reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

zebra
My tez raczej lego (u nas narazie duplo) doszłam do wniosku ze warto inwestowac potem Olek bedzie sie tym bawił.
Ja uwielbiałam klocki.
Tylko mamy dylemat bo Mela w katalogu wybierała i chce (najlepiej wszystko) szpital ,dom albo samolot, a najbardziej to kolejke tylko to prawie 400zł
Wiekszy dylemat mam z Olim (krzesełka do kapieli nie chce) jak bys miała pomysł daj znac.
Szczesciara jestes z tym dogrzewaniem, a u nas sezon grzania trzeba zaczac potem strach rachunek otwierac.

asinka
super ciuszki, tez mam ten kupon (jeszcze) powodzenia w sprawacz prywatnych

anapi
Olek w pajacyku (bawełna), cienki spiworek (bawełna) i koc, a w pokoju dzisiaj rano 16,5 stopnia - Dzieciaki cieplutkie tylko nochale zimne i banany (usmiechy) od ucha do ucha
U nas tez z kasa krucho, bo rehabilitacja Olka ciagnie duzo kasy.

Aestima
Ale u was w mieszkaniu cieplo jest.
Tez uwielbiam bose stopy (swoje i dzieci). Jak wiosna i latem biegam z Mela na boso po trawie (w Myslecinku albo na wyspie) to na nas jak na wariatki patrza. Ale jesień i zima u nas chlodna w domu wiec skarpeciochy sa.
Fajne te torby.
Co do sweterków oby dwa sa super,ale ten biały bardziej mi pasuje, ile kosztuja, gdzie ten sklep? :-)

traschka
reczniki piore raz na tydzien wszystkie z domu - chyba ze cos niespodziewanego to na potrzebe ;-)

reklama
A zapomniała bym my jutro na szczepienia i wazenie (ciekawa jestem) ostatnio było 6100 a ciuszki nadal 62 luzne.

Ironia
Jak tam kropeczki, u nas juz tylko wspomnienie?

No, poleciałam po ten biały:)) A jakie dla dziewczynek były cuudowne:tak: Oczu nie mogłam oderwać!!
Mgordon, no mówiłam Ci o tym sklepie przecież! Pod moim domem jest, gaga się nazywa i one jeżdżą po ciuszki za granicę (nowe, z metkami, cartersa itp.) Za sweterek dałam 30 zł- w sumie niedrogo, ale dwa to już 60 i się robi spora kwota (bo my też bez kasy ostatnio!).
Mają też inne fajne rzeczy (np. plecaczki)
Mgordon, podpowiem chrzestnemu Olka, żeby tam się zaopatrywał w prezenty dla niego;-):-D
A torby jeszcze znalazłam takie, ale już mi się nie podobają, wrzucam jednak linka, bo widzę że duże zapotrzebowanie na torby dla maluchów:-):-D
TORBA do wózka z PRZEWIJAKIEM-NAJTANIEJ (1851092092) - Aukcje internetowe Allegro
TORBA podróżna z przewijakiem do wózka spacer (1856885710) - Aukcje internetowe Allegro

Zebrra mam jeszcze pytanie. Kiedyś polecałaś 2 kubeczki do podawania picia maluchom Jeden to ten mały medeli, a drugi? Wspominałam kiedyś o nich koleżance, ale nie mogę przypomnieć sobie jakiej firmy był ten drugi..

Trasia, my pierzemy jak popadnie ale nie rzadziej niż co 3-4 dni:) A tak w ogóle u nas jak u Ironii- młody już wyrósł z ręczników i musimy mu większe sprawić...

Ach ta Zeberka,nie pominie nikogo ;-)
Dziękujemy z Weroniką bardzo :-)
Staram się nie pominąc nikogo :)

Ten kubeczek, to dokładnie ten, który podała Aestima doidy cup :) My na razie uzywamy medeli, codziennie podaję w nim probiotyk i Bartek straszliwie płacze, kiedy już się skończy :) Zastanawiałam się nawet dzisiaj, czy go bardziej nie rozcieńczyć z wodą, zeby było więcej ;)

O rany, rany! To mój ośmiotysięczny post :)
Korzystając z okazji, że to taki specjalny post, pragnę poinformować, że jutro mija rok, od zrobienia przeze mnie testu ciążowego i chciałam Wam za ten rok bardzo podziękować! Wiele wniosłyście do mojego życia, dziękuję! Buziole dla Was Kochane :***

Ostatnia edycja:
reklama
wow zeberko gdzies ty tyle postow nabiła co? :)

mezus przyniosl mi rzepryszny tort czekoladowy od jego szefowej i swieze pomidorki malinowe ;) mniam...taka mala rekompensata ze mi go jutro porywa w delegacje eh :)

o i sie pochwale jutro ide oprawic prace i w srode ja złoze ;P

a poki co mykam bo mam buissness meeting :D dobrze byc wreszcie w obrocie ;)

Do góry