AgataR nie wiem o jaką reakcję pytasz, jeśli chodzi o przeczyszczenie to na ulotce jest napisane że działa po 3-7 godzinach. Jeśli chodzi natomiast o skurcze to nie wiem, ginka mi tego nie powiedziała. Zaleciła mi picie codziennie 1 łyżki, ja wypiłam niepełną, bo to było takie gęste i ohydne, ze więcej nie dałam rady. Zobaczymy, czy coś zadziała. Jeśli nawet nie wywoła dzisiaj skurczy to jutro mam ktg i badanie i może okaże sie ze chociaż szyjkę mi zmiękczyło.
reklama
mamusia czerwcowa 2011
Mamusia Tymusia
hej laseczki
dostałam eska od kat.j - ale to na odpowiednim wątku
ja się cuję dziś fatalnie jestem cała spuchnięta, wielka, ociężała i na dodatek strasznie mi słabo normalnie ciemno przed oczami mi się robi pewnie przez te upały, dalej w łóżku przesiaduję bo łażenie sprawia mi trudność, masakra :-(
dostałam eska od kat.j - ale to na odpowiednim wątku
ja się cuję dziś fatalnie jestem cała spuchnięta, wielka, ociężała i na dodatek strasznie mi słabo normalnie ciemno przed oczami mi się robi pewnie przez te upały, dalej w łóżku przesiaduję bo łażenie sprawia mi trudność, masakra :-(
asinka85
Mama Tymona i Niny :-*
Witaj Mamusia!! :-) Oj, bidulko Ty <tule> . Ja tak się wczoraj czułam, jakby mnie coś przejechało. Na szczęście dzisiaj zelżało, ale nie tak do końca. Mam nadzieję, że Tobie też przejdzie... :*
Oczywiście kciuki za Kat.j i Zołzę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Oczywiście kciuki za Kat.j i Zołzę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
SAFII pytam z czystej ciekawości oczywiście interesują mnie obydwa efekty. Niektórzy lekarze zalecają picie oleju rycynowego pacjentom po operacjach jamy brzusznej ale podobno nie przynosi to spodziewanego efektu, wiec ogólnie jestem ciekawa czy działa na kobiety ciężarne.
Hej kochane 
Melduję się w dwupaku rzecz jasna
Festyn w żłobku zaliczony, obiadek zjedzony. Właśnie na raty sprzątam łazienkę. W ogóle jakaś podminowana chodzę. Młody niegrzeczny, ostatnio wszystko rykiem wymusza. Wściekam się na niego a potem mam wyrzuty sumienia. Ehh zła ze mnie matka
Saffi, trzymam kciuki za skuteczność olejku
Larvunia, a za Ciebie żeby akcja się rozkręciła
A w ogóle to mam doła, bo czytam o tych Waszych czopach i skurczach i normalnie ryczeć mi się chce :-( Chyba ta pogoda taka, bo mam wszystkiego dosyć, wszystko mnie denerwuje. Buuu.
Zołza, Ivonka, Kati.j trzymam za Was kciuki kobitki. Jutro posypią się nam dzidziołki
No to lecę dalej chałupę ogarniać i wieczorkiem się zamelduję jak tam po wizycie
Buziam
Melduję się w dwupaku rzecz jasna

Festyn w żłobku zaliczony, obiadek zjedzony. Właśnie na raty sprzątam łazienkę. W ogóle jakaś podminowana chodzę. Młody niegrzeczny, ostatnio wszystko rykiem wymusza. Wściekam się na niego a potem mam wyrzuty sumienia. Ehh zła ze mnie matka
Saffi, trzymam kciuki za skuteczność olejku
Larvunia, a za Ciebie żeby akcja się rozkręciła
A w ogóle to mam doła, bo czytam o tych Waszych czopach i skurczach i normalnie ryczeć mi się chce :-( Chyba ta pogoda taka, bo mam wszystkiego dosyć, wszystko mnie denerwuje. Buuu.
Zołza, Ivonka, Kati.j trzymam za Was kciuki kobitki. Jutro posypią się nam dzidziołki
No to lecę dalej chałupę ogarniać i wieczorkiem się zamelduję jak tam po wizycie
Buziam
asinka85
Mama Tymona i Niny :-*
Widzę, że dzisiaj każda z Nas ma jakieś dziwne nastroje :-( To chyba kolejny "etap" przygotowań do porodu... Blusia nie mów tak :-( Na pewno nie jesteś złą mamą!! Po prostu każda z Nas ma chwilę słabości, których nie da się przeskoczyć. Dzisiaj na Ciebie trafiło... Więc nie myśl tak :-) Trzymam kciuki za Ciebie, żeby Ci się nastój poprawił :*:*
mamusia czerwcowa 2011
Mamusia Tymusia
Blusia - popieram Asinke - każdy ma swój słabszy dzień i nie masz się czym martwić bo po każdej burzy wychodzi słońce
głowa do góry, będzie dobrze kochana zobaczysz ;-) mam nadzieję że humorek szybko wróci 

