mi pić tylko z jeden piersi i w drugiej prawie nie mam mleka ale widzę że jej nie głoduje a jak karmie to zawsze sobie mysle cos takiego "leć mleczko" i wyobrazam sobie jak płynie kanalikami i zawsze po tym czuje mrowienie i szybsze przełykanie młodej :-)
mamusia - przestraszyłam sie jak przeczytałam o twojej bliźnie bo przecież sporo czasu już minęło od porodu, mam nadzieję że ci się szybciutko to zagoi a jeśli chodzi o pępek dziecka to nie ma co sie martwić bo napewno jest zagojony i nie ma dostępu powietrza. Położna po ok 7 dniach mi powiedziała żebym sie nie martwiła pępkiem bo jest napewno zagojony
agatka - ale masz buraczków mniam... mi mama obiecała kilka słoiczków przetworów z buraczków
Aestima ja własnie też się zastanawiałam jak wyczyścić ta pandę bo już jest lekko przybrudzona i chyba spróbuje na parze ją potrzymać żeby zabić zarazki i moze będzie odświerzona a jak nie pomoże to ją wypiorę i zobacze co się stanie :-)
Justynka - ja też piorę ręcznik młodej z naszymi ok 1-2 tyg bo przecież nie jest brudny i nic się patrycji ze skórą nie dzieje

cd.... nastapi bo słyszę mega marudzenie :(

reklama
AGATA! trzymam kciuki za powodzenie twoich planów! I podziwiam cię że decydujesz się tak szybko.
Dziewczyny a macie jakieś kremy ochronne na buzię dziecka od wiatru i mrozu? Może coś polecacie?

Doris skoro maluchom podają furagin tak jak pisze Aestima, to na Twoim miejscu nie odstawiałabym od cyca.
Ivona a dopisałaś sobie do pakietu Patrycję? ja Maję dopisałam, kosztuje mnie to jakieś 60zł/m-c, ale czasem to nawet z pierdołą jakąś wolę iść niż się denerwować. I te wizyty trwają po 20 min a nie 5 jak to ma miejsce w zwykłej przychodni...a ostatnio u neurologa siedziałam z nią 40 min...No i dzieciaka nie muszę chorego ciągać, tylko przyjeżdżają

mrsmoon - fajne określenie spania z pieluchą: na taliba. Nie wiedziałam że to tak się nazywa a też stosuję. Niedawno mama mi podpowiedziała bo Madzia nie bardzo chce spać sama oderwana od piersi.

reklama
mrsmoon, a jak chcesz odczepić te grzechotki? U mnie się nie da:no:
ivonka, wyprałam ją w końcu ręcznie- w tym wrzątku co leci z naszych kranów (masakra, poparzyłam się) i z dodatkiem jelpa. Teraz suszą się z żabą na balkonie...:)

Do góry