reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

ja bym poszla i czasami sie zdarza, ze jak połoze małego o 19 to siedze z Amela na podworku - ona sie bawi ja czytam
Wczoraj musiałam wyjsc do sklepu za rogiem jak dzieciaki juz spały. Maz w pracy, a ja okres niespodziewanie dostałam,a w deomu nawet jednej (tak jak zawsze zapas) podpaski czy tamponu
Pomysł z komem oki ale zeby małego nie budzily dzwieki z waszej imprezy.

reklama
spoko on bedzie mial na normalna rozmowe ustawiony a my na glosniku :-) zreszta u nas imprezy juz nie takie glosne jak kiedys bo w domku 3 latek i 1 miesieczna panna :-)

ironia jak zosawisz Benia to będziesz latać:-D każda matka tak ma;-)zróbcie imprezę na klatce;-) ja pomimo niani i monitora co pół godz. zaglądam i tak...

My po spacerku w spacerówce, minimalnie podniosłam oparcie, żeby na płasko nie leżała i prawie nie płakała. Po cycu dostała marchewki, tylko dzioba otwierała po następną porcję:szok:A teraz śpi mi na kolanach i co ją próbuję odłożyć to się budzi...jakiś czujnik ma czy co?!

Kochane, ja powoli zbieram się do kąpania Mai. W weekend jeżeli wpadnę to na krótko, bo mamy z mężem umowę, że jak jesteśmy razem to na maxa wykorzystujemy ten czas, żeby znów między nami coś się nie zepsuło.

Miłego weekendu!!!

Marysia słodko spi więc nadszedł czas dla mnie ( i BB:). Byłysmy dziś na spacerku z Asinką. Jaki jej Tymuś jest słodki! Miał niezły Dzień Śpiocha i przespał prawie całe spotkanie. I zazdrościmy mu tych długich jedwabistych włosków. U nas prawie łysina:)
My dziś same w domku, mąż pojechał do swoich rodziców oglądać jakis mecz. Pewnie wróci strasznie późno w kiespkim stanie. Ach ci faceci...

Ivona ja na początku jak wychodziłam an spacery z Marysią to czekałam aż zaśnie, bo nie wiedziałam czy będzie grzeczna. Wtedy przerażało mnie to, że zacznie krzyczeć gdzieś na środku ulicy:)

mgordon współczuję... mam nadzieję, że mnie to szybko nie spotka. Z drugiej strony koleżanka mi się ostatnio żaliła, że karmi dziecko 9 miesięcy i wciąż nie ma okresu a strasznie by chciała znowu zajść w ciążę...

mrsmoon miłego weekendu!

Olga sygnaturkę widać:)

aaa... Ivonka podaj proszę linka do tej maty którą kupiłaś!!!

Ostatnia edycja:
Witaj Olga czytałam, że na bieżąco u nas jesteś :-).

Zrobiłam dziś test na mojej córce, odciągnęłam jej mleko i dałam z butli, żeby szybciej się najadła, i faktycznie, pociągnęła 50 ml w dwie minuty i odleciała, twardo śpi teraz, ciekawa jestem jak długo, męczące stało się dla mnie wstawanie co dwie-trzy godziny, tzn. nad ranem mogę tak wstawać ale jeden dłuższy sen by się przydał, no zobaczymy. Zaraz też zmykam bo oczy mi się kleją, nie dość, że mała się budziła to jeszcze mąż mnie zbudził bo film oglądał i później poszedł spać, potem zasnąć nie mogłam, potem mała się obudziła, potem mąż wstawał o 3 bo miał służbowy wyjazd, więc właściwie średnio spałam tej nocy, dlatego ten mój dzisiejszy eksperyment.

Podczytuje Was codziennie ale nie mam kiedy cokolwiek odpisać, a jeszcze mąż na urlopie (no właśnie taki ma urlop, że musiał służbowo wyjechać - chyba następnym razem po prostu trzeba zaplanować jakiś wyjazd żeby go nikt z urlopu nie ściągnął, bo niby jest na urlopie a czuję się tak jak by go nie było) no i tak cały dzień coś się dzieje, że jak już znajdę chwilę to tylko zdążę pobieżnie przeczytać co u Was i już mała domaga się co bym się nią zajęła, nie jest specjalnie absorbująca, ale widzę, po niej, że coraz więcej uwagi trzeba jej poświęcać, bo się najzwyczajniej na świecie dziecko nudzi. A wystarczy się odezwać i od razu uśmiech od ucha do ucha. Więc wnioskuję, że po prostu chce zwrócić na siebie uwagę.

Ironia oj chyba by mi było dziwnie zostawić mała tak samą i pewnie co chwilę bym latała, teraz mam ją dosłownie za drzwiami, drzwi lekko uchylone a i tak zaglądam od czasu do czasu, no takie mam jazdy, więc współczuję dylematu, ale chyba faktycznie lepiej położyć go spać niż męczyć niepotrzebnie.

mgordon to i tak masz dobrze, ja już trzeci okres po porodzie dostałam, wprawdzie ten jest pierwszym owulacyjnym, dwa poprzednie były tylko takie mocno skąpe, no ale mimo wszystko podpaska musiała pójść w ruch. Za to ten był okropny, lało się ze mnie niczym z kranu, nie nadążałam z wymianą:szok:

trasia Chyba o ta matę chodzi co ją Ivonka kupiła http://allegro.pl/mata-podlogowa-hit-cenowy-wys-do-miast-5zl-i1794431610.html

Ostatnia edycja:
haha juz po imprezie ;-) i po dylemacie :-)

Róża ma skok rozwojowy i jak sie rozwyła to sie zwineliśmy żeby jej nie drażnić :) a Beni ładnie sie bawił z Leosiem (3 latka), gadał do niego dawał mu misia :-) a leon go głaskał i przytulał hehe :)

teraz trącił kaszke po kąpieli i idzie w kime a ja nie boje sie ze bede do niego gonic :-)

ale kiedys bedzie trzeba bo nie wytrzymam takich smutnych weekendow bez znajomych scrabbli i piwa :-) no ale pewnie poczekamy az ludziki troszke jeszcze podrosną :-)

olga - witaj w naszym gronie. mam nadzieje ze bedzie ci tutaj dobrze :-)

heja.moje dzieci też już śpią,Kalinka usypia ok 20.00 już na noc i śpi mniej wiecej do 6.00-7.00 oczywiście z karmieniem.ja też systematycznie nie piszę,ale staram się codziennie was poczytać,ale dopóki jest ładna pogoda to korzystam,bo od poniedziałku ma sie oziębić...
dobranoc

reklama
Do góry