agatkaT
Fanka BB :)
Z tego czytam, to chyba każda z Nas ma lekką kur.....wice! Chyba przez ta pogodę...
Ja dalej mam skurcze nieregularne- co 8-12 min. Trwają już 3 godz.
Jak tak dalej będzie to chyba wieczorem pojade do szpitala, niech mnie tam zbadają?!
Poza tym leże, bo jak chodzę to mnie pochwa boli
tak jakby mnie uciskała...
Nie jest to co prawda jakiś mega ból, raczej tak dziwnie... Sama nie wiem jak to określić- NIEPRZYJEMNE to w każdym bądź razie!
eh... mam dość...
A jak widzę Laski pod Waszymi suwaczkami... 20 parę dni do porodu to mega Wam współczuje...
I chyba tylko to mnie jakoś trzyma... bo jestem wściekła dziś!
Ja dalej mam skurcze nieregularne- co 8-12 min. Trwają już 3 godz.
Jak tak dalej będzie to chyba wieczorem pojade do szpitala, niech mnie tam zbadają?!
Poza tym leże, bo jak chodzę to mnie pochwa boli

Nie jest to co prawda jakiś mega ból, raczej tak dziwnie... Sama nie wiem jak to określić- NIEPRZYJEMNE to w każdym bądź razie!
eh... mam dość...
A jak widzę Laski pod Waszymi suwaczkami... 20 parę dni do porodu to mega Wam współczuje...
I chyba tylko to mnie jakoś trzyma... bo jestem wściekła dziś!
reklama
Marta6nz
Fanka BB :)
czesc Cioteczki,
nie było mnie tu od piatku i zostawię tylko wiadomosc,ze nie mam kompa-musiał mi jak na złosc sie popsuć..ostatni tydzien w domku a tu brak kompa
zobaczyłam na sms-owym, ze mamy nowe Mamusie i dzidzie, tak więc IZA,AAGA,TRASIA GRATULACJE!!!!!!!wspaniałe wieści.
ja dzis mialam KTG i wykazało juz mi skurcze..lekarz zobacz zapis z ktg i powiedzial,ze moze niebawem zaczac sie akcja wiec mam sie miec na bacznosci....mam jeszcze 9dni do wyjazdu do szpitala,ale mozliwe,ze zacznie sie szybciej,bo skurcze mam juz ostatnio czesto...z jednej strony sie ucieszylam,bo juz tak bardzo chce utulic maluszka a zdrugiej musze uwazac bo tak chcialam by operowal mnie moj lekarz a nie z lotu ktokolwiek..
nie było mnie tu od piatku i zostawię tylko wiadomosc,ze nie mam kompa-musiał mi jak na złosc sie popsuć..ostatni tydzien w domku a tu brak kompa
zobaczyłam na sms-owym, ze mamy nowe Mamusie i dzidzie, tak więc IZA,AAGA,TRASIA GRATULACJE!!!!!!!wspaniałe wieści.
ja dzis mialam KTG i wykazało juz mi skurcze..lekarz zobacz zapis z ktg i powiedzial,ze moze niebawem zaczac sie akcja wiec mam sie miec na bacznosci....mam jeszcze 9dni do wyjazdu do szpitala,ale mozliwe,ze zacznie sie szybciej,bo skurcze mam juz ostatnio czesto...z jednej strony sie ucieszylam,bo juz tak bardzo chce utulic maluszka a zdrugiej musze uwazac bo tak chcialam by operowal mnie moj lekarz a nie z lotu ktokolwiek..