reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Marta, ja dałam 1 łyżkę soli na 1 litr wody i dodam,że robiłam na zwykłym koperku, bo tego do ogórków u nas jeszcze nigdzie nie ma. Zalałam wrzącą wodą, bo tak gdzieś wyczytałam, że jak się robi ze zwykłym koperkiem, to trzeba zalać ciepłą wodą. Na słój dawałam po 2 ząbki czosnku (ja miałam duże) i kawałek chrzanu.

reklama
a ja cierpiąca jestem teraz, bo wlansie na desce ciepla rabarbar i taka twarda laska byla a ja nozykiem osstrymmm i tak sobie zaladowałam w sam paznokciec,w jego srodek..przecielam i boli i rwie jak cholera...zachcialo mi sie i mam....

Ivonka mój mąż już zaczął nawet mówic do Olci, że bardzo ją prosi żeby już wyszła bo on nie może patrzec na to jak ja się męczę... co dotychczas jak mu mówiłam zeby namawiał małą do wyjscia to mówił "Olciu, wyjdź kiedy bedziesz miała na to ochote!!" a teraz już ja prosi by wyszła... i nawet tatusia nie słucha (a tak zawsze co tatus powiedzial swiete było - np mala nie kop juz mamusi bo to boli, i przestawała:p)

oooo... kolejny skurcz :/ tylko czemu on nie trwa tak z 30-40 sekund albo wiecej... te moja są często ale krótkie takie :/ 10 sekund góra i po krzyku :/

Doggi bidulko współczuję tak długo się męczyć. Może dziewczyny mają rację - pojedź na IP i niech Cię podepną pod ktg i sprawdzą co to za skurcze i dlaczego takie bolesne. Może rozwarcie nie chce się robić - widziałam w szpitalu taką dziewczynę właśnie z kilkudniowymi skurczami, a bez rozwarcia. Masowali jej w końcu szyjkę i podali żel z prostaglandynami i urodziła następnego dnia.

Asinka, Marta a ja daję 2 płaskie łyżki na litr wody. Przedwczoraj zrobiłam wielki słój małosolniaczków i właśnie mi o nich Asinko przypomniałaś i dzięki Ci za to!

Doggi bidulko współczuję tak długo się męczyć. Może dziewczyny mają rację - pojedź na IP i niech Cię podepną pod ktg i sprawdzą co to za skurcze i dlaczego takie bolesne. Może rozwarcie nie chce się robić - widziałam w szpitalu taką dziewczynę właśnie z kilkudniowymi skurczami, a bez rozwarcia. Masowali jej w końcu szyjkę i podali żel z prostaglandynami i urodziła następnego dnia.

No właśnie ja tak miałam, tyle że moje męczarnie trwały kilkanaście dni.Dostałam przy tym 11 kroplówek z oksytocyną , skurcze miałam regularne każdego dnia , bardzo bolesne, a szyjka zero rozwarcia.Debile nie domyślili się czemu nie mogą podczas badania gin sięgnąć Jaśka główki, ba nawet do szyjki nie mogli sięgnąć . A przecież on siedzieł mi pod samymi piersiami i nawet nie napierał na szyjkę.
Doggi może faktycznie zgłoś się na IP

reklama
hej
nawet nie probuje nadrabiac. Chcialam tylko zobaczyc czy mamy juz jakies pociechy na swiecie i widze ze mamy Malwinke... super, Misia sie doczkała wreszcie:tak:

Do góry