reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Czy mi się zdaje czy paulinka 2104, karmelia i tusenfryd już dosyć długo się nie odzywają?
No i luckclover, mamusia.olusia- całkiem już zamilkły ...

Dziewczyny dajcie znać, że wszystko u Was ok:)

Jestem, jestem, dziękuję za troskę :-) w tygodniu udaje mi się tylko czytać w miarę na bieżąco, narazie jeszcze pracuję i nie bardzo mam kiedy odpisywać. U mnie narazie wszystko w porządku, zrobiłam już większość badań, wyszło nawet ok, tylko pH moczu 7, na granicy, więc biorę żurawit i myślę jeszcze nad sokiem z żurawiny. Mdłości jak były, tak są, był jeden dobry dzień kiedy myślałam, że już będzie spokój, ale wróciły ze zdwojoną siłą... Kolejna wizyta 16.11, mam nadzieję, że mój mały robaczek będzie już większy i będzie wszystko ok, bo chwilami jakaś psychoza mnie łapie, chyba przestanę czytać cokolwiek w necie, bo nerwicy można dostać :-)
Gratuluję dziewczynom, które są po kolejnych pozytywnych usg i tym, które dołączyły ostatnio ;-)
A tymczasem idę robić jakąś prezentację na jutro do pracy, nie chce mi się jak ch... ale cóż, byle do 16.11, biorę L4 i narazie będę się lenić, bo mam dość już rannego wstawania, łażenia przy takim wietrze i czekania na wiecznie spóźniające się autobusy! ;-)
A tak w ogóle to we wtorek mam wizytę u nefrologa mojego, bo ja ogólnie pod kontrolą jestem, tzn dwa razy w roku tam chodzę, ale teraz jak w ciąży jestem, to muszę częściej i właśnie idę moją panią doktor uświadomić... ale mam stresa :-) ciekawe, czy przy usg nerki zobaczę przy okazji fasolinkę ;-)
Narazie uciekam, miłej niedzieli!!

reklama
Nutria !!! Tobie nic nie zostaje jak sie ogromnie cieszyc :p:p:p cud jest jak nowe zycie powstaje ale Ty masz 2 i to jest cos pieknego :*:*:* Zawsze patrz na te dobre strony,a na pewno dasz sobie rade,nie ma innej opcji!Kto sobie nie da rady jak nie Ty??moja kolezanka urodzila wlasnie blizniaki i jest smiesznie :) Jesli masz kogos kto ci moze pomagac a masz na pewno to dasz sobie spokojnie rade i zapomnisz jak to bylo nianczyc tylko jedno :p Powodzenia i wspanialej ciazy zycze,niech maluszki sie nie pozabijaja bo pewnie im ciasno hehehe ;)

Darunia78- muszę przyznać, ze podoba mi się Twój wrodzony optymizm :)

wiesz - to że cud i że pieknie - to się zgadzam. :) bardzo się cieszę - tak ogólnie, co nie rpzeszkadza mi myśleć o tym - jak to będzie i jak damy radę. Choć wiem,że damy. ;)

Witajcie!
Przespałam 12 godzin, czuję sie wreszcie wyspana i co najwazniejsze - obudziłam się bez mdłości! Obym nie zapeszyła, ale mogłoby tak zostać chociaż do końca dnia:) Mnie ostatnio złapała ochota na serek topiony, mam nadzieję, że nie ma przeciwskazań. Ale grahamha z serkiem i pomidorkiem to jedna z niewielu rzeczy, które zjem chetnie. Pogoda jakaś taka niefajna, nawet mój kot osowiały:-(
Tusenfryd ja bedę miała usg genetyczne i testy pappa za dwa tygodnie. Ale nastawiam sie pozytywnie. Mam nadzieję, że to tylko potwierdzi, że wszystko jest ok!
Ja-zolza - dzięki! Jak widać znalazłam :-)

Witam się niedzielnie Kochane! Za oknem buro i ponuro...mnie też jakaś chandra dopadła...mąż mnie denerwuje...w sumie nie wiem dlaczego...jutro wyjeżdża na konferencje szkoleniową na 2 dni...odpocznę od niego na chwilę...dziwi mnie to bo nie lubiłam jak jeździł na te konferencje a teraz...za chwile idę obiadek robić...i jakoś ta niedziela zleci....we wtorek do lekarza bo L4 sie kończy, ciekawe czy usg zrobi?...wątpie ale mam taką nadzieję że jednak zrobi...bardzo bym chciałam zobaczyć znowu moją Truskaweczkę:-).

czesc wszystkim...
jejku ja dopiero z lozka sie zwloklam...
wstalam rano sniadanko zjedlismy i z powrotem do wyrka wlazlam :sorry2:
jeszcze bym pospala :sorry2:

I ja się witam niedzielnie!

Synek w nocy wołał o wodę do picia więc wstałam po 3ej do niego a później się z godzinę turlałam po łóżku, bo zasnąć nie mogłam. Rano oka nie mogłam otworzyć. Do tego ten ból gardła. Wczoraj mąż zrobił mi syrop z cebuli, więc od rana jadę na soku z żurawiny, soku z cebuli, tranie, cebuli na kanapce.... Oby jutro było lepiej, bo pogoda nie zapowiada się ciekawa, a wyprawa we wtorek będzie na USG.
Z jednej strony to się cieszę, że dzień za dniem tak w miarę szybko mijają. Moje chłopaki pojechali na basen, więc delektuję się ciszą :)
Miłej niedzieli Kochane!

ja równiez witam się niedzielnie.
Muszę poczytać co napisałyście....I planuję spacerek z Mężusiem.
Potem się odezwę!!!!
Miłej niedzieli!!!!

Witajcie!

Tusenfryd ja bedę miała usg genetyczne i testy pappa za dwa tygodnie. Ale nastawiam sie pozytywnie. Mam nadzieję, że to tylko potwierdzi, że wszystko jest ok!
:-)

Ja jutro bede miała pierwsze usg(mam taka nadzieje)Zapytam sie cos wiecej o badaniach prenatalnych i może niech lekarz sam zadecyduje .

Dziewczyny napiszcie czy wy macie tez taka wydzieline koloru bezbarwnego.
ja juz od dluzszego czasu mam ,jak nosze wkladke to nic nie widac bo ona wchlania sie,ale kiedy nie zalozylam to na majtkach mialam taka biało-bezbarwna wydzieline.Jest nawet jej sporo bo niekiedy czuje jak leci i wtedy lece do lazienki bo mysle ze to krew.
Jutro do tego lekarza idze wiec cos sie podpytam wiecej,ale poki co moze od Was czegos sie dowiem.

reklama
Tusenfryd mam dokłądnie to samo z tą wydzieliną - jest bezbarwna i wodnista. Wkładki przy wymianie są po prostu mokre. Trochę mnie to martwi a kompletnie zapomniałam o to zapytać gina.

Do góry