reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Witajcie,
tusen pewnie, że pamiętamy o Tobie:-) Wpadaj do nas częściej!!!
aneczka dobrze masz, bo moja Młoda jak głodna, to darcie wniebogłosy jest od razu...a z przecierem nie pomogę, w necie poszukaj
justynka Ty to masz zacięcie do tych prac podwórkowych...

a my wstałyśmy o 7.30, teraz Maja sobie znowu śpi a ja zerkam na DD TVN. Siostra też śpi, no ale niech odsypia, od października znowu studia, więc niech dziewczyna sił nabiera;-)
Pogoda u nas ładna, wyprałam z rana matę, bo poulewana strasznie, wczoraj Maję przebierałam 5 razy, w tym 3 razy w ciągu godziny...Nie wiem co ona tak ulewa, zastanawiam się czy może to nie jest skutek przejedzenia? No ale przecież dziecku cyca z buzi nie będę wyrywać...

aha - nie napisałam Wam - jestem mega wkurzona, 11.08 pobierali małej w szpitalu krew na cytomegalię i do dziś nie ma wyników...krew zamrożona, szpital nie ma odczynników do przeprowadzenia badań...miesiąc minął...a my do otrzymania wyników wstrzymujemy się ze szczepieniem...szkoda słów...

reklama
Witam się i ja :)

Po pobudce o 6.20 (justynka akurat właśnie jak pisałaś posta to byłam na nogach :)) spałyśmy z Mają jeszcze do 9.30 więc nawet jakoś jestem wyspana :)
Dziś Mała ma już chyba lepszy dzień bo śmieje się od rana, oby.....
U mnie będzie chyba upał tak jak i wczoraj bo już jest 24st i cały czas rośnie

Spadam na kawusie i bułkę drożdżową od mojej babci, mniam :)))

Miłego dnia :)

o ja ale ze mnie leń...miałam pisac prace a polozylam sie z malym po 8 na chwilke i obudzilam sie o 10 30 0_0

mlody rano obudzil sie o 7 i "przyszedl" do nas pogadać o świecie heh :-) uwielbiam takie poranki :) tylko odkąd mały spi od 21 do 7 to cholera dnia mi brakuje :-( ale nie narzekam zeby mu sie nie odmieniło...mam nadzieje że tak zostanie bo jest już tak od 5 dni :) i to bez ani jednej pobudki :)

zjadłam śniadanko i biore sie za pisanie, a potem myśle o jakimś spacerku po obiadku..tylko misiek wzial mi adaptery do fotelika i bida bedzie musial w głupiej gondolce jechać :)

sprezynujemy go powoli i fajnie sie odbija, chociaz długo nie mozemy bo nie przyzwyczajony jest :) a czy sadzacie dzidki na kolanach? slyszalam ze mozna tak zdeformowac zebra ludzika ale mowila mi to kobita ktor ma 7 dzieci i takie sobie pojecie o rozwoju

Witam w słoneczny dzionek:-)

Wczoraj mieliśmy dzień świętowania: chrzest Antosia, urodziny Frania i nasza 16 rocznica ślubu; było miło, wzruszajaco i szkoda ze juz się skończyło.:-(

MRSMOON a dlaczego robisz maluchowi test na cytomegalie???? Ty jesteś nosicielem????

ironia moja ciocia-pediatra też kategorycznie zabroniła nam sadzać Majki na kolanach, właśnie ze względu na deformujące się w ten sposób żebra maluszka. Jeszcze nasze szkrabiki zdążą się nasiedzieć, nie ma po co ich popędzać, ja przynajmniej wyznaję taką zasadę :). Nie popędzam Majki w rozwoju i nie próbuje uczyć Jej nowych rzeczy dla własnego widzimisię czy własnej wygody, choć wiadomo że życie byłoby łatwiejsze gdyby sama już siedziała, sama trzymała butelkę i jadła łyżeczką z talerzyka, tylko czy na pewno o to w tym wszystkich chodzi... Wolę żeby opanowała nowa umiejętność miesiąc później niż miałoby to być o miesiąc za wcześnie i niebezpieczne w skutkach... ale to tylko moje zdanie :)

Ja też nie sadzam, czasem tak na półleżąco jak w leżaczku ją sobie położę, głowę ma wtedy na moim biuście.
Agata test robimy, a w zasadzie powtarzamy ze względu na tą nieszczęsną przedłużającą się żółtaczkę... W poprzednim wyszło igg dodatnie igm ujemne (lekarz obstawia, że Maja przeciwciała ode mnie dostała). Ale na wszelki wypadek zaleciła powtórzyć

mrsmoon jaki śliczny avatar - cudna Majeczka, taka roześmiana :):):)

A tak w ogóle to mrsmoon i Iza wszystkiego najlepszego dla Waszych Majeczek w dniu ich imienin :):):):)

Ostatnia edycja:
reklama
Weszłam tylko na chwile się wykrzyczeć doopa doopa doopa!!!!!!AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!
Nienawidzę tego kraju, po prostu złość mnie zżera......Cholerny sztorm zniszczył całą moją szklarnię wraz z zawartością...... rzodkiewka, kalarepa, fasolka szparagowa wszytsko poszło się je...ać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Kosz na śmieci wywrócony, z ogródka zrobiło mi się wysypisko i nawet nie mogę iść posprzątać bo krzesła latają w powietrzu i jeszcze któreś by mnie zabiło. Jestem złaaaaaaaaa!!!!!!!!:wściekła/y:

Do góry