reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Anapi zdrówka dla małej, żeby się bidulka nie męczyła...

Justynka ja dostałam ostatnio piękny płaszcz od mamy z monnari, na wieszaku wygląda fatalnie, jak z lumpeksu a jak przymierzyłam to szok!!! Odejmuje mi 10kg:) ALe wiem o czym mówisz, ja tak mam w zimie... kompletny brak garderoby.

Mieliśmy dziś jechać do Istebnej na grilla, ale mała chyba jeszcze nie doszła do siebie po szczepieniu. Marudzi mniej niż wczoraj ale dalej dużo śpi i jest taka niespokojna. Ale wybraliśmy się kilkugodzinny spacer dookoła bielska, mała zasnęła i pozwoliła nam w spokoju zjeść obiad w restauracji więc miło z jej strony:) Zwykle jeden z nas biega z wózkiem dookoła stolika a drugi jak naszybciej pochłania zawartość talerza żeby zmienić tego przy wózku:)

Traschka to ja mam tak samo jak Ty jeśli chodzi o jedzenie, dzielimy się na dyżury, kto bardziej głodny je pierwszy ha ha.
A ja od wczoraj męczę się z zębem, coś mnie "ciupie", niby nie jakiś straszny ból ale cholernie wkurzający. Idzie jesień to zaczynają się sypać zęby. Też tak macie? Bo słyszałam że na jesień "odzywają" się zęby i żołądek. Wiem, wiem...powinnam iść do dentysty ale się boję więc poczekam kto wygra walkę "JA vs ZĄB" ;)

Widze, ze dzisiaj dzien gastronomiczny. Elena czula sie dobrze, wiec pojechalismy do restauracji balkanskiej na kolacje, maly grzeczniutki byl, chociaz oka nie zmrozyl.
mamusia my mamy jutro wizyte rodzinna u dentysty, mam nadzieje, ze nic nie wynajdzie.

Witajcie:-)
Ktoś mnie jeszcze pamięta?????;-)
Strasznie głupio mi że wchodzę tak znienacka ,ale mam tak mało czasu . Malutki śpi bardzo mało w dzień a ten czas muszę wykorzystać bardzo dobrze,bo jak tego nie zrobie to brudem zarosne. Kiedy jest obudzony jest grzeczny ,ale to dzięki temu że dużo uwagi mu poświęcam......nie ma mowy o sprzątaniu czy prasowaniu na czas jego czówania niestety.W dodatku doszedł problem że młody wpadł w tak zwaną rutynę dnia powszedniego czyli,wszystko mamy zaplanowane pobudka, jedzonko, spanie ,zabawa to wszystko w odpowiednich godzinach i nie daj bóg zmiana planów wtedy zaczyna być marudny.Kiedy przychodzi weekend i chcieli byśmy wyjśc czy gdzieś pojechać to cały dzień zepsuty bo jemu się nie podoba.Mam nadzieje że to przejściowe.
Pozdrawiam i mam nadzieję wrócić w niedługim czasie i się więcej udzielać.
Naprawdę podziwiam te z Was które mają czas na naskrobanie czegokolwiek.

witajcie.ja też od rana dziś na nogach,

madzioolka jesteś?;-)to się razem pomęczymy.

tusen hej,nie martw się,ni ety jedna masz dzień poukładany pod dziecko.
ja tez jak ty muszę robić wszystko w biegu,bo mam dwa poziomy i tez brudem zarastam.generalnie na werandzie czeka na mnie ogromna sterta prasowania,a co z tego,jak są pilniejsze sprawy,np na podwórku....

my dzis w kfc bylismy i maly dal nam ladnie zjesc i patrzyl co porabiamy :)

ja się już nie wypowiadam co do Benia ;-),

Witam!

Mam strój do sprzedania na chrzest : spodenki, koszula biała z kołnierzykiem na dł. rękaw, biało-niebieska kamizelka, biały berecik i muszka :-)
Roz. 62.

reklama
u mnie od rana super, tzn. tak teoretycznie, zobaczymy co z tego będzie. zamieściliśmy ogłoszenie odnośnie sprzedaży mieszkania wczoraj o 19 a dziś już o 7 dzwonił facet ze chce przyjść obejrzeć :-) i przed chwilą meila dostałam kolejnego. no no - zapowiada się dobrze.
nie wysypiam sie juz chyba od miesiaca ale mam wrazenie ze moj organizm sie przyzwyczaja do takiego stanu i nie odczuwam zbytnio zmeczenia. mala spi 4 godziny potem 2-3. wczoraj juz przed 6 zrobila nam pobudke (w niedziele :wściekła/y:) no ale skad ten maly bączek ma wiedzieć jaki to dzień tygodnia. optem odwiedzilismy szwagierke i mala popis dala, a jak wyszlismy to jak reka odjal, chyba psa sie wystraszyla, ona generalnie nie jest przyzwyczajona do gwaru bo w domu siedzi glownie ze mna. teraz ma drzemke, ale nawet jak nie spi to jest spokojna, bawi sie raczkami, albo krokodylem (przyczepilismy do zyrandola maskotke i bardzo jej sie podoba jak sie majta jej nad oczami) a najlepsza zabawka okazala sie firanka (wlaczamy wentylator na firanke i wtedy ona tak delikatnie faluje i mala patrzy na nia jak zahipnotyzowana i mam spokoj na pol godziny), z jedzeniem obiadu tez nie ma problemu, nawet jak jest glodna to nie ma wrzasku, troche steka ale nie na tyle ze trzeba do niej od razu leciec - anioł nie dziecko :-) no ale nie moge tak zachwalać bo jej sie jeszcze nie daj boze odmieni
Mamusiu czerwcowa u nas też leje - jeszcze ciemno bylo jak zaczelo grzemiec, no ale daleko do siebie nie mamy wiec pogoda u nas podobna
Anapi, Ironia ja tez bym sie do knajpy wybrala ale do mojej ulubionej ciezko wejsc z wozkiem, chyba ze z mezem sie wybierzemy samochodem, pomysłów na gotowanie juz mi brakuje a po knajpie to nawet zmywac nie trzeba :-)

dziewczyny dostane troche jablek i chcialam malej zrobic taki przecier jablkowy - to wystarczy ugotowac te jablka, wlozyc do sloiczkow i zagotowac czy cos jeszcze sie dodaje??

Do góry