reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Ja się cały czas schizuję i beczę... sieze w necie i szukam...

Dla tych niecierpliwych mam przepis na tzw. KOKTAJL POŁOŻNYCH (znajoma mojej mamy mówiła, że jej pomogło):

I:

250 ml soku morelowego
2 łyżki oleju rycynowego
2 łyżki musu z migdałów (mandelmuß... do kupienia w sklepach ze zdrowa żywnością)
Wymieszać. Dodać wodę gazowana wodę mineralna tak, żeby razem było 500 ml.
Wypićw przeciągu 30 min.

II:

1 banan
250 ml mleka
paczuszka cukru waniliowego
2 łyżki oleju rycynowego
Wymieszać. Wypić w przeciągu 30 min.

UWAGA!!!!!!!!!! Koktajl można pić dopiero w 40 tyg ciąży- znaczy się w dzień terminu lub już jak jest się przeterminowaną!!!

Ja chyba dziś spróbuje tego drugiego przepisu... Ale trochę się cykam...

Co myślicie?

ja piłam pierwszy przepis i dupa.. przeczysciło mnie w cholere skurcze były, ale sie skończyły... wiec ja nie wierze w jego boską moc...

po wizycie bez zmian... poza tym ze z rozwarcie ledwo ledwo na opuszek teraz mam rozwarcie na porządny opuszek (cokolwiek ma to znaczyc)... powiedziała, że bardzo chciałaby mi pomóc, ale nie moze w zaden sposob, bo termin miałam taki a nie inny a pozaniu zasady tez sa takie a nie inne ale wydaje jej się ze powinnam do końca tyg urodzic (sr.anie w banie) a jak nie to przychodze do niej 20stego i wtedy zaczynamy coś na ostro działac (dopiero wtedy mozemy )

Silva kciuki !!

reklama
Martuś, no tak jeszcze cycują :) Właśnie teraz widać jaka nas nierozpakowanych garstka została.
Mój Jasiek też trudny okres przechodzi, buntuje się, wymusza płaczem. Już się boję co to będzie jak mi tak dwójka da do wiwatu :/

Doggi, a może w pełnię urodzimy? ;) Poprzednia nie przyniosła skutku, to może ta...

No ja też liczyłam na pełnię, ale po dzisiejszej wizycie moja nadzieja odeszła w siną dal:wściekła/y:Chyba powinnam przenieść się do lipcówek:-( Idę się najeść truskawek i czereśni......popiję coca colą a na deser zjem Princesse kokosową i zaszyje się pod kołdrą z dobrym filmem.......acha i jeszcze herbatka malinowa co by mnie choróbsko puściło......buzi na dobranoc dla Was:*;*:*

blusia na to licze cholerka... że pełnia bęzie dla mnie lucky :) u Silvy zadziałało (się mówi ze pełnia działa 2 dni pzed i dwa dni po ;) ) więc cała nadzieja w pełni, że i nas rozpakuje.. Teraz to ja jestem najstarszą przeterminowaną ;( Więc dziewczyny, proszę mi nie rodzic przede mną !! Teraz maj tern !! ;) :p

No to ja się już dziś z wami żegnam...

Jutro wielki dzień.... jestem zestresowana i podekscytowana...
Ide zaraz do wandzi... glonko, pedicure, manicure itd...
Mam nadzieje że jutro szybko pójdzie... bardzo was proszę o kciuki!!
Bardzo bardzo... :)

Weszlam jeszcze na chwilę na BB, bo otrzymałam sms od Aestimy, zamieściłam na odpowiednim wątku.. Mala dziś niespokojna a ja mega zmeczona więc nierozpakowane Mamy...śpijcie do oporu.

Dzastina...powodzenia!!!!!
Wszystko będzie dobrze!!!!!

reklama
dzastina spoczi foczi !! No stresssss !! Jutro bobolin już bedzie z Tobą !! Szczęściara :)

Blusia mi lekarka wymyśliła że wg niej to ja 16 urodzę... :p a potem ze do końca tyg jej sie wydaje (ja już jej nie wierzę :p )

Do góry