reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Larvunia - to super ze mąz bierze urlop... :) u nas M już od marca trąbi szefowej o urlopie bo ona jest po wypadku i ma problemy z pamięcią więc trzeba jej systematycznie przypominać :-)

reklama
Hej Kochane,
Ja miałam dzisiaj kiepską noc :-( Po przytulaskach z mężem miałam wrażenie, że całą noc miałam napięty brzuch - budziłam się co trochę i byłam przerażona... Dzisiaj wstałam wypluta totalnie z lekkim pobolewaniem w dole. Zaliczyłam już spacer - przeszłyśmy się z Mamą zaprowadzić Igora do szkoły. Posiedziałyśmy sobie troszkę w cieniu pod blokiem i do domku. Wlazłam na allegro, bo chcę dokupić ciuszki dla Małej i czekam na listonosza - może dzisiaj dojdą zakupione figurki z lego dla Igora - będzie miał gift jak się siotrzyczka urodzi :-)
Wolną chwilką podczytam co u Was. Po smskach widzę, że żadna w między czasie nie urodziła :-)

marta nie przejmuj się wiadomo że takie reportaże zawsze są stronnicze :) inaczej mogliby o tym rozmawiać do wieczora :-) mnie zaciekawił ten żel rozszerzający...zapytam czy u nas go serwują (ja znalazłam w encyklopedi dwa rodzaje )

oglądajcie Dzien dobry TVN mowia o porodzie!!!
Ja oglądałam ale ta położna jakaś drętwa była.
Najeżdżają na te cc,a ponad połowa koleżanek moich miała właśnie cc i nic nie było,a dwie które rodziły naturalnie miały spore komplikacje nawet nie opisze cobyście sie nie denerwowały.
A tabletek nie biorę, mleko łagodzi na jakiś czas i mniej szkodzi tak sobie to tłumaczę.Ale pewnie jak juz nie wytrzymam to kupię jakieś tabletki.

Marta w żadnym stopniu nie bierz sobie do serca tego co tam powiedzieli. Zawsze w Tv cesarka to zło konieczne. Tylko szkoda że nigdy nie powiedzą że cc często ratuje życie dzieciom. Oczywiście dla dziecka bardziej naturalnym jest poród sn ale cc moim zdaniem jest bezpieczniejsze, mniej dziecko się męczy, podczas porodu sn może dojśc do urazów, do niedotlenienia itd itd....a podczas planowego cc jest ok. Nic się nie martw bo będzie dobrze. Przecież nie bedziesz miała cc dla własnej przyjemności tylko ze wskazania. Nie miej żadnych wyrzutów sumienia!

mnie zaciekawił ten żel rozszerzający...zapytam czy u nas go serwują (ja znalazłam w encyklopedi dwa rodzaje )
Czytałam o tym żelu w M jak Mama i okazuje sie, że może być naprawdę pomocny - na Zachodzie jest znany od dawna. U nas oczywiście trzeba sobie kupić, kosztuje ponad 400zł i niestety nie w każdym szpitalu pozwalają go używać (nakłada go lekarz albo położna)

marta nie przejmuj się wiadomo że takie reportaże zawsze są stronnicze :) inaczej mogliby o tym rozmawiać do wieczora :-) mnie zaciekawił ten żel rozszerzający...zapytam czy u nas go serwują (ja znalazłam w encyklopedi dwa rodzaje )

hehe ja 4 lata temu zakupiłam ten żel , jakiś na literkę P zapłaciłam 350 zł ( cegiełka na rzecz szpitala hehe) bo mnie położna namówiła i to było najgłupiej wydane 350 zł! Nic nie pomogło oczywiście!

reklama
Doggi, słonko, Ty to masz przerąbane... Ale dobrze, że masz swojego Mężusia - kochany chłop z niego!
happy.gif
pokazałam mojemu K. Twojego posta, a on na to:
"ja to ciebie nigdzie nie puszczę... za to chętnie jak będzie można zostawię małego u którychś dziadków i pojadę z tobą gdzieś"
Twój bardziej skory do poświęceń ;-)

Marta6nz - moim zdaniem oni chcieli nastraszyć babki, które chcą cc na żądanie. Niezależnie od powodów, masz rację - nie powinni tak mącić ludziom w głowach. Nie oglądałam programu, nie mam tv, ale z tego, co przeczytałam u Ciebie, domyślam się, co mogli gadać. Ale Ty masz rację - jeśli lekarz stwierdza, że cc jest konieczne, to tak jest i w takim wypadku to sn byłoby zagrożeniem dla dzieciątka! Nie dajmy się zwariować!
Po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, że dobrze, że nie mam tv :/

A mnie moje dziecko tak skopało, że aż się zwijałam z bólu - na szczęście teraz poszedł spać :-p

Do góry