reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

reklama
SILVAAAAA, super!!!! Kciukasy zaciśnięte tak mocno, jak się tylko da! :-D :*

Trasiu, my wczoraj wyszliśmy na spacerek z rozbudzonym Edgarkiem i cały czas nie spał, ale był grzeczniutki :-) Ale na razie nie odchodzimy za daleko od domu, żeby w razie czego szybko wrócić ;-)

My właśnie po wizycie patronażowej. Położna była super. Ale, niestety, potwierdziła moje obawy - mamy wzmożone napięcie mięśniowe, jeszcze niedojrzały układ nerwowy... Czeka nas rehabilitacja, masaże itd. Ale będzie dobrze, tylko musimy w to włożyć trochę pracy. Mąż jeszcze nie wie, zmartwi się... No ale damy radę!

zołzik, powiedz cos więcej o tym napięciu... bo mój synus wygina się do tyłu w łuk (takie c) i często się pręży- idziemy dziś do pediatry, bo się tym martwimy...

OMG wszystkie dzisiaj rusza. Silva powodzenia&&&&&&&&&&&&. Mam nadzieje, ze dzis juz bedziesz miala Szymka!
Ja mam od trzech dni lekkie rozluznienie w lazience, a do tego strasznie duzo sikam....Moze sie cos w koncu rozkreci...

Boże dziewczyny my jesteśmy jak tykające bomby zegarowe:) nigdy nic nie wiadomo co się wydarzy!!!
3mam za was kciuki...
Ja gotuję zupkę jarzynową... i zbieram doopsko by poszykować wszystko chłopakom na czas gdy mnie nie bedzie i jakoś sie nie moge ogarnąć i wziąść do roboty! Porażka... to czekanie jest straszne!

Ależ to ekstremalne uczucie pisać posta na skurczu:)))

No więc akcja jest - wody już drugi raz pociekły i śluzik różowy. Skurcze od godziny w miarę regularne, co ok. 8-10 min:) Ból taki rozpierająco miesiączkowy. Póki co do przeżycia. Zobaczymy co będzie dalej.

Prysznic wzięty, głowa czysta, golonko zrobione, nawet piętki jeszcze pilingiem trzasnęłam:) Torba dopakowana. Brakuje tylko wody, którą na stacji kupimy!

Trzymajcie kciukasy i odezwę się z IP. Michał będzie za 10 min, przebierze się i jedziemy! Jupi!

Ja się zbieram, bo za chwilę mój Mężczyzna przyjedzie i zabieramy się za obiadek. Kolejny dzień z duszonkami i maślanką... mniam :-) Później do Was zaglądnę, sprawdzić która się rozpakowała :-) Miłego dnia!!

zołzik, powiedz cos więcej o tym napięciu... bo mój synus wygina się do tyłu w łuk (takie c) i często się pręży- idziemy dziś do pediatry, bo się tym martwimy...
Aestima, to jest to... Do tego u nas dochodzi drżenie rączek, unoszenie główki i trzymanie jej długo... Warto krępować maluszka pieluszką tetrową na przykład - wygląda jak mała mumia, ale łapki nie przeszkadzają i łatwiej się uspokaja, nie spina się tak bardzo. I trzymać bąbla blisko ciała - podczas karmienia tak, żeby jak największą powierzchnią ciałka dotykał mamy. Resztę dopowie lekarz, ale jakby co upierajcie się o skierowanie do neurologa, który zapewne zaleci rehabilitację. Przy odpowiednim postępowaniu za jakiś czas to będzie tyko wspomnienie... Tego sobie i Wam życzę! :happy:

Silva, ależ się cieszę! :-) Jednak kciuki działają ;-) Będzie dobrze kochana, mówiłam! :-D

reklama
zołza, nasz tez baaaaaaardzo długo trzyma główkę i trzęsą mu się nóżki...

Zołzik, nasz już ma m-c. Czy to niebezpieczne?? Mówiłam położnej, ale ona nie zareagowała. boję się:(

Do góry