reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Aestima, podoba mi się ta mata, sama się nad nią zastanowię :) Póki co dywan, a na dywanie mata edukacyjna, na tym sobie Bartek leży...

Ironia, nie chodzi o nie noszenie w ogóle pionowo, tylko w określony sposób... Przodem do siebie nie, ale przodem do świata (w takie pozycji jakby siedzacej), jak najbardziej tak.

Ironia, wydaje mi się że pomiędzy sterylnym chowaniem a chowaniem z zastosowaniem pewnych zasad czystości i higieny, np. zasady, że dziecko ma się bawić w czystym miejscu jest jednak pewna różnica;) Moja mama myła podłogę częściej jak były w domu raczkujące pociechy i wydaje mi się to naturalne bardzo a wiadomo, ze wykładziny nie można myć zbyt często... A o czystości polaków pisałaś w pewnym miejscu ostatnio sama.... przykład- ostatnio pan od gazu przyszedł coś tam spisać i mega brudnymi buciorami przeszedł po mojej wykładzinie stwierdzając, że butów to on na pewno nie zdejmie, bo jak miałby tak w kazdym mieszkaniu ściągać... i co? położyłabyś bezpośrednio na takiej wykładzinie Benia?
Moim zdaniem nie ma co wariować, ale toksycznych puzzli można dziecku nie dawać jak się już wie o tym, że toksyczne, na miłość boską!! To chyba normalne, ze matka chce stworzyć dziecku w miarę bezpieczny świat...??
Zgadzam się w całej rozciągłości :)

Trasia, absolutnie nie powinnaś przejmować się leżącą pupą Marysi ;)

Aestima, a masz przy macie pałąki? Ja zdjęłam zabawki, ale pałąki zostawiłam, żeby mata "kupy" się trzymała ;)

Doris, zdróweńka dla Ciebie!

Jeszcze od fizjoterapeutki - przy przewracaniu na boczki naturalne jest, ze dziecko ciągnie ciało głową, więc tworzy się C.
I druga rzecz, o której zapomniałam wspomnieć, dostaliśmy zakaz uzywania pieluch wielorazowych do czasu, kiedy Bartek zacznie raczkować. Podobno ustawienie miednicy jest nie takie jak trzeba i może to powodować kształtowanie złych nawyków...

Bartek był dzisiaj jakiś niespokojny, ale cały dzień w biegu, może dlatego. Po szpitalu, pojechałam z nim do reala (pierwszy raz był w hipermarkecie, może za dużo bodźców), potem na chwilę do domu i zaraz do p-la po Jasia. Tak naprawdę nie miał ani jednego dłuższego spanka... Potem dziwnie zachowywał się przy piersi, odrywał się, stękał, jęczał, ale dalej chciał ssać. Jak mu się udało zasnąć, to obudził się z krzykiem i dziwną chrypą... Kasłał mocno.. Martwię się o niego... Dałam mu 2,5ml nurofenu - nie ma gorączki, ale przeciwzapalnie.. Nie kąpiemy go dzisiaj.. ech...

reklama
Doris - zdrówka dla Ciebie :*
Trasia - mama się odezwała :)? Ja też się cieszę, że u nas tak wszystko ładnie, szybko z tymi badaniami itd. W sumie, dopiero byśmy czekali w kolejce na wizytę u neurologa, gdyby jakaś mama nie zrezygnowała z wizyty tego dnia, kiedy dzwoniłam umówić się na pierwszą wizytę. Aniołki nad nami czuwają.
Aestima - popieram Cię całym serduchem :-)

Ehh.... napisałam i mi się wszystko skasowało ;-(

Byłam dzisiaj w starej szkole Igora u logopedki po papiery i pytała mnie czy Igor zdrowy, bo jej synek już dwa razy (odkąd rok szkolny się zaczął) chory był. Biedne dzieciaki. Dzisiaj rano było tak zimno, że poleciałam kupić sobie cieplejsze buty.
Dobra, teraz spadam spać, bo na jutro mamy plany wizytowe. Jak wypalą, to opiszemy o tym :-)
Dobrej i spokojnej nocki Kochane.

Bartek chory, ma straszny kaszel, masakra... Widzę, ze tak samo jak u Jaśka, choroba rozwija się w ciągu kilku godzin... Czekam tylko do 8:00, żeby pojechać do lekarza... Boli mnie brzuch z nerwów, wyć mi się chce...

Dziękuję Mamusiu :)

Byłam w przychodni, ale nie przyjeli mnie na razie, bo tłum był, mam przyjechać na 11:15, także czekam... Zrobiłam mu inhalację z soli fizjologicznej, wywietrzyłam pokój i jest trochę lepiej...

Witam!!
Piszę z Małym na ręku, bo z głową w górze lepiej Mu się oddycha. Aż mi się serce kraje jak słyszę jak Mu w nosie charczy :-:)-:)-(Dzisiaj w nocy spał na poduszce, bo inaczej by nie zasnął, a tak przespał 6 h w ciągu :-) Po wczorajszej wizycie u okulisty czuję mały niedosyt. 10 minut 50 zł i tylko zalecone krople Chibroxin i masowanie kanalików. Za 3 tyg.kontrola, jeżeli krople nie pomogą, to do szpitala na czyszczenie...
Zdrowa dla wszystkich schorowanych!!

zebra- biedne te twoje maluhy :-( zdrowia !!

mlody od rana gaduła straszna.. wczoraj go przetlenilam :D bylismy w parku 4 gdzinki :-)

a wy na jak dlugo wychodzicie na spacery? bo nie wiem czy 4 godz toduzo czy malo :-)

reklama
Ja tylko n chwilkę, zaraz przyjdzie mama:) Jak dobrze wrócić do chusty! Marysia oczywiście dalej niczym się nie interesuje poza rączkami więc mam chwilowy spokój. POnosiłam pół godzinki, ona sobie obserwowała wszystko wokół i była cichutko, przed chwilą zasnęła. Mam nadzieję, że ten marudny okres minie jej niebawem...

Zebrra znowu jakieś choróbska?? Nie wierze:( Zdrówka dla was!!

Iza zaraz przyjdzie mama to zobaczymy czy będzie miała walizkę pieniędzy ze sobą:)

Ironia jak miałam wolne to chodziłam i na całodniowe spacery. Teraz tak do 2h jednorazowo, bo trzeba do pracy się zbierać.

Asinka dla was też zdrówka!!!

oho...mama przyszła. Reszta później:)

Do góry