reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
my po obiadku...dzisiaj polowka zupki jarzynowej i dwie lyzeczki zieniaczo z kurczakiem ktore wylecialy z predkoscia swiatła ;) a pozniej zrobil ladna kupencje :) i sie nie meczył :) wiec poki co karmienie nam idzie dobrze...chociaz musze po tym dokarmiac mleczkiem :(

eh...ja czekam az mlody pojzie spac choc na chwile bo zaraz sama padne z glodu :-) ale chyba sie nie zanosi bo spiewa sobie a ja go bujam palcem u nogi :p

a wieczorm pojdziemy na piwko do sasiadow i sie zastanawiam czy wziasc malego ze soba..czy wlaczyc komorke na glosny i mu wlozyc do lozeczka? odleglosc jest z ich mieszkania do naszego jest iewielka jak w domu z jednego pokoju do drugiego..
boje sie ze jak go wezme to sie rozleguluje..a jak bedzie sam to pewnie nie usiedze i bede co sekunde latac...w domu nigdy sie nie budzi i spi ladnie..
co o tym myslicie?

Ironia jak mieszkacie drzwi w drzwi to ja bym włączyła elektroniczną nianię i wzięła ją ze sobą. Mała zawsze śpi wieczorem w łózeczku w sypialni a my siedzimy w dużym przy włączonej muzyce i jak zaczyna być słychać w nadajniku szamotaninę to idę sprawdzić co się dzieje. Zwykle nic:)

no wlasnie u nas beni nawet sie nie budzi jak juz go odlozymy, ale kurde sama nie wiem.. :no: nie mamy niani..ale mamy tanie połączenia miedzy soba wiec wlacze telefony na glosny i bede wszystko slyszec...ale kurde a jak sie cos stanie? nie mam pojecia co mogloby sie w sumie stac bo od urodzenia nie siedze z nim jak śpi i tez jestesmy w innym pokoju

czy to tylko moje matczyne paranoje?

Ironia heh, no wiem. Ja sama nie wiem czy bym wyszła do sąsiadów na dłużej niż 5 minut zostawiaąc Marysię "samą". Niby drzwi obok ale jakoś tak.. Na chłopski rozum co się może stać? I tak spi sama a my wieczorem jesteśmy gdzie indziej, ale mimo wszystko dziwnie bym się czuła. Nie tylko ty masz takie matczyne paranoje, a myslę że i tak jesteśmy jednymi z bardziej "wyluzowanych" mam pod tym względem:)
tak sobie jeszcze myslę, że jak ktoś ma dwupiętrowy dom i dziecko śpi na górze w sypialni a amam na dole gotuje obiad to jest od dziecka dalej niż drzwi sąsiadów tuż obok... :)

Ostatnia edycja:
kuzwa wiesz o co chodzi nie chce zeby potem mi ktos zarzucal ze olewam dziecko..ale chyba lepiej zeby spal niz sie meczyl przy krzyczącycm 3 latku :( sama nie wiem.. musze jeszcze z mezem pogadac...najwyzej dupa bede latac tam i z powrotem.. eh.. :-)

reklama
Witam się i ja
ja już po spacerku, opracowałam system że jak po karmieniu widzę że Pati mi usypia to biore ją do wózka, bujam na trawie aż uśnie i wtedy wybywamy na spacerek i udaje się ponad godzinkę, wczoraj też byłyśmy na spacerku więc mała robi postępy :)
Niestety nie jestem w stanie odpisac wszystkim bo mam mega zaległości a jestem zabiegana, do tego jest taka piękna pogoda że prawie nie ma nas w domku.

Patrycja teraz smacznie śpi w foteliku a ja robię obiadek, zupkę pomidorową a na jutro mam kupionego dorsza mniam..
wszystkim rocznicowym dzieciaczkom życze wszystkiego naj!!!

teraz poczytam co tam u was

Aha kupiłam tą matę co Aestima ja pokazała na allegro i moim zdaniem jest super!
Nie jest z pianki i jest bajecznie kolorowa, ładniejsza niż puzzle więc zakup udany :-)

Do góry